M
molnibalage
Guest
Én meg ismételten kérdezem még mindig félrészegen, hogy ezt hogy a francba sakkoztad ki...? Hm...? Az AIM-120-szal lőttek CM-re a tesztek során. Az megvan, hogy a '60-as évek végi AIM-54-gyel is lőttek le CM-et...? Igen, az AIM-54 antennája nagyobb, mint az AIM-120C-7-nél, csak a kettő között cirka 30+ év evolúció van, meg az analóg és félvezető korszak közti igen éles határ...A NASAM rendszert favorizáló Molninak jeleztem, hogy mint minden más rendszernek itt is van sebezhető pont, ez pedig az alacsony érzékelhetőségű repülőgépek elleni védelem, mert az akítv rakétái nem látják a célt,
Akkor ökörségeket írnak. A ma linkelt F-35 annyagban is 0,005 m2 nagyságrendű RCS körül vannak értékek. A teáltalad leírt értékkel soha semmilyen stealth gépet nem észlelne semmi értelmhezhető távolságban.Azt, hogy Molnár Balázs vagy akárki más, nem hisz pld. az általam leírt RCS értékeknek, sajnálom nem én találtam ki, viszont Farnoborough-ba ez jelent meg.
Tessék már egy kicsit számolni a hétszentségit neki legalább a PR referencia értékekkel. A Super Hornet radarja pl. papíron 1 m2-t tud 150 km-en. Ez a világ egyik legkorszerűbb radarja... Ezzel a te áltlad leírt RCS-sel az észleléi távolság 15 km tájára adódik...
A magyar anyagi viszonyokat ismerve ez pazarlás lenne. Lényegében két MANPAD szerű rendszert lenne, de felette meg semmi...Az olcsó lengyel GROM MANPADS-ból vennék egy bizonyos mennyiséget, hogy ismét legyen egy MISTRAL-nal mobilabb és már most is a csapatokhoz rendelt lérak komplexumunk. Akár ezeket teleípteném lérak raj és szakasz szinten pld. Kecskemétre, Szolnokra, Paksra stb.
Én sem. Viszont, ha a vásláró fizet... A Gripen EBS HU sem létezett, azért van, mert mi kértük. Szerinted mekkora marketing értéke lenne egy ilyen rendszernek? Pontosabban azon túl is. A világ egyik legdurvább légvédelmi renszere lenne.Nos én nem olvastam METEOR-os NASAM-ról.