Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, egy esetleges NASAMS upgrade még bejátszhat: pl norvégok integrálnak hozzá további eszközöket.Én az új norvég rakétára leszek kiváncsi majd!
Tömböl említette , tavaly...Igen, egy esetleges NASAMS upgrade még bejátszhat: pl norvégok integrálnak hozzá további eszközöket.
Ippenséggel van oljakút az Alföldön......Olajat találtunk az alföldön vagy mi?
Szerinem alá becsülöd a NASAMS rakétáinak hatótávolságát.
Az AMRAAM izraeli megfelelője a DERBY rakéta. Erre mond a gyártó 35-40 km-et földről indítva.
Szóval 25 km-es becslés az AMRAAM-ra egészen "visszafogott".
Az AMRAAM-ER meg tényleg egy ugazi légvédelmi rakéta: egy upgradelt ESSM. Ott meg legalább(!) 27 tengeri mérföldet ad meg minden forrás. Szóval 40 km nagyon a legalja, de inkább 50 km lehet amit megbízhatóan tud.
Remélhetőleg pár éven belül kijönnek komoly elemzések NASAMS ukrajnai alkalmazásáról és akkor talán okosabbak leszünk arról hogy meddig érnek el a rakétái.
Norvég rakéták a NASAMS-hoz nincssenek.Én az új norvég rakétára leszek kiváncsi majd!
Derby-ER 100km feletti levegőböl inditva.Valójában a Derby elég hosszú raketta.A Derby talán levegőből indítva tud annyit. Az egy Python radaros fejjel.
Még nincsenek, de Raytheonnal közösen dolgozik a NAMMO egy ramjet hajtóművön aminek potenciálisan lehet létgvédelmi alkalmazása a jövőben.Norvég rakéták a NASAMS-hoz nincdsenek.
Majd ha fagy, hó lesz nagy. Ki kell várni azt a 10-20 évet.Még nincsenek, de Raytheonnal közösen dolgozik a NAMMO egy ramjet hajtóművön aminek potenciálisan lehet létgvédelmi alkalmazása a jövőben.
Egyefene! Én várok...Majd ha fagy, hó lesz nagy. Ki kell várni azt a 10-20 évet.
Én nem ezt állítottam!Norvég rakéták a NASAMS-hoz nincssenek.
Nos visszahallgatva a tavalyi adást , az Iris-t légvédelmi változatában nem gondolkoznak , Tömböl jelenti ki a műsorban.A HTKA Podcast tavalyi hetedik adásában említette meg Tömböl tábornok Úr , ezt a fejlesztés alatt álló norvég rakétát.Sajnos ezek az adások szünetelnek/megszüntek.
Most hogy már vettünk NASAMS-et, így biztos nem. Egy 2-3 évvel ezelőtti rádióműsorban vagy podcastban MG mondta hogy az IRIS-T SL-t is megvizsgálták, de nem az nyert mint tudjuk...Nos visszahallgatva a tavalyi adást , az Iris-t légvédelmi változatában nem gondolkoznak , Tömböl jelenti ki a műsorban.
Annyival egészítenélek ki hogy a riporter részéről hangzik el a kérdés hogy a NASAMS mellé , tervben van-e esetleg!Erre válaszol Tömböl hogy nem.Most hogy már vettünk NASAMS-et, így biztos nem. Egy 2-3 évvel ezelőtti rádióműsorban vagy podcastban MG mondta hogy az IRIS-T SL-t is megvizsgálták, de nem az nyert mint tudjuk...
Te ezt állítottad: Még nincsenek, de Raytheonnal közösen dolgozik a NAMMO egy ramjet hajtóművön aminek potenciálisan lehet létgvédelmi alkalmazása a jövőben.Én nem ezt állítottam!
Érdekes,hogy anno az oroszok fejlesztettek egy ramjet légvédelmi R77 változatot.Sokat nem tudni a dologrol.Te ezt állítottad: Még nincsenek, de Raytheonnal közösen dolgozik a NAMMO egy ramjet hajtóművön aminek potenciálisan lehet létgvédelmi alkalmazása a jövőben.
Érdekes,hogy anno az oroszok fejlesztettek egy ramjet légvédelmi R77 változatot.Sokat nem tudni a dologrol.
Dél afrikaiak szintén terveztek egy ramjet légharc rakéta családot (LRAAM),ami eljutott a kisérleti lövészetig,mielött jött volna a helyi rendszerváltás.Távlatilag abbol is akartak csinálni egy boosteres nagy hatósugarú légvédelmi változatot is.
Minden!Közben egy hülye kérdés, mert felszálltam megint a gombokert upgeadeljuk a meglévő szarokat: KUB esetében mi az, ami már vallahatalan lesz végképp? Rakéta? Alváz? Vagy már minden és csak a szigszalag tartja össze az egészet?