[HUN] Leopard 2

Oké, mondjuk harckocsizóknál lehet, hogy mások ezek a számok.

Mások a számok. Ot egy szakasz, ha kizárólag a kezelőket nézed, 16 fő. Ugye 4 fő/harckocsi. Jó kérdés, az alezredes úr által említett létszámban a műszakiak is benne lehettek ? Mert akkor az nagyon halovány, ha igen.

Hogy lehet egy alakulat 69 fővel (vagy akár 155 fővel) zászlóalj?

Ez nekem is megütötte a szemem.
Én arra gondoltam, hogy a zászlóalj nyilván nem csak a harckocsizó alegységből áll (nem ismerem a szervezeti felépítésüket), de a számokat már csak a harckocsizó alegységre mondta. Lehet így is értelmezni szerintem.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Hogy lehet egy alakulat 69 fővel (vagy akár 155 fővel) zászlóalj?

A69 fő inkább egy nagy szakasz, a 155 fő is csak egy század.

Oké, mondjuk harckocsizóknál lehet, hogy mások ezek a számok.

Fentebb is írják, hogy kicsit mások a számok. De azt figyelembe kell venni, hogy nem sok hadseregben teljesül a 100%-os feltöltöttségi arány békeidőben. Ez persze nem mentesít senkit és semmit az alól, hogy ez köztudott volt szerintem eddig is, hogy a mai 18 évesek (sem) a T-72-be szeretnének beülni, hanem a cicákba.

OFF: Bocsi, hogy pont én hozom át a Rom Bizpol témáját, de egy percig nem irigylem az oláh toborzótiszteket, akik "300 super kategóriába sorolt hk"ra keresnek embert. És tudjuk azt, hogy mitől korpásodik a hajunk, ez valszeg náluk is így van.

Ez nekem is megütötte a szemem.
Én arra gondoltam, hogy a zászlóalj nyilván nem csak a harckocsizó alegységből áll (nem ismerem a szervezeti felépítésüket), de a számokat már csak a harckocsizó alegységre mondta. Lehet így is értelmezni szerintem.
Nem,ez a komplett harckocsizó zászlóalj letszáma volt tokkal vonóval.

Fentebb is írják, hogy kicsit mások a számok. De azt figyelembe kell venni, hogy nem sok hadseregben teljesül a 100%-os feltöltöttségi arány békeidőben. Ez persze nem mentesít senkit és semmit az alól, hogy ez köztudott volt szerintem eddig is, hogy a mai 18 évesek (sem) a T-72-be szeretnének beülni, hanem a cicákba.

OFF: Bocsi, hogy pont én hozom át a Rom Bizpol témáját, de egy percig nem irigylem az oláh toborzótiszteket, akik "300 super kategóriába sorolt hk"ra keresnek embert. És tudjuk azt, hogy mitől korpásodik a hajunk, ez valszeg náluk is így van.
Egy hk zászlóalj 350-500 fő között van.

Ja, nincs is itt még a 44 a7+. Ez egy század T-72 és egy század Leo2a4 kezelésére elég(kerek 90 fő), a többi tud tartalékot képezni, amíg toboroznak és szervízeseket képeznek. Szóval persze, lehetne embör még, de azért nem sírnék fel.
Nagyon nem! És szerinted fog ez érdemben változni? Jó megjönnek az új vasak minden....de nem! A kutya nem itt van elásva! A motiváció hiánya! Meg persze a pénz!