Nem is írtam ilyet. A Leopard hasonló, de az egyes kiszolgálások tartalma nagyon eltérő lehet.
Mondok példát:
- A technika akkorát fejlődött, hogy a legkorszerűbb diagnosztikai berendezésekkel (pl. ultrahangos anyag vizsgáló eszközök) akár tábori körülmények között is lehet dolgozni, így alacsonyabb szinteken gyorsabban, pontosabban be lehet határolni a hibát, mint korábban.
- Fontos előny a rendszerek öndiagnosztikai képessége: a számítógép kiírja a hibát.
- A másik újdonság a gyors cserélhetőség: a meghajtás vagy egyéb egységek gyorsan, könnyen cserélhetők.
Ezek miatt már más a korábbi TK-k során végzet tevékenység, más lehet a norma követelmény is.
Minden típus megelőző karbantartási folyamata beilleszthető az adott haderő üzemeltetési rendszerébe. Csak azt kell meghatározni, hogy ki, mivel hajtja végre. Ez az adott szervezet szervezeti és logisztikai képességeitől, a támogatás rendszerétől függ.
A gyártó minden szinten ott tud lenni, el kell dönteni, ki, hogy gondolja a béke és háborús üzemeltetést. Ettől még a karbantartás rendszere ugyanaz.
Kifelejtettem, hogy korábban a sírba vittek minket a TIF, NYIF végrehajtásával, ami az összes eszköz, nem típus specifikus, hanem üzemeltetési körülmény függő kiszolgálási folyamata volt. Ez a téli igénybevételére/nyári igénybevételére való felkészülést jelenti, ami minden eszközben fagyálló (víz) cserét, bizonyos szűrők tisztítását, átállítását, cseréjét jelentette. Néha még üzemanyag cserét is, ha nem sokat ment a gép.
Úgy tudom a nyugati eszközöknél ez már nem így van (hála a felmelegedésnek

).