[HUN] Leopard 2

Az ok hogy kintről szétlövöd vele az épületeket lépésről lépésre amiben az ellenség van, de mi van ha te vagy védelemben a városban. Inkább bujkálok velük a háztömbök között,alatt, mint kirakjam a placcra közszemlére. Hiába írja a nagykönyv hogy ne menj be vele városba,mégis mindenki bemegy vele a mai napig.
Rossz beidegződés. Nem oda való. A nyílt terepen igazán csak a légierő a veszélyes. A légifölény kivívásával a területi vagy legalább a lokális csapat légvédelemmel ez a probléma mérsékelhető. A településen védekező gyalogságot is hatékonyabban segítheti kívülről. Ostromlók gyors átkarolása, bekerítés elleni ellenlökések, ostromgyűrű áttörése, kitörés támogatása.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Rossz beidegződés. Nem oda való. A nyílt terepen igazán csak a légierő a veszélyes. A légifölény kivívásával a területi vagy legalább a lokális csapat légvédelemmel ez a probléma mérsékelhető. A településen védekező gyalogságot is hatékonyabban segítheti kívülről. Ostromlók gyors átkarolása, bekerítés elleni ellenlökések, ostromgyűrű áttörése, kitörés támogatása.
Hát én most elő nem keresem,de egész tanulmányokat irtak a gépesitett csapatok,hk-ik, városharcban történő alkalmazásárol és gyakorlati tapasztalatairol

Hát én most elő nem keresem,de egész tanulmányokat irtak a gépesitett csapatok,hk-ik, városharcban történő alkalmazásárol és gyakorlati tapasztalatairol
Elfogadom. Én csak azt írtam, hogy magyar viszonylatban (db szám) nem erőltetném. Vannak jobb felhasználási lehetőségek pl. belátható, nagy, nyílt, sík területek.

Most nem azért, de ma Mo-on kinek van valós, éles harci tapasztalata gépesített csapatok, hk városi alkalmazásának tárgyában ?
Pár magyar harcolt a délszláv háborúban, de nem hazai színekben. Külföldre meg nem vittünk páncélosokat, max eladni.

• Tetszik
Reactions: borisz
Most nem azért, de ma Mo-on kinek van valós, éles harci tapasztalata gépesített csapatok, hk városi alkalmazásának tárgyában ?
Pár magyar harcolt a délszláv háborúban, de nem hazai színekben. Külföldre meg nem vittünk páncélosokat, max eladni.

Kész szerencse,hogy nem csak saját tapasztalatokból lehet építkezni.

Elfogadom. Én csak azt írtam, hogy magyar viszonylatban (db szám) nem erőltetném. Vannak jobb felhasználási lehetőségek pl. belátható, nagy, nyílt, sík területek.
Ez attol függ,milyen a harcászati helyzet.Egyik helyzetben idiótaság bemenni a városba,a másikban meg létszükséglet.Vagy éppen már bent a városban az egyik taktikát alkalmazva csak halomra lövik őket,a másféle taktikával meg a létfontosságú ötőerőt adják.A jó parancsno attól jó,hogy tudja,érzi,hogy egy adott helyzetben mit is csináljon.
Senkinek.De nyomon követhetik azoknak a tapasztalatait,akiknek vannak.Éshát amig elsszőr harcba nem vitte őket,Guderiannak sem volt gyakorlati tapasztalata

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Kész szerencse,hogy nem csak saját tapasztalatokból lehet építkezni.
Ehhez képest az amerikai szárazföldiek sem a washingtoni könyvtárakban lapozgatják németek vagy Patton emlékiratait.
Nem gondolom, hogy ugyanaz lenne amikor elolvasom, sőt megnézem videón, hogy XY hogy jutott fel a Grossglocknerre, Mont Blanc-ra, hogy kell ezt meg azt a ferratát megcsinálni, mint amikor nekem kell, saját felszerelésben és a vánnyadt testemmel felcammogni, eleddig ismeretlen időjárási körülmények között.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Ehhez képest az amerikai szárazföldiek sem a washingtoni könyvtárakban lapozgatják németek vagy Patton emlékiratait.
Nem gondolom, hogy ugyanaz lenne amikor elolvasom, sőt megnézem videón, hogy XY hogy jutott fel a Grossglocknerre, Mont Blanc-ra, hogy kell ezt meg azt a ferratát megcsinálni, mint amikor nekem kell, saját felszerelésben és a vánnyadt testemmel felcammogni, eleddig ismeretlen időjárási körülmények között.
Erről eszembe jutott a 91es iraki háborúrol csinált dokufilm részlete.
Amerikai hk-zó meséli,hogy a fogságba ejtett iraki hk-zó tiszt nézzi Rommel képét az Abrams oldalám és kérdi
Maguk kiteszik a volt ellenségük képet a tank oldalára?
Igen.Sőt,el is olvassuk amit irt.Ha maga is olvasta volna,most lehet én volnák a maga fogja....
És a minnél élethűbb gyakorlatok se habókbol vannak

Az ukránok megkapták a javelint végül az USA-tól? Az mennyire lenne veszélyes az új Leopárdokra egy esetleges hely konfliktus esetén?

Nem, nem igazan. Az 55A1 utolag kerult be, friss, ropogos cucc.
Annyira azért nem friss, az L55 egyidős a Leo2A6 (pontosabban az A6 verzió az L55-nek köszönhető) verzióval aminek a születése 2000-2001 környéki, azóta minden elkészült leopard2-t L55-ös löveggel szerelnek.

Tessék elolvasni a hozzászólást.
Az L44-et a régebbi típusokhoz gyártották, az A7+ alapban L55-el készül. Nem a hozzászólásomhoz tartozik a későbbi fejlesztés.
Valoban, attol, hogy A1, nem lesz hosszabb.

Annyira azért nem friss, az L55 egyidős a Leo2A6 (pontosabban az A6 verzió az L55-nek köszönhető) verzióval aminek a születése 2000-2001 környéki, azóta minden elkészült leopard2-t L55-ös löveggel szerelnek.
55-os loveg igen, de en az emelt gaznyomasu A1-rol beszeltem.

Tehát az USA kongresszusa is támogatja, további 150 rakéta és 2 indító eladását Ukrajnának a még 2018-ban vásárolt több mint 200 rakéta és 37 indító mellé. Nem túl jó hír...

Hmm...miert pont 2-t? Lehet, hogy 1 mar Pekingben van, 1 meg Moszkvaban es fel kell tolteni a keszleteket 37 re? :P:P:P
Jo na, gonoszkodtam kicsit :)

Az L55A1-es lövegben nem a csőhossz a nagy dolog hanem a megemelt töltényűri nyomás amivel úgy értek el torkolati energia növekedést,hogy egy centit sem nőtt a csőhossz az L55-ös löveghez képest.
Tudom, de nem is azt írtam, hogy nem így van. :)