Inkább elég stresszes , addig még amúgy is van pár olyan project de 23-24 pörgős leszEs
Az a 2023 igen erdekes lesz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Inkább elég stresszes , addig még amúgy is van pár olyan project de 23-24 pörgős leszEs
Az a 2023 igen erdekes lesz.
Inkább elég stresszes , addig még amúgy is van pár olyan project de 23-24 pörgős lesz
Ha ezen aggódnának, akkor már folyna az építkezés.Az inkább a leszállítás szerintem azért is ütemezték arra, hogy akkor érkezzenek nagyobb számba, mert a helyüket addig kényelmesen elő lehet készíteni. 3-4 év alatt szépen csúszással együtt minden kész lesz. Biztosra mennek, sem a helikopterek sem a páncélosoknak nem való a csillaggarázs. Hosszabb élettartam titka a fedett hely, ami igényli annak fűtéssel együtt.
https://jogalappal.hu/lezarult-honvedelmi-kozbeszerzesi-eljarasok-2019/
Nem tudom volt e már linkelve...Jó mazsolázást. Van benne néhány helikopter kiszolgálással és hangár, felújítással kapcsolatos pályázat.
Làttàl màr belülröl kutató-mentö helikoptert? Csak azért kérdem, mert én igen, és beszéltem is ott szolgàlô katonàval. Kb. a H225-be lehet majd belepakolni azt a rengeteg cuccot, ami most nekik a raktérben van. Most a rengeteg tâskât, cuccot hagyjuk is, eleve van nekik csörlö, amivel a hordàgyastul fel birjàk emelni a fekvö sèrültet akàr lebegés közben és utàna el tudjàk helyezni a padlózaton ùgy hogy utàna körbe birjàk jârni és ellàtni. A budaörsi bemutatón volt szerencsém 5 m tàvolsàgból megnézni a H145öt és kb. 20 m tàvolsàgra töle a nyitott kutatò mentö mi17est is. A teljes belsö tér ki van ott hasznàlva, kell az oda.Ha ezen aggódnának, akkor már folyna az építkezés.
Szerintem szimplán addig kitartanak ki az orosz felújítások. Így elkerülhető a hosszabb idejű párhuzamos üzemeltetés. A feladatok jelentős részét addig viszik a H145M-ek is. Mondjum kutató-menteni szerintem kicsit luxus a MI-ket tartani. Azok szerintem gyorsan átkerülnek majd más feladatra.
A németek meg nyilván tök hülyék, hogy idén vették át ezeket :Làttàl màr belülröl kutató-mentö helikoptert? Csak azért kérdem, mert én igen, és beszéltem is ott szolgàlô katonàval. Kb. a H225-be lehet majd belepakolni azt a rengeteg cuccot, ami most nekik a raktérben van. Most a rengeteg tâskât, cuccot hagyjuk is, eleve van nekik csörlö, amivel a hordàgyastul fel birjàk emelni a fekvö sèrültet akàr lebegés közben és utàna el tudjàk helyezni a padlózaton ùgy hogy utàna körbe birjàk jârni és ellàtni. A budaörsi bemutatón volt szerencsém 5 m tàvolsàgból megnézni a H145öt és kb. 20 m tàvolsàgra töle a nyitott kutatò mentö mi17est is. A teljes belsö tér ki van ott hasznàlva, kell az oda.
Te akkor a légimentő szolgálat miért nem Mi17et repül??? Nem olyan kicsi ez a gép....Làttàl màr belülröl kutató-mentö helikoptert? Csak azért kérdem, mert én igen, és beszéltem is ott szolgàlô katonàval. Kb. a H225-be lehet majd belepakolni azt a rengeteg cuccot, ami most nekik a raktérben van. Most a rengeteg tâskât, cuccot hagyjuk is, eleve van nekik csörlö, amivel a hordàgyastul fel birjàk emelni a fekvö sèrültet akàr lebegés közben és utàna el tudjàk helyezni a padlózaton ùgy hogy utàna körbe birjàk jârni és ellàtni. A budaörsi bemutatón volt szerencsém 5 m tàvolsàgból megnézni a H145öt és kb. 20 m tàvolsàgra töle a nyitott kutatò mentö mi17est is. A teljes belsö tér ki van ott hasznàlva, kell az oda.
Ezzel nem tudok mit kezdeni. Keress rà a neten "MH tetris challange Mi17 kutató -mentö helikopter" kulcsszóval. Aztàn nézd meg a képen amit ök kiraktak, az befér e a német gépbe még mondjuk 2 sebesülttel. Felhivnàm a figyelmed, hogy a hàrom fös hajózó szemelyzet mellett még tovàbbi hàrom mentö van a fedèlzeten, és a hat ember mellé tudnak még hordàgyakat berakni a gépbe. Ki kellrepülni télen felborult kocsihoz a vilàg végén, ebböl hàrman kiszàllnak, viszik a flexet, szétszedik a kocsit, aztàn bepakoljàk hordàgyakon anyàt apât és még a kisgyerek is belefér. Ott a képen a tartalék üzemanyagtartàly is. Ha vàlasztanom kell, inkàbb jöjjenek a magyarok, mint a németek. Egyèbként gondolom a németeknek is van ennél nagyobb helikopterük hasonló cèlra.
Azèrt, mert azok csak leszàllnak az ùton és berakjàk a sèrültet a helikopterbe, aztàn mennek a kórhàzba. Minden màst màr a helyszinen lévö tüzoltók és rendörök intéznek. A mentök "cimre" mennek békeidöben. Felteszem a katonai kutató-mentöknek bövebb ennél a feladatköre.Te akkor a légimentő szolgálat miért nem Mi17et repül??? Nem olyan kicsi ez a gép....
Ők csak stabilizált beteget szállítanak.Te akkor a légimentő szolgálat miért nem Mi17et repül??? Nem olyan kicsi ez a gép....
A megfejtés az, hogy az MH-nak nincsen külön SAR és CSAR helikoptere. Eddig mindent IS a Mi8/17 csinált. A CSARra ott lesz a H225M.Ezzel nem tudok mit kezdeni. Keress rà a neten "MH tetris challange Mi17 kutató -mentö helikopter" kulcsszóval. Aztàn nézd meg a képen amit ök kiraktak, az befér e a német gépbe még mondjuk 2 sebesülttel. Felhivnàm a figyelmed, hogy a hàrom fös hajózó szemelyzet mellett még tovàbbi hàrom mentö van a fedèlzeten, és a hat ember mellé tudnak még hordàgyakat berakni a gépbe. Ki kellrepülni télen felborult kocsihoz a vilàg végén, ebböl hàrman kiszàllnak, viszik a flexet, szétszedik a kocsit, aztàn bepakoljàk hordàgyakon anyàt apât és még a kisgyerek is belefér. Ott a képen a tartalék üzemanyagtartàly is. Ha vàlasztanom kell, inkàbb jöjjenek a magyarok, mint a németek. Egyèbként gondolom a németeknek is van ennél nagyobb helikopterük hasonló cèlra.
???Ők csak stabilizált beteget szállítanak.
A kis gépekkel szállított embereket már részben vagy teljesen ellátták mások, mentősök vagy kórházi orvosok.
A kis helikopter inkább csak egy "betegszállító", nem "rohamkocsi", hogy súlyos eseteket is el tudna látni.
Ne már... fel van úgy szerelve minimum mint egy rohammentő nem?? Azaz ebből a szempontból fullos. Nem csak egy sima mentő!A kis helikopter inkább csak egy "betegszállító", nem "rohamkocsi", hogy súlyos eseteket is el tudna látni.
Ennek azért nézz utána alaposabban...A kis helikopter inkább csak egy "betegszállító", nem "rohamkocsi", hogy súlyos eseteket is el tudna látni.
Érdemes ezt a cikket átolvasni.Azèrt, mert azok csak leszàllnak az ùton és berakjàk a sèrültet a helikopterbe, aztàn mennek a kórhàzba. Minden màst màr a helyszinen lévö tüzoltók és rendörök intéznek. A mentök "cimre" mennek békeidöben. Felteszem a katonai kutató-mentöknek bövebb ennél a feladatköre.
Ennek azért nézz utána alaposabban...
A mentőhelikopterek a legmagasabb, azaz a ROKO ellátási szintjét tudják biztosítani. Fedélzetén mentőorvos!!! (nem mentőtiszt) lát el szolgálatot.
A Légimentés topicban kicsit bővebben kifejtettem a mentőhelikoptereinket.Ezzel nem tudok mit kezdeni. Keress rà a neten "MH tetris challange Mi17 kutató -mentö helikopter" kulcsszóval. Aztàn nézd meg a képen amit ök kiraktak, az befér e a német gépbe még mondjuk 2 sebesülttel. Felhivnàm a figyelmed, hogy a hàrom fös hajózó szemelyzet mellett még tovàbbi hàrom mentö van a fedèlzeten, és a hat ember mellé tudnak még hordàgyakat berakni a gépbe. Ki kellrepülni télen felborult kocsihoz a vilàg végén, ebböl hàrman kiszàllnak, viszik a flexet, szétszedik a kocsit, aztàn bepakoljàk hordàgyakon anyàt apât és még a kisgyerek is belefér. Ott a képen a tartalék üzemanyagtartàly is. Ha vàlasztanom kell, inkàbb jöjjenek a magyarok, mint a németek. Egyèbként gondolom a németeknek is van ennél nagyobb helikopterük hasonló cèlra.