1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Annyira kivételes mint kb. minden mostani döntés pzh2000, Bren, CG, H145, H225 vonalon.
   
  arcas, silversisko, zeal and 5 others like this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Így van. Tolja valaki/valakik azt a nőt a pozíciókba, de egyszerűen méltatlan oda ahol van.
   
  arcas, zeal, svajcibeka and 2 others like this.
 3. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Pont annyi köze van hozzá mint Németh Sziszinek..... de nem kezdem el mert nem megy át a lényeg és úgyis vita lesz belőle.... a szakmai érveket a válaszadó adja nem a kérdező ugye??? És lehet egy szakmabelinek szakmai érvekkel kellett volna válaszolni..... nem arcoskodni.... ennyi :) itt mindenki méltatlan aki kérdezni mer vagy esetleg mint választott képviselő választ vár valamire??? Méltatlan.... pfff....
   
  alali77 likes this.
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  H145öst katonai ccélra nem tartom jó döntésnek.Bren szo-szo.H225 szállitóheliként jó,de nembiztos,hogy nekünk erre van leginkább szükségünk.CGt már 20éve kivállasztották,mostmár talán ide is ér.Személy szerint a Pzh2000 bezserzését tartom a legfontosabbnak-csak a teljes tüzérségi harcrendszer legyen kiépitve,magukban a lvegek kevesek.Mihuk restaurálása marhaság volt.
  És az egésznek a lgnagyobb mozgatórugla az amcsi nyomás.Előzőleg 8 évig csak a fosztogatás ment
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem kell meglenni közös valóságnak kettejük közt!
   
  Ratamahata likes this.
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ha az amcsi nyomás lett volna a legnagyobb mozgatórugó, akkor bonthattad volna a pezsgőd, mert levedlett UH-1/AH-60, Abrams, M109, M4 jött volna.
  Szerencsére az hogy te elégedetlen vagy, engem mondjuk pont nem érint meg, sztem. meg jó beszerzés mind.
   
  alfa74, krisss, therob and 6 others like this.
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Németh Sziszi sem oda való. Annyival viszont különb, hogy nem néz be 1x1 szintű dolgokat, majd visszaélve a betekintési jogával nem szellőztet meg magán jellegű adatokat hivatásos tisztek kiskorú gyermekéről.
   
  BiancoGasto, fip7 and notaricon like this.
 8. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Igen, méltatlan. De a leginkább méltatlan az ahogyan kiforgatod a szavaimat. Tényleg fölösleges veletek bármiféle vitába bocsátkozni, ahogy az amerikai elnök írta pár órája hasonló helyzetben, "total waste of time".
   
 9. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  A faéket felismeri a rezsibiztos, a másik még azt sem-:)XD Muszály ilyen kreténekkel foglalkozni?
   
  borisz, fip7, zsolti and 2 others like this.
 10. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Remélem a közeljövőben JOBBAN Tolja!!!! :D:hadonaszos:
   
  Spartan.asfv and borisz like this.
 11. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Sokkal jobban örültem volna, ha Demeter kérdése így hangoztt volna: "Kérem, hogy a bizottsági munka megalapozottsága érdekében ismertesse a nehéz harckocsik beszerzését alátámasztó szakmai érveket, mind a típus, mind a mennyiség tekintetében." Ehelyett az affektálva hőzöngés, a bennefoglalt tudatlanság és a korábbi hasonló esetek után a megfelelő konklúziók levonásának láthatóan teljes hiánya erősen megkérdőjelezi a hölgy komolyan vehetőségét mindt politikusi, mind emberi értelemben.
  Benkő szakmai érveit Demeter ellenkező tudás hiányában el kellett volna fogadja -legalább ideiglenesen-, ha korrekt vitapartner. Benkő tudta, hogy ez lehetetlen, mivel Demeter már bizonyította korábban, hogy nem korrekt vitapartner, így érthető, hogy nem vette fel az elé dobott kesztyűt. (Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és ott agyonvernek a rutinjukkal.)
  Demeter a tömegeknek szánt primitív, könnyen felfogható, de hamis politikai hívószókészletét ütköztetni nyilvánosan a hétköznapi átlagember számára nehezen érthető, sokkal mélyebb értelmű és háttértudást igénylő szakmai érvekkel nem lett volna szerencsés, mivel Demeter malmára hajotta volna a vizet.
   
  BiancoGasto, alfa74, vata and 7 others like this.
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Amcsik nem irták elő,hogy tőlük vegyeünk.Csak azért szoltak,hogy ideje valamit most már csinálni valamit.És azt ne tagad,hogy előte 8évig a fosztogatás ment csak.
  És nem feltétlen vagyok az amerikai fegyverzet hive.Leo szerintem jobb nekünk,mint az Abrams.De azért egy gyakorlati összehasonlitó vizsgálatokt is tartalmazó tender nem ártott volna.(Merkava-Leo versenyre baromi kiváncsi lennék)
  És vannak kérdéses dolgok.Milyen felszereltség,kiépitettség lesz pl a heliknél?
  Éshát rövid a memóriátok.Nem emlékeztek 2018elöttre.Hogy arra nem emlékeztek-vagy nem akartok emlékezni-amit 98ban csinált,hogy akkor leállitatta a hadseregmodernizációt.Majd látványosan megrendelte a Gripent,csaképpen olyan formában.....Nehogy ezek a látványos beszerzések is hasonlatossak legyenek,maj időben visszanézzve
  Az államdiktatúra kiéitését meg semmilyen haditechnikai beszerzés nem irhatja jóvá
   
 13. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Ilyen cikket nem láttam.
   
  Ratamahata likes this.
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Hol a kamera :D?

  Sosem írják elő, csak megmondják hogy ha jó szövetséges akarsz lenni, vegyél F-16-ost. Csak ne Izraeltől, mert az nem elég demokratikus, hanem tőlük.
  Ne már, ezt ne nekem Celebra...
   
  vilmoci, alfa74, zeal and 1 other person like this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez is tény. Nyilván valóan szakmailag kurvára nem tud megfogni SOHA egy Benkőt, viszont arra jó hogy az amúgy is dühös szimpatizánsaikat tovább vadítsa.
  Ez erről szól, semmi másról.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Bnkő már nem katona hanem politikus,tudnia kell úgy foalmazni,hogy azt mindenki megértse,annál is inkább mert a parlamentben vagy a bizottságban kizárólag civilekkel kommunikál.
   
 17. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Bocsi,de azthiszem,egy kicsit egyirányba konteos vagy.
  Namondjuk abban igazad van,hogy azért az amik sem szentek-vagy legalábbis maguk felé hajlik a kezük.....De némileg kevésbé,mint St Orbánnak
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az a szerencséje az oldal közönségének, hogy bár itt vagyok én aki "egyirányba konteos", tőled mindenki abszolút mértékben megkapja az elfogulatlan és szakmailag letisztult képet :D!
   
 19. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Már megint ez a tipikus,gúnyolódó személyeskedés....Államunk és pártunk jótanuló káderének irását olvashattuk.....
  Zsolti,most komolyan?Tudsz ennél a konteos marhaságnál jobbat,többet is.
   
 20. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Bocsánat de nem bírom ki. Legnagyobb tisztelettel kérlek ne vedd sértésnek.
  Amirikai nagykövet december 13.-án tartott beszéde:
  http://m.mandiner.hu/cikk/20181213_david_b_cornsteint_az_amerikai_magyar_kapcsolatokrol

  "Magyarország ambiciózus védelmi modernizációs terveinek megvalósítása során az Egyesült Államok készen áll arra, hogy a Magyar Honvédséget felszerelésének modernizációjában segítse. A mi védelmi termékeink nemcsak a legjobbak és a legmegbízhatóbbak az egész világon, hanem velük szorosabban fogják integrálni Magyarországot egy szilárd és megbízható szövetségessel, és azzal a bizonyossággal, hogy az Önök modernizált fegyveres erői a NATO-val teljes mértékben együttműködni képes felszereléssel lesznek ellátva."

  Ez a diplomácia nyelvén szerintem egyértelműen azt jelenti ha azt akarod megbízható szövetségesnek tartsunk kezdj el tőlünk fegyvereket vásárolni. Hidd el ezek pont olyanok mint Orbán vagy még rosszabbak. A választási kampányukat a fegyver ipar fizette meg az olajipar ők most cserébe hozzák az üzletet. USA-ban a super pac-ek gyakorlatilag egy legalizált korrupciós forma. Most meg be akarják perelni a Trumpot hogy az így nyert kampány pénzek egy részét arra költötte hogy kussoljanak a pornósztárok akiket megfektetett... szerinted nem várnak a pénzért cserébe semmit? Ezeket a pénzeket ugyan úgy oligarhák adják mint bárhol máshol a világon és cserébe elvárásaik vannak csak ott nem oligarhának nevezik őket... Az első dolga az volt Trumpnak hogy csökkentette az adójukat!
   
  blitzkrieg, alfa74, fip7 and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása