[HUN] Mikojan-Gurevics MiG-21 "Fishbed"

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 864
73 242
113
1991 - Kiképző repülési napok a kenyeri reptéren

blog_kenyeri_repter_80korul_mig21an_2_kihalt_laktanyak_1.jpg
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 155
60 810
113
Egy egykori legendás elfogás margójára:


Ennél jobban nem lehet körülírni:

"A joviális külsejű, dús bajuszú, most 62 éves N. Zoltán nyugdíjas őrnagy igazi legendának számít a magyar vadászpilóták között. Ő volt ugyanis az, aki délszláv háború idején,1994 júliusában befogott és a magyar légtér elhagyására kényszerített egy szerb MIG-21-est. Ez akkoriban történt, amikor rendszeresek voltak a horvátokat támadó szerb gépek által elkövetett légtérsértések. Ezután léptették elő őrnaggyá, az elfogásról még egy festmény is készült.

Az egykori MIG-21-es és MIG-29-es pilóta napjainkban is rendszeresen megnyilvánul a sajtóban. Forgatott videót Pamkutyával és JustVidMannel is, amikor a Youtube-celebek egy repülős szimulátort próbáltak ki, de kikérték a véleményét az ukrajnai háborúval és a rohadó MIG-29-esekkel kapcsolatban is.

Repülős körökben igazi tekintélynek számít, egy portrévideóban – amelyben felsorolja a tucatnál jóval több repülőgéptípust, amellyel repült már – egy bemutató repüléseket végző cég pólójában látható, a cég Facebook-oldalán találunk is fotókat és videókat, amelyeken sétarepülésre visz civileket..."


Sajnálom.
 

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
552
1 252
93
Szegényt sok dologban bepalizták már az elmúlt években, jó hiszemű és nagyon naiv sajnos. Részt vett a HungaroAviation-ös csalásban is, reklámarcnak és a sztori hitelesebbnek tételére és befektetőbehülyítésre használták, sokaknak milliós kárt okozva, köztük a mi karbantartó cégünknek is...