[HUN] NASAMS

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
460
1 533
93
Ha @Terminator -al közös észjárásunkra hagyatokozom, akkor úgy kell értelmezni a dolgot, hogy:
  • amerikai jóváhagyásunk van 180db Amraam és 60db Amraam-ER rakétára, maximum, amit bármikor megvehetünk/merithetünk
  • mi ebből összesen kértünk 120db rakétát.
Hogy az első 120-ból melyikből mennyi lesz, azt csak Maróth tudja :)
Ez így igaz, azonban nekem úgy jött le, hogy a 60 db -ot azért hagytuk opcióként, hogy csak akkor kérjük le amikor már biztos a NASAMS business ezért gondoltam/gondolom, hogy ER-ekről lehet szó. Ha nem hívjuk le ezután se, akkor egyértelműen nem így van.

T

Törölt tag

Guest
Ha @Terminator -al közös észjárásunkra hagyatokozom, akkor úgy kell értelmezni a dolgot, hogy:
  • amerikai jóváhagyásunk van 180db Amraam és 60db Amraam-ER rakétára, maximum, amit bármikor megvehetünk/merithetünk

A 120 rakéta (mondjuk 60db AMRAAM-ER + 60db AMRAAM) elfér 20db indítóban, az nagyjából 4~5 üteg.
Ekkora mennyiséggel szépen le lehetne fedni az ország teljes területét.
:rolleyes:

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 446
25 370
113
A 120 rakéta (mondjuk 60db AMRAAM-ER + 60db AMRAAM) elfér 20db indítóban, az nagyjából 4~5 üteg.
Én elégedett lennék, ha igy lenne,...később lehet ezt még fokozni, ha lesz rá :rolleyes:

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Nem-nem.
A rádiós interjúban konkrétan említette, hogy 60db ER, és 120db Sima AMRAAM lett megrendelve.

• Tetszik
Reactions: Blitz97
K

kamm

Guest

Hat annyival mar biztosan, de en ugy tudom, legalabb meg1x annyi van hozzajuk tartalekban altalaban avgy ez vmi tevhit...?
Mert ha nem az, akkor csak a felenel jarunk... en amugy 10 inditora tippelek eleve, az kb arra eleg, hogy a fontosabb zonakat megvedjuk.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 661
84 145
113
Nem-nem.
A rádiós interjúban konkrétan említette, hogy 60db ER, és 120db Sima AMRAAM lett megrendelve.

Melyik rádiós interjúra gondolsz?

Benkő október végén még ezt mondta: "ez első lépcsőben 120 darab rakéta beszerzéséről szól, amelyet, ha igényünk lesz rá, akkor további 60 darab rakétával lehet kipótolni."

• Tetszik
Reactions: arcas

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113

Benkő október végén még ezt mondta: "ez első lépcsőben 120 darab rakéta beszerzéséről szól, amelyet, ha igényünk lesz rá, akkor további 60 darab rakétával lehet kipótolni."
Valami nevenincs rádiónak adott interjút nem sokkal a rakétaaláírás után. Podcastban lehetett csak letölteni. Asszem valahol a fejlesztős topicban van a linkje.
Benkó beszólásakor is szkeptikus voltam, mivel pár nappal korábban Maróth mondta a 60+120-at.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 661
84 145
113
Valami nevenincs rádiónak adott interjút nem sokkal a rakétaaláírás után. Podcastban lehetett csak letölteni. Asszem valahol a fejlesztős topicban van a linkje.
Benkó beszólásakor is szkeptikus voltam, mivel pár nappal korábban Maróth mondta a 60+120-at.

Én is annak a rádiónak nevén gondolkodom fél órája...

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár
T

Törölt tag

Guest
Én is annak a rádiónak nevén gondolkodom fél órája...
Segítek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113

Na megvan. Spirit FM!
Tegnap éjszaka végighallgattam. A nemzetközi közösséggel arra célzott, hogy a DND eredetileg svéd, most Németországban van, izraeli tulajdonban.
A Leopard üzlettel kapcsolatban (nem emlékszem pontosan mit foglalt bele, sorry) úgy fogalmazott, meg fogja közelíteni a Lynx üzletet anyagi ráfordításban.
Raytheon ügyben egyértelművé vált, hogy a rakéta rész van aláírva, a másik fele még lóg.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Lehet, hogy félreértettem és utólag agyban összefűztem a Benkő féle 120+60-nal, de Maróth nyilvánvalóan a "vettünk" kifejezést használta mind az ER-re, mind a C8-ra.
Nem gondolom, hogy az ER-ből kevesebbet vettünk volna biztosra, mint 60. Akkor viszont a Benkős interjú és Maróth által elmondottak szerint a biztosan megvett 120, 60ER+60C8 lesz, és még opcióba tartunk +60db C8-ot.
Szerintem különben a COVID miatt lett egyrészt 180+60 megvágva 120+60-ra, amiből 60 még opciós is. Biztos vagyok benne, hogy mind a 120+60 lesz szállítva....csak picit halasztva.
Én továbbra is tartom, hogy 2 osztály lesz 3-3 üteggel, ütegenként 4 indítóval. Azaz összesen 24 indító konténerbe 144db rakétára lenne szükség. Ahhoz meg kell majd a 120+60 rakéta, hogy egy minimális tartalék is maradjon.

Szerk: Közben én is megtaláltam.

K

kamm

Guest
Én továbbra is tartom, hogy 2 osztály lesz 3-3 üteggel, ütegenként 4 indítóval. Azaz összesen 24 indító konténerbe 144db rakétára lenne szükség. Ahhoz meg kell majd a 120+60 rakéta, hogy egy minimális tartalék is maradjon.

Igen, ez logikusabb, valami minimalis tartalek is kell, az egyertelmu (meg ha valoszinuleg a kisse mar meghurcolt regebbiek jonnek at a Gripenekrol eloszor.)

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 040
5 850
113
Kíváncsi leszek vajon az Országház/Budapest védelmére telepítenek e egy üteget a budai-hegyekbe...terror elhárítás ürügyén. Mint ahogyan a Fehér Házat is védik Washingtonban.

K

kamm

Guest
Hat a dombra max radarokat tennek, a launchereket biztosan inkabb eldugnam valahol a varosban...

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 233
29 999
113
Kíváncsi leszek vajon az Országház/Budapest védelmére telepítenek e egy üteget a budai-hegyekbe...terror elhárítás ürügyén. Mint ahogyan a Fehér Házat is védik Washingtonban.
A hatótávolság miatt problémás lenne, mert a budapesti agglomeráció egybefüggő településszövete fölött történne a lelövés. A fenyegetést a várostól keletre és délre kell megfogni, nem a város fölött!

• Tetszik
Reactions: luperator

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 760
3 195
113
Mit ertesz az ürügy alatt? Mert valójában a tömegbe akarnak vele majd lőni?

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 880
11 016
113
A hatótávolság miatt problémás lenne, mert a budapesti agglomeráció egybefüggő településszövete fölött történne a lelövés. A fenyegetést a várostól keletre és délre kell megfogni, nem a város fölött!

Ha "terrorelhárítás" a cél, akkor jöhet észak meg nyugat felöl is a célpont... És nem feltétlenül derül ki a város előtt, hogy csintalankodni akar.