Megosztanád velünk, mire jutottál festékek terén?
Revell: zöld: 39 matt szürke: 74 matt, NATO szürke? 46 matt, sárgát itt keverni kell, nem találtam megfelelőt.
Tamiya: zöld: xf5, szürke:xf 63, NATO szürke: xf 49, sárga: xf 60. Talán.... Saccra.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Megosztanád velünk, mire jutottál festékek terén?
Kis javítás, kiegészítés:
Igen teljesen igazad van, A4-est akartam írni, hogy 5-öl döntött páncél. Az a7-hez beírtam a pontos löveget.. Az biztos, hogy például nem a sima M3-as a géppuskája.. A belső térben van modernebb rendszer, de nem lehetett fényképezni.Kis javítás, kiegészítés:
a 2A5 már kiegészített, döntött páncélt kapott
az A4-ek mind behegesztet lőszer ajtóval készültek. A régebbiekből (A0, A1, A2, A3) upgradelteknél is behegesztették. Tehát nem ez a különbség az A4 és A4HU között. Jó lenne tudni, hogy mi.
az A7HU-k egész pontosan L55A1 löveggel érkeznek. De ez már szőrszál hasogatás
Erről sejtegettem korábban én is ebben a topicban.A belső térben van modernebb rendszer, de nem lehetett fényképezni.
Igen teljesen igazad van, A4-est akartam írni, hogy 5-öl döntött páncél. Az a7-hez beírtam a pontos löveget.. Az biztos, hogy például nem a sima M3-as a géppuskája.. A belső térben van modernebb rendszer, de nem lehetett fényképezni.
Itt kék, a kék.
Itt kicsit szürkébb...
Hát nem tudom, nehéz eltalálni a pontos színeket, amíg nem tudjuk a hivatalos kódokat. Azokat már be lehet azonosítani a makettgyártók festékkódjaival és meg lehet kapni a pontos makett festéshez a színeket.
"az A4-ek mind behegesztet lőszer ajtóval készültek. A régebbiekből (A0, A1, A2, A3) upgradelteknél is behegesztették."
Azt lehet tudni mi volt az oka ? Ilyen részletesen nem ismerem a Leo 2-t .
Fogadni mernék, hogy a szürke (fekete) a mostanában oly népszerű RAL7016 lesz. Épületeknél nagyon divatos. Annak a színnek bizonyos fényhatásoknál van egy kis kékes árnyalata.Itt kék, a kék.
Itt kicsit szürkébb...
Hát nem tudom, nehéz eltalálni a pontos színeket, amíg nem tudjuk a hivatalos kódokat. Azokat már be lehet azonosítani a makettgyártók festékkódjaival és meg lehet kapni a pontos makett festéshez a színeket.
Parszor mar hasznaltak. A feljaro rampa kopott, vannak rajt elemek amik rozsdasak, kb ket eves lehet, szerintem a szabadban taroljak a rozsdabol kiindulva. Ezek nem valami hasznalt, felujitott trelerek? A tankok meg ahany kep annyi arnyalat.Az első képen a MAN szállító szintén már az új? Magyar honv. rendszámmal...
?!?!
Na ezt is megéltük.
Bevállalom ezt a részt a videóból vagy 5x visszanéztem, de fel sem tűnt...jó a szemedAmikor a százados úr került a képernyőre és néztem a névjelzését, hogy 'ROMME' és az utolsó betű még nem látszódott tisztán a zubbony redői miatt, akkor egy hirtelen gondolat fogott el, hogy "megérkeztünk" ...
Persze aztán később látszott a teljes neve: ROMMER . Természetesen erőt és egészséget kívánok a százados úrnak innen is és hosszú és sikeres pályafutást!
Conan a barbar, meg Brahms magyar tancok... Azt a vajtfulu bakajat neki...De jó érzés itthon látni a Leót! A tatai srácok pedig gyönyörűen köszöntötték az új jövevényt!
Ilyesmire gondolsz?Alvazszam, szeriaszam vagy barmilyen gyari azonosito tabla nem volt a tankokon fotozhato helyen?
A százados úr elképesztően felkészült volt minden kérdésreBevállalom ezt a részt a videóból vagy 5x visszanéztem, de fel sem tűnt...jó a szemed
Hát, ha a kvalitásai hasonlóak Erwinéhez, akkor jók vagyunk!Amikor a százados úr került a képernyőre és néztem a névjelzését, hogy 'ROMME' és az utolsó betű még nem látszódott tisztán a zubbony redői miatt, akkor egy hirtelen gondolat fogott el, hogy "megérkeztünk" ...
Persze aztán később látszott a teljes neve: ROMMER . Természetesen erőt és egészséget kívánok a százados úrnak innen is és hosszú és sikeres pályafutást!
Nem tudom ki ez a fickó, de a lakat az kemény...
Pontosan erre akartam célozni a következő hozzászólásommal.Nem sikerült kiderítenem. Ami érdekes, hogy az összes német gyártású A4-en látni az ajtó helyét. Tehát ami eredetileg A4-nek készült azon is. Továbbá az összes A4-ből upgradelt A5, A6 és A7-en. Legalábbis én nem találtam olyan fotót amin ne lenne ott. Svájc által gyártott Pz87-eken nincs behegesztett ajtó, a svéd Strv-122-n szintén nincs.
Egy már korábban másmiatt megtalált és belink cikkben ezt találtam:Honnan tudod, hogy a most megkapott A4-ek eredetileg mikor melyik batchben készültek?
Az ajtó nyitott és lehegesztett állapotban.An ammunition storage hatch on the left turret side was installed in vehicles of the first three production batches, namely the Leopard 2 and 2A1, but for the Leopard 2A3 and 2A4 of the 4th and 5th production batches this was welded shut – when earlier models were upgraded to A4 standard the hatch was again removed and the opening welded shut but the turrets of the vehicles of the 6th to the 8th batches did not feature a cut-out [Michael Jerchel† via Carl Schulze]