Vannak a tudat fejlődésénél olyan időszakok, mikor képes magyarázat is kell még egy adott szó könnyebb megértéséhez. Sajnálatos, hogy ezt kell alkalmazzam ott, ahol felnőtt emberek beszélgetnek egymással.
Tekintsd úgy, hogy a fák már egy másik ország területén vannak, így a színt tekintve, a zöldellő növény az országhatárt jelölő tereptárgy. Az országunk normális időszakát élő idejében, ezt a drótból készült kerítés látta el. A kínaik és az izraeliek ezt egy fal -kőből készült kerítés!!- építésével oldották meg. De egy ilyen tereptárgyat, határépítményt emeltek, majd bontottak le Berlinben is!
"A
berlini fal (hivatalos
keletnémet nevén:
Antifaschistischer Schutzwall, azaz
Fasisztaellenes Védőfal; eközben
nyugaton pedig
Die Berliner Mauer vagy
Die Mauer, azaz
a Fal néven volt ismert) a
Nyugat-Berlint körülvevő határépítmény volt
Kelet-Berlin és az
NDK területén." ...idézet a Wikipédiából
Történt azóta (1994-95!!) valami
lényeges változás a határainknál, vagy sem? Szerintem, nagyon is, és nagyon-nagyon is lényeges. Pontosan, mikor is? 2007. november 7.-én, mikor az Európai Parlament jóváhagyta Magyarország csatlakozását is a schengeni övezethez. Innentől kezdve a határok kitárása történt meg a teljes szakaszán ennek az övezetrésznek. Mit is jelent ez a valóságban? Hogy teljesen és
szabadon átjárhatóvá lett téve -nem kell ellenőrzésen átessen az, aki ezen a vonalon áthalad!!-, így az jött és ment ott át, aki csak akart! Nem követett el vele jogsértést mostantól, hanem szabályszegési eljárás alá vonható csak, ha egy vélkewtlenül éppen vele szemben történő ellenőrzés esetében erre fény derül.
Ezt nem illegális cselekedetnek mondják/hívják, hanem irregulárisnak!!! Vagyis, durván belehazudott -és teszi ezt még ma is, ha ilyenről szólnak-, a hatalom a nép képébe, mikor ezeket a bejövőket, akár a rendőrségi kordonon is áttörőket, illegális behatolóknak nevezte -nevezi- meg!!! Miért? Mert az, aki illegális cselekedetet követ el, az ellen a hatalomnak a törvény erejével kell eljárnia, mivel jogsértést követett el, ami nem egyenlő a szabályszegéssel!! Mint már írtam, azok ellen SEM indítanak törvénysértési eljárást, akik drótvágózva jutottak be az
országunkba.
Kedves Pocok75, a tereptárgy megnevezése okán nevezhetjük ezeket az adott területeket zöldhatárnak vagy zöld határnak. Miért? Mert növények a tereptárgyak.
Orwell írt egy könyvet, ami a
kettős-beszélről, a
dupla-gondolról szól. Ennek a címe: 1984. Megjósolta talán azt, hogy így a zöldhatár szó másképp is értelmezhető lett? Talán. De, ha egy másik szóval állítjuk szembe a zöldhatárt, konkrétan a KRESZ-ben ismert zöldlámpa szóval, akkor annak értelmezése nem a tereptárgyra vonatkozik, hanem a szabad (át)haladást jelenti a lámpa fénye, és nem a lámpa anyagának a színe van így megnevezve. Az a zöld lámpa írásmódban jelentené azt, ha nem akarnák AZOK a tuggyukkik így meghamisítani a konkrét ráutalást. Ahogy ezt szintén megteszik a még egyszer eseténél. Így, két szóban leírva az ismétlést jelenti, hiszen, mikor ezt kimondjuk, szünetet hagyunk a két szó között, míg, mikor az utoljára jelentését akarjuk kifejezni vele, akkor egybemondjuk a két szót. Saját kardba dőlés lett, öcsi, mert nem nekem, hanem most magadnak írtad le azt, hogy "A jó pap is holtig tanul!". Ehhez segítettelek most hozzá az imént.
Vajon, miért nem olvasható az itt megtett 1. hsz-omban feltett kérdésekre válasz? Akár a kérdésre adható válasz, vagy olyan tartalmú reagálás, ami arról szól, hogy az ott feltettek esetében:
- Mi az, amiben, esetleg tévedek, és miért is az?
- Mi az ami korrekcióra szorul, esetleg, és konkrétan, miért is?
Talán, lényegtelen kérdéseket fogalmaztam volna meg? Vagy túlhaladja esetleg azt a szintet, így azért nem került megválaszolásra? Vagy nem haladja meg azt a szintet, mely méltó lenne egy válasz megadására?