1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ami megdurvabb az egeszben hogy full civil valami csilivili cegtol vagy allami kozintezmenybol nemgyozte szamolni az aranycsillagok hullasat felszereleskor...
   
 2. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Megint marhaságot beszélsz! Ne kockáztass meg semmit. Nézz utánna!
  Tehát hiába zavarsz el egy 15 éves tapasztalattal rendelkező századost/őrnagyot, ha a felszabaduló fizetése egy kategóriában van az ALD!ban 2 évet lehúzó szatócséval.
  Tehát abból a pénzből nehezen fogsz tudni még válogatni is a "kendermagban".
  Mondom, hogy az összevonásokkal biztosan fel fognak tudni szabadítani jó pár tiszti kifizetést, de ezek jó részét az csapattisztek hiányánál fel is fogják használni.
  A létszámnövekedést kizárólag a bérjellegű kiadások növelésével lehet elérni. És ezért marhaság, hogy majd jól ki lehet váltani a vízfejből optimalizálással annyit amiből majd 3-4-5 honvédot lehet behúzni. Meg ahogy írtad, még maradna is...
  Egyelőre a bértömeg növekedés nem priorítás, mivel először rendezni kell a minimális eszközigényt. Tippre szerintem drasztikus emelés majd valamikor a 2024-es évtől várható, amikor is az előzetes tervek szerint elérjük a 2%-ot. Lehet, hogy korábban is összejön ez, de a bérrendezést csak utána várom.
   
  krisss, tonyo and megazez like this.
 3. kamm

  kamm Well-Known Member

  A fizetes szamit elsosorban. Ha megkerdezek egy alulfizetett hadnagyot, hogy lenne-e ketszer annyiert ormester es onnan lassabban lenne eloleptetve, viszont minden eloleptetesnel mondjuk 10-20% emeles is lenne, lefogadfom, hogy belemenne.
   
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Maradjunk annyiban, hogy erről fogalmad sincs. ;)
  Akik jelenleg tisztként bent vannak, azok nem azért vannak ott, mert olyan jó a fizujuk.
  Ez nem a civil világ.
   
  honved likes this.
 5. kamm

  kamm Well-Known Member

  Maradjunk abban, hogy azt irtam, "lefogadom" - nem veletlenul...

  Jo reszuk azert, mert nem volt mas opcioja.
  Amit en allitok, hogy ha 2x annyit kapna, siman hajlando akar 4-5 rendfokozatot is lemennni.
  Ez csak elmeleti agytorna, nem valos opcionak szantam, hanem arra probalok ramutatni, hogy bekeidoben katonanak a stabil eletkorulmenyek, a csaladra is kiterjedo (ill azt osztonzo) remek egyeb juttatasok - ruhazat, felszereles, ingyenes oktatas beleertve a postgrad fokozatokat, sportolas, udulesek stb - es a korrekt fizetes miatt mennek emberek. Legalabbis normalis esetben.
  Mindebbol ma csak a normalis felszereles, ruhazat, udules stb, no meg a korrekt fizetes hianyzik, ugye...

  ...most a felszerelest elkezdtek megoldani, a ruhazat egyelore docog, a fizetes meg majd sokara jon csak.
   
  Wilson and krisss like this.
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát aki megcsinálta a Tiszti iskolát az nem lesz neked őrmester, megdolgoztunk azért azért az aranycsillagért és eladtuk azokat az éveket amit a többi hasonló korú fiatal aki továbbtanul tömény bulizással tölt el.
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  A magyar előlérelépési rendszer így is mesterségesen lassított a nemzetközi gyakorlathoz képest, mivel nincs korai nyugdíj ezért őrnagy felett besűrűsödik az állománytábla. Erre volt a reakció, hogy pl egy amerikai hadnagyból vígan százados lesz mire a magyar a megkapja a második csillagot.
   
  tong djagbu, honved and kamm like this.
 8. megazez

  megazez Well-Known Member

  Hát nem tudom mi folyik a katonain de a rendőrtisztek folyamatosan részegek, volt lakótársam haverjai rendőrtisztire mentek, hetente 2x hívtak bulizni "kari rendezvény" csak rendőröknek és ismerősöknek címszóval, amúgy eszméletlen jó csajok vannak a közszolgálatin.
  Mi villamosmérnökök nem járunk annyit bulizni mint ti. :hadonaszos:
   
  antigonosz and kamm like this.
 9. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  De cserébe ti minden buliba felvillanyozva mentek és ott mindig szikrázóan jó a hangulat:):)
   
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Mi sem jártunk oda nagyon, saját kari rendezvényeink nem voltak. A nagy közös bulikra lehetett menni, ha nem voltál éppen gyakorlaton, vagy a határon. De a rendőrtisztin nincs 5:30-as kelés, 1 óra testneveléssel minden nap szóval könnyen vannak az ivással. A nyarakat, meg gyakorlaton töltöttem a balatonpart helyett.
   
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

  Mar ne haragudj, de megis mibol gondolod, hogy *barmelyik* katonai iskola meguti egy, mondjuk muegyetemi mernok vegzettseg erosseget avagy mitol igenyelne egy katonai foiskolai kepzes barmiben tobb "megdolgozast", mint akarmelyik mernok vegzettseget ado civil foiskolai avgy egyetemi szak, amit mi vegeztunk?
   
 12. kamm

  kamm Well-Known Member

  Lehet, de cserebe feleannyit nem kell tanulni, mint mondjuk a Muegyetem villanykaran avagy barmelyik informatikai mernok szakon, ahol teljesen megszokott es elvart, hogy a hallgato otthon is tovabbi 4-6 orat naponta ul meg a gepe elott plusz az egesz hetveget. Sot, a tied egeszseges gyakorlatozas, a mienk meg hatsorvaszto, gerinctorzito kulonmunka.
   
 13. kamm

  kamm Well-Known Member

  Jajanyamnesirass...
   
  Wilson likes this.
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Feladod a szabadságjogaid, az időddel nem te rendelkezel hanem a századparancsnokod aki bármikor letilthat akár a kimenőkről akár a hétvégi hazamenetelről, hétvégén ingyen mész toborzási rendezvényekre bemutatózni, nyáron család helyett gyakorlatra mész vagy (ingyen szintén) a határra kerítést építeni. Teljesen zárt rendszerben élsz, folyamatos leszabájozással. Nem azt mondom, hogy tanulmányilag nagyobb teljesítmény (mert nem az) de ami ahhoz kell, hogy az életmódot elviseld négy éven át eléggé más mentális tűrést követel.
   
 15. krisss

  krisss Well-Known Member

  Azért azt megnézném, hogy a teljes menetfelszerelés mióta egészséges, főleg ha kiegészül egy 20 kg körüli súlyú védőmellénnyel. Na az eléggé gerinctorzító.
  [​IMG]
   
  tong djagbu, silurusglanis and kamm like this.
 16. kamm

  kamm Well-Known Member

  Mast, igen, az termeszetes. Ez a lenyege az ilyen parancsuralmi rendszereknek, marpedig a hadsereg ezen alapszik - ez mondjuk kb az ellentete a hagyomanyos mernoki munka "problemamegoldo" iranyultsaganak, ahol az egyeni kreativitas egyenesen felertekelodik.
  En csak azt kerojeleztem meg, hogy ugy hangzott, mintha szerinted egy magyar mernoki vegzettseget megszerezni csupa bulizas es hasonlok lenne - mikozben vilagszinten is elismert a mernoki kepzesunk szinvonala, en szamtalan peldat tudok hozni, hanyszor futottam bele magyarokba vezeto beosztasokban a legkomolyabb cegeknel (Amazon, Google, IBM, GE stb), mind otthoni egyetemi ill foiskolai mernoki szakokon vegzett, max megfejelte ideat egy masters fokozattal a BS corporate policynak megfeleloen.
  Maskeppen fogalmazva erosen ketlem, hogy egy hazai katonai mernoki vegzettseggel valaki utanunk csinalja peldaul azt, hogy mi kulfoldre szakadt hazai mernokok a nullarol kezdjuk es par ev alatt altalaban korrekt felso kozeposztalybeli szintet erunk el, minimum kozepvezetoi beosztasban a harmincas eveinkre, majd felsovezetoit a negyveneves korra - mindezt a hazai oktatasunkra tamaszkodva. (Jo, mondjuk en meg a kilencvenesekben vegeztem, ma nem tudom, mi a helyzet.)
   
  Masztiff and krisss like this.
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ha kimegy Ausztriába, Londonba szállodaportásnak, nem a dupláját, hanem minimum a 3x-osát kapná. Persze vannak olyanok, akik ezt megteszik, de hacsak nem nyomorog, akkor ilyet nem fog tenni. Aki igen, akkor az nem is volt oda való.
  Olyanról tudok (hallomásból), hogy külszolgálatba 2000 előtt még, a fizu miatt, volt hogy akár egész magas rangú tiszt is kikönyörögte magát akár gépkocsivezetői beosztásba is, mert kellett a pénz, de ez nem arról szólt, hogy örökre lemond a rangjáról. Amit te leírsz, az olyan eset, hogy ideiglenesen elfogadná az ember, de örökre nem hiszem.
  Én biztosan nem... ;)
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát eléggé szokták szeretni a katonai mérnököket amúgy a multik mert nem szokott panaszkodni a rideg tartás miatt. Amúgy nem a mérnököt emeltem ki hanem a rendőrtisztivel hasonlítottam össze. A mérnöki azért elég tisztességes szopás az biztos.
   
  Masztiff and pöcshuszár like this.
 19. kamm

  kamm Well-Known Member

  Persze, gondolom, a fizikai "kopas" nalatok sem lehet vicc, csak maskeppen.
   
 20. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát térd, könyék, derék már eléggé szét van menve.
   

Ezen oldal megosztása