Meg a nehéz dandárok jelentik a haderők szárazföldi védelmi képességének alapját,ha az nincs akkor nincs védelmi képesség sem.
Csak az a kérdés hogy hány nehézdandár jelentené. Tatán lesz egy fél.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Meg a nehéz dandárok jelentik a haderők szárazföldi védelmi képességének alapját,ha az nincs akkor nincs védelmi képesség sem.
Miért fél ??? Nehogy azzal gyere, hogy 2x vagy 3x ennyi Leopard kell.Csak az a kérdés hogy hány nehézdandár jelentené. Tatán lesz egy fél.
"Nem tudom Te hogy vagy vele de én még mindig inkább mennék ütközetbe egy 25-30 éves A4-es Leo2-vel mint egy vadi új T72-vel "
Forma-forma. Már nagyon sok lehet a T-72B3 meg a T-90A
Csak az a kérdés hogy hány nehézdandár jelentené. Tatán lesz egy fél.
Miért fél ??? Nehogy azzal gyere, hogy 2x vagy 3x ennyi Leopard kell.
Nem. Hasonlítsuk össze mondjuk egy német dandár szervezetével.
Arra hát .Én még mindg nem értem miért kell most a NATO-nak újból a nehéz képesség. a nem létező orosz fenyegetésre?
@szaboj
magyarul pont kétszer ennyi Leo2 kéne egy dandárunkhoz
(a német struktúrában 2 harkocsi zlj összesen 88 leo2 és 2 glzlj van 88 lánctalpas ifv van ha csak ezt a két képességet nézzük)
Tehát akkor csak az lehet nehéz dandár. Máshogy néz ki az olaszoknál, görögöknél, portugáloknál. Nem csak egy felépítés létezik. Örüljünk, hogy lesz ez az 56 hk.Nem. Hasonlítsuk össze mondjuk egy német dandár szervezetével.
attól függ éppen melyik dandárjukat nézed ,ha a 12.páncélos dandárt (Panzerbrigade 12) akkor ott 2 harckocsi zlj - 2 glzjl , ha 37th Panzergrenadier Brigade akkor ott 1 harckocsi zlj és 3 glzlj a többi meg megint eltérő attól függően hogy APC vagy IFV-vel vannak felszerelve a zászlóaljakMeg nem csak két lövész-zászlóalj van benne
237 db T-72 vs 12 Leo2A4?De ne az 1989-es létszámot nézzük, csak mondjuk azt amikor csak már T-72-esek voltak már rendszerben. Vagy mondjuk, amikor még a debreceni dandárnál is voltak T-72-esek.
Saccra 4x ennyi legénység kb, és közel még ennyi A7+ Akkor nyugisan megvan a mennyiség. 10 év és fele (na jó innét kezdve 20 év ha 2025-ben érnek csak ide) nem lesz bevethető a szervizek, meg azok hiánya miatt. Ennyire kicentizni,kiszámolni szerintem nem bölcs dolog. Mi az hogy nem lesz belőle tartalék?Miért fél ??? Nehogy azzal gyere, hogy 2x vagy 3x ennyi Leopard kell.
2025-re ér ide az utolsó...Saccra 4x ennyi legénység kb, és közel még ennyi A7+ Akkor nyugisan megvan a mennyiség. 10 év és fele (na jó innét kezdve 20 év ha 2025-ben érnek csak ide) nem lesz bevethető a szervizek, meg azok hiánya miatt. Ennyire kicentizni,kiszámolni szerintem nem bölcs dolog. Mi az hogy nem lesz belőle tartalék?
237 db T-72 vs 12 Leo2A4?
Biztos hogy Tatára kerülnek? Mondták valahol?
r csak az lehet
Tehát akkor csak az lehet nehéz dandár. Máshogy néz ki az olaszoknál, görögöknél, portugáloknál. Nem csak egy felépítés létezik. Örüljünk, hogy lesz ez az 56 hk.