[HUN] Mi-24 korszerűsítés

Az egyetlen dolog szerintem amire még értelmes lehet a 24-es felújítása, hogy gyakorolják a pilóták a harci eljárásokat, manővereket, illetve a nem iráyított fegyverekkel való célzás, a tűzmegnyitások időzítését. Bár a rácsapásokat, manővereket le lehet modellezni akár egy mi-8 akár egy mókus felhasználásával, de van sok olyan dolog amit csak egyharci helin lehet gyakorolni. Persze a repképessé tétel után szinte azonnal kiírnám a tendert egy modern helikopter csomagra, hogy pár éven belül lelehessen őket cserélni, addig meg fel lehet honi a hajózókat egy alap szintre, mert az elmúlt kb 6 évben aki állományban maradt is eléggé berozsdált.
Azonnal kapnál ezért kígyót - békát, tudod hogy mennyi optikát/éjjellátót/NASAMS-ot/kutyafülét-bármit lehetne venni azokért a modern helikopterekért, amit te CSOMAGBAN szeretnél megvásárolni?

Ne beszélj butaságot!
Na, pedig az a helyzet, hogy egy nagy tételben beszerzett korszerű nyugati eredetű harci/multifunkciós helikopter CSOMAG árából már akár újra is lehetne éleszteni valóban a magyar szárazföldi haderőnemet. A 6 db Mi-24 repképessé tételéből nem, ebből ami NYILVÁN NEM LESZ, meg igen.

• Tetszik
Reactions: fip7
Végülis Tószegen gyártanak a rendőrségnek kerékpárokat, lehet a honvédség is elkezdhetne ebben gondolkodni :D

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Na, pedig az a helyzet, hogy egy nagy tételben beszerzett korszerű nyugati eredetű harci/multifunkciós helikopter CSOMAG árából már akár újra is lehetne éleszteni valóban a magyar szárazföldi haderőnemet. A 6 db Mi-24 repképessé tételéből nem, ebből ami NYILVÁN NEM LESZ, meg igen.
Kb azt írtad,hogy lebasszuk Telak2 kollégát mert modern harci helikoptert akar.Na ez butaság akár hogy is csűröd csavarod...
Nem a modern harci helikopterrel van a baj nem arra pénzkidobás költeni hanem a totálisan elavult nevetséges mennyiségű MI-24-re!

Kb azt írtad,hogy lebasszuk Telak2 kollégát mert modern harci helikoptert akar.Na ez butaság akár hogy is csűröd csavarod...
Nem a modern harci helikopterrel van a baj nem arra pénzkidobás költeni hanem a totálisan elavult nevetséges mennyiségű MI-24-re!
Nincs pénz modern harci helikopterre, ez is benne van ám a cikkben.NINCS. A mi 17 lehet jobb lenne, de más - nyugati és pláne új beszerzés, az fel sem merül most. Amennyibe az kerülne amiről ő beszélt, olyan nem mostanában lesz.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zeal
Költsék szállítóra!
Legyen így, ha az éri meg jobban. Én nem tudom hogy mire milyen ajánlat jött be. Te igen? Az sem mindegy, hogy ha kell, és egyszer lesz rá zseton, ez azért életképesebb atgm platform, lássuk be. Értem én hogy szárazföldiként annyit látsz bele, hogy a minyó többőteket viszi Aból Bbe, de azért a hind pöttyet nagyobb harcérték. Hozzáteszem én mindennek örülök, még 1 szolgálati hátaslónak is, ha adják, és nem elveszik.

Legyen így, ha az éri meg jobban. Én nem tudom hogy mire milyen ajánlat jött be. Te igen? Az sem mindegy, hogy ha kell, és egyszer lesz rá zseton, ez azért életképesebb atgm platform, lássuk be. Értem én hogy szárazföldiként annyit látsz bele, hogy a minyó többőteket viszi Aból Bbe, de azért a hind pöttyet nagyobb harcérték. Hozzáteszem én mindennek örülök, még 1 szolgálati hátaslónak is, ha adják, és nem elveszik.

Nem akarlak elkeseríteni de többet repültem Hinddel mint szállítóval szóval ne nekem mutasd be.Az a baj,hogy olyan dolgokat vizionász amik soha nem fognak megtörténni és erre alapozod az érveidet(pl modernizáció).Semmilyen harcértéke nincs a Hindeknek fegyver nélkül márpedig fegyverünk nincs hozzá(bár 6db-nak fegyverrel sincs sok.egy háborúban a 6 gép azt jelenti,hogy 1-et minimum folyton szerelnek szóval marad 5 amit tudsz használni ami ha tartalékkal is számolok azt jelenti,hogy egyszerre kemény 2 helyen tudnak lenni...)!

• Tetszik
Reactions: Panzerfaust
Hát úgy gondolom, a gépek felújítása, modernizáció és komoly páncéltörő fegyverek nélkül, nagyjából olyan lenne, mintha a harckocsiparkunkat bővítenénk, néhány tucat T-55 A típusú tankkal. Darabra, a semminél több, lőni is lehet vele, csak épp ma már nagyon gyenge eresztés lenne.

Nem akarlak elkeseríteni de többet repültem Hinddel mint szállítóval szóval ne nekem mutasd be.Az a baj,hogy olyan dolgokat vizionász amik soha nem fognak megtörténni és erre alapozod az érveidet(pl modernizáció).Semmilyen harcértéke nincs a Hindeknek fegyver nélkül márpedig fegyverünk nincs hozzá(bár 6db-nak fegyverrel sincs sok.egy háborúban a 6 gép azt jelenti,hogy 1-et minimum folyton szerelnek szóval marad 5 amit tudsz használni ami ha tartalékkal is számolok azt jelenti,hogy egyszerre kemény 2 helyen tudnak lenni...)!
A mostani ZERO helyett. Dudi, tudod mit, szurkoljunk együtt a minyónak akkor, legyen neked igazad, elfogadom amit mondasz, én nem repültem egyikkel sem. Legyen minyó, ebben bízom innentől én is. Annak is örülni fogok, hidd el!

A mostani ZERO helyett. Dudi, tudod mit, szurkoljunk együtt a minyónak akkor, legyen neked igazad, elfogadom amit mondasz, én nem repültem egyikkel sem. Legyen minyó, ebben bízom innentől én is. Annak is örülni fogok, hidd el!

Igen a mostani ZERO helyett is!

Adjuk fel teljesen ezt a kepesseget is? 6db 24-esen mulna a tobbi kepesseg sorsa? Mert szerintem kesobb sem lesz draga nyugati helyette es igy orokre el fog tunni. Nem ugy a szomszedainknal...o_O

6db még modernből sem képesség nem,hogy egy totálisan elavult típusból!