Nem, nem arra optimális. Harci helikopter alap készség újra megteremtéséhez kell úgy, hogy egyébként hasznosabb lesz ha a határon repkednek pont, mint ha a Bakonyban. Igazából tényleg nem akarjátok megérteni szerintem páran, hogy 1. Kurvára nem lesz pénzt sok db. nyugati korszerű harci, vagy harcivá tett általános helikopterre minden földi jóval megrakva.
A Mi-8/1724-re elbaszott pénzből együttesen egy fél típusváltás bizony megoldható lett volna használt helikkel. Ha meg képesség alapozása a cél, akkor arra olcsóbb heli is megfelel. Ha már hagyták szétrohadni az egészet és eladák egy hadrendbe álló gép kiszolgáló berendezéseit. 30 éve ennek töredékkért életfogyt vagy halálbüntetés járt volna szabotázs címszó alatt... Izé...
Az meg hogy a kiképzési feladat részeként a határon külön jól fog jönni erőt demonstrálni, ha kell embereket kirakosgatni mélységben egy elfogásnál, csak extra jó. Pont sokkal több hasznot hoz a hazának, mint gyakorolni a semmit az ország közepén.
A kiképzési feladatok tervezettek és ütemezettek, az igény a határnál meg nem.
Aki ezt nem érti, az nem akarja érteni én már azt gondolom, hogy mi a helyzet.
Én inkább azon vagyok, hogy jellemzően te nem értesz meg semmit, hiába magyarázzuk...
Ez a baromság pont akkora faszság, mint ami a BKV-nál ment. 20-25 éves buszokat vizsgáztattak le méregdrágán ahelyett, hogy használt nyugati buszokat szereztek volna be. Mindkettővel lesz buszod, csak a difi az, hogy az egyiknél az következő életcikluisnál 15 éves buszod lesz, amin légkondi is van, a szutyok magyar Ikarosuon meg semmi, módszerváltás előtti idők "színvonala", még alacsony padló sincs.
Pontosan ezt a faszságot sikerült most nagyobban előadni. A lépcsőzetesség elvén évi 2 db helivel felépítve a személyzetet és minden mást a Mi-24 flotta elhullásáig belefért volna 8-12 db új multirole heli, ami a 20xx után akár AGM-et és mást is kaphana. Most Ezért a pénzért egy 40 éves hidegháborús "csotrogányunk" van. Éjszakai képesség semmi, pct. képesség nulla, cserébe kurvadrágán repül a nagy GT miatt, mert a harci helinek felesleges utastér miattt a heli tömege nagy és emiatt több keróti, eszik stb.
Nettó kretének voltunk (mármint azok, akik ezt összehozták). Megint. Ez az hungarikum, nem a Tokaji...