Ilyenkor vagyok mindig gondban...
Mert felsorolod a meglévő képességeket vagy logikusan levezeted hogy mi miért nem lehet és ez alapján egyetértek veled.
A másik oldalon pedig ott van, hogy akkor a pilóták, hozzáértők, szakújságírók mind tévednek és ~17 éve hülyeséget beszélnek?
Kővári László 2017 márciusában írt legutóbb a Turul programról, mint értelmetlenül elszalasztott lehetőségről.
Másfél hete beszéltem egy pilótával, aki a mai napig azt mondja, hogy nem kellett volna Gripent venni, mert ha korszerűsítjük a MiG-29-eseket, akkor most legalább ugyanarra lenne képes a légierőnk, mint a Gripenekkel. És felsorolta az összes negatívumot, amit emlegetni szoktak a Gripennel kapcsolatban. (nem a miénk a gép, drága és ennek hatása minden másra, nincs bevethető fegyverzetünk vagy csak nem szuverén módon, elektronika komplexitásának hátrányai, a meghibásodások, nincs semmilyen ipari hátterünk hozzá stb.) De politikai döntés született...
Most akkor a meglévő képesség nem valós vagy a hozzáértő katonák/ civilek nem objektívek vagy mi van?!?
Nem tudom eldönteni. Majd egyszer, a Gripen kivonása után, talán megtudjuk.