Az én fejemben?
Amikor vkit azért vernek agyba-főbe, mert szólt hogy viseld rendesen a maszkod.
Vagy a maszknál maradva, azért késelik meg, mert nem szimpi a maszk mintája?
Vagy mert vmiért lassabban halad a kocsijával, vagy elbambul, vagy rádudál és erre böntetőfékez
és/vagy rátöri a szélvédőt vagy kirángatja a kocsiból?
Aha, az én fejemben...
Szia,
Jol leirtad, hogy, ha most is megkeselnek, akkor nem lenne rosszabb akkor se, ha lehetne onvedelmi fegyver a tamadonal is es nalad is.
Viszont ha buntetlen eloelet eseten lehet csak onvedelmi fegyver (vagyis a vedekezonel igen, a tamadonal meg nem), akkor jobb lenne a helyzet, mint most, amikor a tamadonal van kes, a vedekezonel meg nincs lofegyver.
Es senki se mondta azt, hogy lehessen teljesen szabadon, barkinek fegyvere!
Nyilvan a buntetlen eloelet, fegyverismereti vizsga (akar a jelenleginel szigorubb gyakorlati resszel), pszihiatriai kezeletlenseg elofeltetel szerintem is.
Az USA-ban az "alkotmanyos viseles" is azt jelenti, hogy kulon engedely nelkul barki viselhet onvedelmi fegyvert, aki legalisan vasarolhat lofegyvert. Tehat ott is buntetlen eloelethez kotik a viselesi engedelyt!
(Felreertesek elkerulese vegett: az USA-nak nagyon nem egyseges a fegyvertorvenye, a leglazabb feleben van ilyen "alkotmanyos viseles", egyes helyeken sokkal szigorubbak ennel. Valoszinuleg nem veletlenul, ezeken a helyeken rosszabb a kozbiztonsag.)