T
Törölt tag 1586
Guest
Valószínű (szerintem)Számomra a fura az, hogy ha elvi szinten képes lenne rá a rendszer, akkor ezt miért nem mutatják be. Mert kb. az jön ki, hogy a rendszerek erre off design egész egyszerűen képesnek kell, hogy legyenek. A FDC-t egész egyszerűen nem érdekli, hogy a track hogyan képződik. Ha van track, akkor mehet rá a rakéta és addig ad MCG-t a rendszer, ameddig tud. Alig lehet elképzelni olyan helyzetet, hogy a felülről érkező rakétát zavarja az, ha 3-5 km magasan elmegy az MCG, mert a becsapódásik kevesebb, mint 7-10 km marad hátra.
egy dolog egy rendszerben úgy összefésülni a különböző szenzoroktól érkező adatokat hogy abból egy egységes helyzetkép legyen,
más dolog a tűzvezető rendszernek olyan minőségű cél adatokat szolgáltatni amiből a rendszer a rakétát addig a pontig el tudja kormányozni, ahol annak a saját radarja már meg tudja fogni a célt.
Úgy tűnik a dolog tényleg nem annyira magától értetődő ugyanis tény hogy USA ban már vagy 10 éve futnak különböző programok (pl. a már korábban említett Cooperative Engagement Capability) és csak most kezdenek jönni a hírek azokról az eredményekről mint a már említett sikeres F35-AEGIS-SM6 meg a legutóbbi PATRIOT-SENTINEL-PAC3 tesztek.
Ehhez képest Eu.ban? Én még semmi ilyesmiről nem hallottam...