1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ezt sztem hagyjuk, mert ez az összehasonlítás hülyeség. Mkinek az a legnehezebb, amit saját maga csinál, a másé könnyebb.

  Én anno ellinkeskedtem az egészet, mákra átcsúsztam vhogy mindenen. De a műszaki végzettségemhez abszolút nem szakadtam meg. Ma már ahogy hallom sok minden szigorodott, az akkori hozzállásommal tuti elvéreznék. Pedig az a qrva papir sokat segitett az életben!!
   
  rappali_, phaidros and honved like this.
 2. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ezen jot rohogtem. :D

  Naja, a rendoroknek nem sok tiszteletuk volt regen sem, akit ismertem arrafele, azok gyakorlatilag mind a jogra probaltak bekerulni a sikertelen felvetelijuk utan...

  Amugy minden realtudomanyi szak eleg korrekt szivas volt regen, de az orvosoke es a jogaszoke is komoly mennyisegu otthoni tanulast feltetelezett, meg az eleve megszurt felvettektol is - ez ugye a regi elitkepzesre epulo berendezkedes miatt volt igy.

  Utobbin amugy lehet vitazni, en nem vagyok ellene a piaci alapu tomegkepzesnek sem, csak kommunikalni kell.
  Nalunk az elitkepzes miatt evtizedek ota limitalt szamban kepeztek minden szakmahoz diplomasokat, igy tartva fenn az ertekuket versus az amerikai, piaci alapu felsooktatas, ahol akarki akarmi lehet, majd a piac bearazza a diplomaja erteket ill az iskolat is. Utobbinak peldaul az elonye, hogy nyitottak a papirok nelkuliekre is: ha okos vagy es tehetseges, akkor tokmindegy Amerikaban, hogy nincs papirod, haladni fogsz elore (en sem foglalkozom vele, honnan jon a jelentkezo, inkabb elbeszelgetek vele, ha papir nelkul van, de elozo beosztasai komolyak voltak, akkor siman felveszem.)

  Ma mintha valami oszvermegoldas lenne a helyzet odahaza...?
   
 3. kamm

  kamm Well-Known Member

  O, hat a konyokom az nalam is gaz, alvasnal gyakorlatilag ki kell egyenesitenem a karom (keves elonye egy valasnak, hogy a utana sokkal kenyelmesebben alszol, raadasul megvalogathatod, ki mellett. :D) Also vegtagokban a keringesi zavarok 35-40 fele mar eleg komolyak, alvasnal jon a "jimmy leg", ahogy Jon Stewart hivta anno, amugy ez egy naval kifejezes eredetileg (=restless leg syndrome.)
   
  SilvioD likes this.
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  :D:D:D
   
 5. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ezt sohasem értettem,hogy miért nem született még megoldás,hogy a technika segítségével (tudom folynak ez irányban kutatások)a katonáknak ne kelljen egy 30 kg hátizsákkal hosszú meneteket végrehajtania biztos vagyok benne,hogy a fizikai elhasználódáson kívül egy katonának ugrásszerűen jobb lenne a harcértéke egy éles helyzetben ha nem kellene kutyagolnia egy 30 kg hátizsákkal több tíz kilométert .
   
 6. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Szerintem ezt most félreértetted és magadra vetted. Van ebben egy jó adag katonai hierarchia is. A civil világban nincs az a hierarchikus rend, mint a seregben. Maga a parancsuralmi rendszer determinálja ezt. Szerintem az a tiszt, aki egyszer tisztként működött sosem fog már igazán altisztként vagy legénységi állományúként "működni". Ha lemond önszántából a rendfokozatáról, akkor esetleg kiszolgáltatott helyzetbe is kerülhet egy korábbi beosztottjával. Ez kicsinyes és megalázó helyzeteket eredményezHET. És az az ilyen helyzetben a gond, hogyha tudod, hogy az elöljáród marhaságot csinál, akkor az ellen nem ellenkezhetsz, mert ugye a "ha a parancsot b@szogatjuk, akkor szaporodik".
  Hangsúlyozom az "önként lemond" részt, mert ha lefokozzák, akkor az ott egészen más szitu.
   
 7. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Szerintem Mackensen áttehetné az utolsó két oldalt a kantin valamelyik topikjába.
   
  pöcshuszár likes this.
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Milyen megoldásra gondolsz?
   
 9. papi

  papi Well-Known Member

  Miért kell minden topicba az off? Nem azt mondom, pár off hozzászólás vagy a témához nem szorosan hozzátartozó de valamelyest kapcsolódó belefér, de itt megint 15 oldallal ezelőtt volt az utolsó normális hír a magyar Leokkal kapcsolatban. Az utolsó 250 hozzászólásból talán 10 volt ami ha nem is a magyar, de legalább a Leopardal kapcsolatos. A többi megint olyan szemét ami tízszer ki lett tárgyalva és 5 topic lett vele szétoffolva.
   
  notaricon, Ocses, svajcibeka and 5 others like this.
 10. Alkoholista10

  Alkoholista10 New Member

  Szerintetek van rá esély hogy beszerzésre kerül még 44darab leopard ezzel kiadva egy 100darab harckocsiból álló flottát vagy még ennek az 56nak is nehéz lesz a fenntartása?
   
  svajcibeka likes this.
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem úgy működik a dolod,hogy a 100 az szép kerek szám,legyen annyi.
   
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  Hát jelen esetben 2*44 harci (ugyebár német struktúra) +12 kiképző az pont száz :D én látom értelmét
   
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Egy ilyenre például de van más megközelítése a próblémának.

   
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezek a lépegetők kb csak a saját lábukban nem esnek el,ha kiviszed őket a laborból vagy a tesztpályáról.Ezekkel a raj mozgékonysága drámaian csökkenne.Az ember bárhol elmegy,tehát ha nem olyan "hordárt" raksz mellé ami ugyanúgy bárhol elmegy akkor kontraproduktívvá válik az egesz és csökkented a mobilitást.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az exoskeletonnal az a baj,hogy kell neki energiaforrás ami el is viszi a hasznos terhelhetőség nagy részet és ha megfelelő sérülésallóságot akarsz akkor meg az önsúlya lesz nagy.

  Mindakét megoldással az a legnagyobb baj,hogyha valamiért meghibásodnak akkor ugyan úgy az embernek kell cipekedni.Márpedig egy tűzharcban egy ilyen kutyámmajom hordár kb a fő célpont kategóriája.
   
  borisz and honved like this.
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Egy időben figyelemmel kísértem a témát az amcsi hadsereg intenzíven tesztelte terepen katonákkal a terep akadályokat meglepően jól lekuzdötte a fő baj az volt vele,hogy megbízhatósági próblémák léptek fel illetve,hogy eléggé hangos volt működése.Per pillanat nem tudom,hogy hogy áll a program.
   
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha jól tudom az exoskeletonnál nagyon komoly erőforrásokat fektetnek a katonák mozgási energiájával történő akumulátor töltésbe.Ezáltal csökkenteni lehet az akkumulátor súlyát.
   
 19. honved

  honved Well-Known Member

  Nincs köze a 100-as számhoz, hogy mennyit rendeltünk, vagy rendelünk. Inkább az lepett meg, hogy az A4 harckocsikból, csak 12 db-ot vettünk. 14 db egy század. Feltehetően a távoli jövőben, rendelünk még újabb zászlóaljat. Feltehetően ha a jelenlegi megrendelésünk lefut, akkor majd. Vagy passz.
   
  tong djagbu likes this.
 20. Flexus

  Flexus Active Member

  Ha jól tudom, akkor nem nagyon volt több eladó. Az A7-ből meg remélem rendelnek majd még később, bár ennek nincs köze a 100-hoz. Sőt az is lehet, hogy ha hosszú távon gondolkodnak, akkor ezzel az állománnyal megteremtenek egy kultúrát amire aztán lehet alapozni majd a későbbiekben akár egy másik, későbbi változattal, akár egy másik típussal. Mert azt azért ne felejtsük el, hogy a képesség megteremtése nem csak a vas megvételét jelenti, hanem a teljes infrastruktórát és a hozzá kapcsolódó összes erőforrást, úgy a technikait, mint az embmerit. Tapasztalat, rendszerszemlélet, stb. Ez egy teljesen új valami nálunk, át kell rá állni a szovjet szellemiségről. Természetesen tudom, hogy a jelenlegi Oroszország nem Szovjetúnió, mielőtt valaki ezzel jön, de a T-72 és úgy általában az egész magyar haderő az azonkon az alapokon nyugszik.
   

Ezen oldal megosztása