Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt miből gondolod??Mivel az RM-nek már régen készen van a Revolution Upgrade kitje, csak elhatározás kérdése, hogy akarjuk-e. Az érem másik oldala, hogy az A0-A3 verziókat nem érdemes upgradelni, csak ha a felfüggesztést is megerősíted. Márpedig a mi 12 A4-esünk az A0-A3 verziók valamelyikéből lett A4-re alakítva. A
Igen, új Leopárd rendelés utánunk Jelenleg nincs. Viszont 40+/40+ A7 vásárlását tervezi Csehország és Szlovákia is. Ha megrendelik,. 2029-ig új Leopárd a gyártási kapa bővítése nélkül az eddigi tapasztalatok alapján nem reális.Miért, a Leo 2a7+ “gyártósort” ki foglalta el (már rajtunk kívül)? A KMW épp azon panaszkodik, hogy nincs megrendelése, az RM meg alátesz ahol tud. A német tankokat upgradelik, de a dán cuccok kifutottak, én úgy tudom, csak mi vagyunk a csőben.
Le van rajtuk hegesztve a torony oldalán a lőszeradogató ablak.Ezt miből gondolod??
Én úgy emlékszek a KMW A6 szintig lazán tudja modernizálni.
Igen, új Leopárd rendelés utánunk Jelenleg nincs. Viszont 40+/40+ A7 vásárlását tervezi Csehország és Szlovákia is. Ha megrendelik,. 2029-ig új Leopárd a gyártási kapa bővítése nélkül az eddigi tapasztalatok alapján nem reális.
Ezt miből gondolod??
Igen, új Leopárd rendelés utánunk Jelenleg nincs. Viszont 40+/40+ A7 vásárlását tervezi Csehország és Szlovákia is. Ha megrendelik,. 2029-ig új Leopárd a gyártási kapa bővítése nélkül az eddigi tapasztalatok alapján nem reális.
Az A0-A3 verziót jelez?Le van rajtuk hegesztve a torony oldalán a lőszeradogató ablak.
Igen. Ami eleve A4-nek készült, ott a tornyon nincs hegesztés, homogén a páncél lemez.Az A0-A3 verziót jelez?
2/3 1/3 irányban a németek a ludasok.Pedig nagy poén lenne lefoglalni a csehszkók elől a gyártósort.
Eddig nem jött be nekik,most inkább kihagynák.
Tiszta közigazgatás...
Ilyenek vannak Magyarországon is.
Én egész eddig úgy tudtam, hogy a lengyelek variálnak folyton.
2/3 1/3 irányban a németek a ludasok.
Ezt miből gondolod??
Le van rajtuk hegesztve a torony oldalán a lőszeradogató ablak.
Az A0-A3 verziót jelez?
És pont emiatt lehet csak A6+-ig fejleszteni a jelenlegi A4-eseinket.Igen. Ami eleve A4-nek készült, ott a tornyon nincs hegesztés, homogén a páncél lemez.
Nem értem, miért vagytok úgy ràizgulva a lehegesztett lôszeradogató nyílàsra? Mit befolyàsol ez a fejlesztésben? A pàncélzatuk ami nem tartalmazza a 'D' elemeket, de ezen felül ugyanannyira A4-re lettek fejlesztve és ugyanannyira kellene kivàgni belôlük és új darabokat belerakni mint bàrmely A4 esetében.És pont emiatt lehet csak A6+-ig fejleszteni a jelenlegi A4-eseinket.
Szerinted miért írtam A6+-t?Nem értem, miért vagytok úgy ràizgulva a lehegesztett lôszeradogató nyílàsra? Mit befolyàsol ez a fejlesztésben? A pàncélzatuk ami nem tartalmazza a 'D' elemeket, de ezen felül ugyanannyira A4-re lettek fejlesztve és ugyanannyira kellene kivàgni belôlük és új darabokat belerakni mint bàrmely A4 esetében.
Miért ne lehetne a lehegesztett nyílàs miatt kiemelni a lövegkezelô optikàjàt, APU-t kialakítani a törzs hàtsó részén, NBC szûrô + légkondícionàlót a torony hàtuljàra szerelni, BMS-t beszerelni, RCWs-t ràszerelni, DM-11 programozóegységet ugyanoda belerakni, mint eddig mindegyikbe? Miért ne lehetne az eredeti felfüggesztés helyére erôsebbet tenni, ha màr többszàzszor megtették, miért ne lehetne a nagyobb teherbíràst elérve ezzel, AMAP-pal borítani? Miért ne lehetne elôtte felnyitni a pàncélkazamatàkat, és az új 'E' elrendezést beletenni?
Szóval a lezàrt lôszeradagoló nyílàs ezeket miben akadàlyozza?
De ez miért A6+ lenne, bàr természetesen lehet így hívni, de lehetne A7-nek is simàn.Szerinted miért írtam A6+-t?
Nem mert a páncélzata nem tudja elérni az A7 szintjét. Azért A6+, mert amiket felsoroltál azokat mind kaphatná a vadiúj A7+-osainktól is, de felpáncélozni nem tudod arra a szintre.De ez miért A6+ lenne, bàr természetesen lehet így hívni, de lehetne A7-nek is simàn.
Mintha Maróth mondta, hogy A6-ra lehet(lesz) felhúzva...De ez miért A6+ lenne, bàr természetesen lehet így hívni, de lehetne A7-nek is simàn.
A választ már leírtam. Ha mindezt megcsinálod a végösszeg az új gyártású A7+ árát súrolja alúról és a végeredmény pl. védettség szempontjából nem hozza az A7+ szintjét. Akkor pedig már inkább az új vas.Nem értem, miért vagytok úgy ràizgulva a lehegesztett lôszeradogató nyílàsra? Mit befolyàsol ez a fejlesztésben? A pàncélzatuk ami nem tartalmazza a 'D' elemeket, de ezen felül ugyanannyira A4-re lettek fejlesztve és ugyanannyira kellene kivàgni belôlük és új darabokat belerakni mint bàrmely A4 esetében.
Miért ne lehetne a lehegesztett nyílàs miatt kiemelni a lövegkezelô optikàjàt, APU-t kialakítani a törzs hàtsó részén, NBC szûrô + légkondícionàlót a torony hàtuljàra szerelni, BMS-t beszerelni, RCWs-t ràszerelni, DM-11 programozóegységet ugyanoda belerakni, mint eddig mindegyikbe? Miért ne lehetne az eredeti felfüggesztés helyére erôsebbet tenni, ha màr többszàzszor megtették, miért ne lehetne a nagyobb teherbíràst elérve ezzel, AMAP-pal borítani? Miért ne lehetne elôtte felnyitni a pàncélkazamatàkat, és az új 'E' elrendezést beletenni?
Szóval a lezàrt lôszeradagoló nyílàs ezeket miben akadàlyozza?
Ezért preferálom a részlegeset hosszú ideje, mert akkor is elég jó gépet lehet kapni, de jóval olcsóbban. lásd a görög folyamatot. 570 millió eur/123 db hk upgrade. Nem A7V amit eredetileg terveztek, mert hát szokás szerint ment a nagy csinnadratta, mekkora ász lesz minden, aztán szokásos nyugati fejlettséggel szánalmasabbá tették a programot, de amit kapnak, az egyes elemeiben így is jobb lesz mint az A6HEL, pedig az egy elég jó gép. Ebbe kellene betársulnunk. Az Ukrajnába küldés elől kimentett A4-ekkel.A választ már leírtam. Ha mindezt megcsinálod a végösszeg az új gyártású A7+ árát súrolja alúról és a végeredmény pl. védettség szempontjából nem hozza az A7+ szintjét. Akkor pedig már inkább az új vas.
A toronyba sűlyesztett optika kiemelésével a tetőre pl. soha nem is foglalkozott egyik gyártó upgrade csomagja sem, mert olyan mértékben hozzá kell nyúlni a torony szerkezetéhez, hogy egyszerűen a vevő számára pénzügyileg nem éri meg. Senki sem lenne hajlandó kifizetni az átalakítás árát.
Dehogynem, az A5-ök is régi A4-ekből lettek átalakítva. Csak akkor éri meg, ha a kompozit páncélt is cserére ítélik, másként hiába kellene elbarmolni a toronyfrontot. Hogy megéri e, az más kérdés. Amint az előttem szólók is említették, A6+-ig javítható fel a gép.A toronyba sűlyesztett optika kiemelésével a tetőre pl. soha nem is foglalkozott egyik gyártó upgrade csomagja sem, mert olyan mértékben hozzá kell nyúlni a torony szerkezetéhez, hogy egyszerűen a vevő számára pénzügyileg nem éri meg. Senki sem lenne hajlandó kifizetni az átalakítás árát.