1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  Azért ezt meghallgattam volna, ahogyan a kedves tájszólásával / akcentusával, diplomatikusan, katonai nyelven ezt kifejti, miniszterhez méltó módon. :D
   
  krisss likes this.
 2. Robur

  Robur Well-Known Member

  Az automata töltő hátrányairól volt szó, én úgy értelmeztem, hogy a lövedék méret miatti hátrányról beszélünk.
   
 3. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Zsolti válaszát mint ha én írtam volna.
   
  zsolti likes this.
 4. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  Hát a mostani kormány ellenzékben ugyan ezt csinálta. Egyik 19 másik egy híján húsz. Az összes politikust száműzni kéne a Holdra.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezzel azért nem tudok egyet érteni, mert akkor ki vezetné az országot? Ez egy általános tévhit, hogy minden jobb volna politikusok nélkül, és csak az igazán tudatlanok gondolják azt hogy jobb lenne a világ nélkülük, mert majd a kétfarkú kutyák kiviccelik az országot minden bajból.
  Ugyan úgy szükség van erre a rétegre is, mint az orvosokra, bürokratákra a hivatalokban, rendőrökre, tanárokra.

  Tanulni és gyakorolni kell az államigazgatást, pénzügyekben, jogszabályokban és kommunikációban jártasnak lenni. Volt már olyan rendszer amikor hirtelen tudatlan kisemberekből lettek a vezetők nem hozzáértés, kvalitás alapján és osztály harcoltak keményen az értelmiséggel, az nem tetszett senkinek sem egy idő után.

  Ugyan ez lenne záros határidőn belül ha száműznénk a politikusokat, és lenne helyettük pár vicces fiú.
   
  alfa74, vata, zeal and 5 others like this.
 6. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Kontraszelekció amiről írsz.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Belgiumnak cirka 1 évig nem volt kormánya. Remekül el voltak... Szóval ameddig valami fantasztikus új kihívás vagy lobbiérdek miatt nem kell törvényt és a "gránit szilárdságú" alkotmányt módosítani, akkor a végrehajtó hatalmi ág teszi a dolgát. Persze ez akkor van, ha a hatalmi ágak valóban függetlenek és nem az OGY nevezi ki a legfőbb ügyészt, aki szerint korrupciónak nyoma sincs sehol.
   
  fishbed, Nagy Csaba, torsen and 4 others like this.
 8. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ebben az országban semmilyen kérdésben nem lehet vitatkozni, nem csak honvédelmi téren.
  A jó válasz az lett volna hogy az elmúlt 20 évben a honvédelmi képessége az országnak a béka segge alá került, és NATO elvárás a 2% fölé tornázott költségvetés és a nehézdandár kialakítása. Ennyi. Erre nem hőbörögne senki mert ez az igazság!!!
   
 9. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Már megint ez a maszlag kerül elő?
  Ismét kérdezem, mert múltkor nem kaptam rá választ: ugyan milyen nagyszabású beszerzések voltak az előző kurzus alatt, amiknél "ugyanezt csinálta a mostani kormány ellenzékben"? o_O
   
  zeal, svajcibeka, fip7 and 2 others like this.
 10. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Mi a baj a mostani alkotmánnyal? Én olvasgattam és magyarként semmi kivetnivalót nem találtam (szemben a toldozgatott 1949-esen, ami 2010-ig volt). Az alkotmányok meg nem szentírások, h elsőre is tökéletesre sikerüljenek. Elég baj lenne ha nem változna (ahogy a szalafista alkotmányok teszik).
   
  vata, arcas and zeal like this.
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hogy rosszabb mint amit leváltott-pedig az sem volt valami jó.Hogy a hatalom érdekei szerint változtatja-miközben az alkotmány alapvető célja a hatalom korlátozása kéne hogy legyen.Hogy nem az ország és népe érdekeinek biztositását szolgálja-hanem egy klikk hatalmát biztositja.A zsarnokság alkotmánya.
  És ezen még a Leok beszerzése sem változtat
   
  torsen likes this.
 12. luperator

  luperator Active Member

  Ha rajtam múlna, minden beszerzés és annak ára nyilvános lenne, normális kommunikációval együtt. Igen, a Fidesz is ezt csinálta. De mikor ilyet olvasok elgondolkodom mások melyik csatornát nézték az utóbbi két évtizedben, mert ebben az országban az egyenes válasz is ugyanannyit ér mint amit leírtam. Az embereknek meg ennyi éppen elég, különben nem tartanánk itt.
   
 13. Matróz Kommandó

  Matróz Kommandó Well-Known Member

  Leopárd vagy politikai homokozó?
   
  alfa74, arcas, silversisko and 4 others like this.
 14. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ez most politikai homokozó
   
 15. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Mindkettő.De csak addig,mig Mack meg nem látja.....
  Különben az,hogy leokat rendeltünk,az is politikai döntés-bár kivételesen szakmai szempontbol is jó döntés volt
   
 16. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Pontosan mit csinál az ellenzék?? Meg meri kérdezni hogy szakmailag indokolja meg valaki a beszerzést??? De rohadékok ezek mi??? És most sem tényekkel és valós adatokkal alátámasztott választ kap csak a szokásos fölényeskedést..... pedig olyan könnyű lenne elmagyarázni hogy igenis NATO tagok vagyunk és végre mi is teszünk valamit a hazánk védelme érdekében.... erre senki nem tudna semmi rosszat mondani!!
   
  fishbed, eevil and torsen like this.
 17. 12delta

  12delta Active Member

  Meglátásom szerint a Leók és a majdani nehéz dandár 4-6 irányba vethető be a közelben. Van még két nem NATO tag szomszéd: Szerbia és Ukrajna. Ők az a két irány ahonnan támadás várható elméletben. Itt ellentámadásra kellenek a leók főleg. A másik két vagy négy irány Románia esetleg Bulgária, egy esetleges partraszállás visszaverésére, kevés esély van rá, Bulgária meg igencsak messze van, a másik irány/k Lengyelország és azon keresztül a Baltikum védelmében való segítés, vagy csak a szlovákokkal közösen a Kárpátok hágóinak védelme, és oldaltámadással fenyegetése a Lengyelországon áttörő erőknek. Szerintem ez az a max távolság amíg elmehetnek, de jó lenne még egy mozgékony légi szállítású dandár vagy ezred, ami biztosítja a félvonulási útvonalak főbb pontjait, műtárgyait. Kérdés, hogy ha a leók és a különlegesek e légierővel elmennek, mi marad, és az mire lenne elég. Pl. Ukrajnával és Szerbiával határos területek tartalékosainak oda adnám a maradék T-sorozat tagjait, esetleg a kiképzésre átvett leókat is meghagynám mozgó tartaléknak.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Alapvetően egyetértek veled de abban nincs igazad,hogy senki ne tudna belekötni főleg nem az a nőszemély.Sajnos itthon mindenki beleköt mindenbe a politikában és nem tudományos hanem érzelmi alapon.Sajnos ma itthon nem politikai pártok vannak hanem szekták vakbuzgó szemellenzős a másik szekta felé tökéletesen zárt birkákkal.
   
  alfa74, fishbed, borisz and 7 others like this.
 19. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ha korrekt választ kap, magát teszi közröhej tárgyává ha idétlen dolgokon kötözködik..... igy meg ugye megint nyitva maradt a kapu sajnos.... :( mind1 eléggé offon vagyunk úgy érzem abbafejezem :)
   
 20. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Majd ha komolyabb szakmai érvek jönnek, mint hogy "minek nekünk tank! főleg 44 db???" Az ellenzéki zugfirkászoktól meg annál, hogy százmilliárdokért fegyverkezik azorbán, akkor várhatsz érdemi válaszokat. De addig? Kinek?

  Benkő vezérezredes, miniszter, nyolc évig volt a vezérkar főnöke. Mártika pedig egy biztpol alapszakkal akar okosabb lenni nála. Illetve nagyon nem is próbál, honvédelmi kérdésekben pedig a repülős ügyei óta inkább meg sem kellene szólalni. Egyszerűen méltatlan. Nincs meg a közös valóság kettőjük között.
   
  arcas, zeal, svajcibeka and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása