[HUN] Leopard 2

Lenne egy kérdésem. Az oroszok miért inkább automata töltős harckocsikat használnak, a nyugatiak meg nem?

Mert nekik ez jött be :D Amúgy azért hogy kisebb legyen a harckocsi mérete és össztömege.

Ok. Az előnyöket látom az automata töltésben. 4 helyett 3 ember, kisebb, könnyebb harckocsi. Ha kisebb, nehezebb eltalálni, stb.
Na de mi a hátrány? Miért nem álltak át a nyugatiak is erre?

Ok. Az előnyöket látom az automata töltésben. 4 helyett 3 ember, kisebb, könnyebb harckocsi. Ha kisebb, nehezebb eltalálni, stb.
Na de mi a hátrány? Miért nem álltak át a nyugatiak is erre?
Nehezebb variálni a lőszertípusok közt, illetve ha meghibásodik game over.

Vagy még olyan helyzet is elfordulhat, hogy épültre, vagy lövészekre akar tűzelni, de felbukkan egy másik tank és gyorsan kell lőszert váltani, manuálisan megoldható az is, automatánál nem, akkor letolt nadrággal vagy.

Dehogy vagy.Ellövöd ami a csőben van és kész.

Ez azért nem igaz. Pl. a T-80-asok automata töltőjét most cserélték le, hogy gyengített urán lövedéket is kitudjon lőni.
Kevered a dolgokat. Ők azt kérdezték, hogy mondjuk harchelyzetben milyen gyorsan tudsz a páncéltöről repeszre váltani.
Az új automata töltő azért kellett, hogy az új hosszabb penetrátoros lövedékeket is használhassák a régebbi gépek is.

Kevered a dolgokat. Ők azt kérdezték, hogy mondjuk harchelyzetben milyen gyorsan tudsz a páncéltöről repeszre váltani.
Az új automata töltő azért kellett, hogy az új hosszabb penetrátoros lövedékeket is használhassák a régebbi gépek is.
Az automata töltő hátrányairól volt szó, én úgy értelmeztem, hogy a lövedék méret miatti hátrányról beszélünk.

Csak belepillantottam de nagyon jo anyagnak tűnik; ha lesz időm megnézem.

Viszont az példás hogy pl. a vezetési szimulátorban is mennyire nyugodtan (és lathatóan nem csak a kamarának) és konstruktívan magyarázzák el az újoncnak, hogy mit csinál rosszul, és hogyan kell helyesen és miért. Sok magyar gepkocsi oktató számára tanulságos lenne..

• Tetszik
Reactions: molnibalage