Rajzold fel a HMZ köröket első körben és rájössz a geometriai valószínűségre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Rajzold fel a HMZ köröket első körben és rájössz a geometriai valószínűségre.
Van olan is
Benkő Tibor a légvédelem kapcsán elmondta, hogy az év első felében egy új rakétakomplexum-rendszer és az ahhoz tartozó rakéták beszerzését tervezik.
Mondj már valamit, kérlek....vágyak, álmok, valóság...és egy különvéleményt pls. "Szakmabeli" mire tippel?!Benkő Tibor a légvédelem kapcsán elmondta, hogy az év első felében egy új rakétakomplexum-rendszer és az ahhoz tartozó rakéták beszerzését tervezik.
Mondj már valamit, kérlek....vágyak, álmok, valóság...és egy különvéleményt pls. "Szakmabeli" mire tippel?!
...kiváncsi vagyok a véleményedre, mire számítasz ill. mi lehetne az általad legjobb megoldásnak gondolt reális lehetőség. Legalább pm-be...plsNem tippelek.
Ha lesz publikus bejelentés, utána lehet bármiről is beszélni.
...kiváncsi vagyok a véleményedre, mire számítasz ill. mi lehetne az általad legjobb megoldásnak gondolt reális lehetőség. Legalább pm-be...pls
Igen, Benkő szavait olvastam...de mivel úgy fest leghamarabb ez a beszerzés lesz bejelentve gondoltam nem a magyar halálcsillag 2134-es épitési ütemtervéről és képességeiről akarok olvasni, hanem olyasmiről, ami már itt van a nyakunkon...általában türelmes vagyok, legyen mentségemre. Általában.Türelem remélhetőleg lérakot terem.
Kb. annyi értelme van, mint LOTTÓ-zni, bár itt nyerési esély magasabb...Igen, Benkő szavait olvastam...de mivel úgy fest leghamarabb ez a beszerzés lesz bejelentve gondoltam nem a magyar halálcsillag 2134-es épitési ütemtervéről és képességeiről akarok olvasni, hanem olyasmiről, ami már itt van a nyakunkon...általában türelmes vagyok, legyen mentségemre. Általában.
...
Ehhez képest a NASAMS is filléres rakétával bír és a rendundáns telepítési lehetősége miatt összességében sokkal inkább megfelel az hazai igényeknek. Ja és 1:1-ben ez a rakétát használja, mint a Gripen, ami szuper, mert ismert eszköz itthon. Ezen felül igény esetén ESSM Block II-vel 50 km tájára növelhető majd a HMZ, tehát van benne potenciál és mivel az ESSM lesz a jövő univerzális ASM SAM-je ezért tömegesen el fog terjedni és olcsó lesz várhatólag....
Nagyon remélem, hogy Aster lesz. Ha drága ha nem
Kb. annyi értelme van, mint LOTTÓ-zni, bár itt nyerési esély magasabb...
Ha marad az európai vonal, akkor nem túl nagy a választék és SAMP/T Aster vonal lehet a befutó, más esetben viszont NASAMS. Költségeket nézve ez a realitás, bár az Aster rakétás annyira drága, hogy annak nem szabadna lenni, 10-20 milliü EUR (!) tétel egyetlen rakéta.
Ehhez képest a NASAMS is filléres rakétával bír és a rendundáns telepítési lehetősége miatt összességében sokkal inkább megfelel az hazai igényeknek. Ja és 1:1-ben ez a rakétát használja, mint a Gripen, ami szuper, mert ismert eszköz itthon. Ezen felül igény esetén ESSM Block II-vel 50 km tájára növelhető majd a HMZ, tehát van benne potenciál és mivel az ESSM lesz a jövő univerzális ASM SAM-je ezért tömegesen el fog terjedni és olcsó lesz várhatólag. Ez az Asterre jelen állás szerint kurvára nem igaz.
A HTÖ-ben levő részt is Cifu írta erről. Azt sem tudtam, hogy van szárazföldi változata. Van? Tök új rendszer, nem nekünk kéne úttörőt játszani.CAMM, CAMM-ER? Sajnos keveset tudok róla, de nekem hasonlónak tűnik a NASAMS-hoz. Kivéve, hogy nincs IR rakéta.
https://www.mbda-systems.com/solutions-and-services/A HTÖ-ben levő részt is Cifu írta erről. Azt sem tudtam, hogy van szárazföldi változata. Van? Tök új rendszer, nem nekünk kéne úttörőt játszani.
A HTÖ-ben levő részt is Cifu írta erről. Azt sem tudtam, hogy van szárazföldi változata. Van? Tök új rendszer, nem nekünk kéne úttörőt játszani.