Igazad van, vannak köztünk is felkészületlenebbek, de azért ne általánosíts. Abban is igazad van, hogy a rendszer szar mert én is úgy jöttem ki az utcára anno, hogy még a rádióforgalmazást sem tanították meg nekem normálisan. Blogen írta, hogy 2 év kell egy rendör képzéséhez, szerintem 1 is bőven elég lenne ha azt oktatnák amit kell, de már ott el van rontva minden.A legtöbb rendör nem ismeri és ez minden àltalam vrgignézett intézkedés esetén ki is làtszott, mert mindig flegma hatalmaskodàssal heyettesítik ezt a hiànyt. Ez nem a hazai rendszer büne önmagaban ez a római ókor és azon keresztül a mindenkori zsidó àllamszervezés mai napig tartó és sajnàlatosan ide is betört fasszopàsa. A jogszolgàltatàs bírói és ehhez kapcsolódó része is ebböl fakad. Szabad emberek között ez nem így lenne, a köz köz lenne, jem kisajatított értelmezés ha van sapka ha nincs.
Azt azért vedd figyelembe, hogy a rendőri szakma jóval összetettebb mint amilyennek egy átlag polgár látja ezért is van szakosítva.
Közrendvédelem, közlekedésrendészet, igazgatásrendészet, szabálysértési előadóknál sem mindegy mert van külön, aki az általános szabs-ot csinálja és van aki csak az elzárással büntetendőt. Ott a bűnügy, ami szintén nagyon tág, van aki csak a gyermekvédelemmel foglalkozik, van aki lopás, betörés, nagy városokban külön osztály van kábszeresekre, szervezett bűnözésre. Vannak fegyverügyi előadók, bűnügyi technikusok, szemlebizottság vezetők, felderítők, bevetesi osztályok, szolgálatirányítók, tevékenység-irányítók, van a kr-nél a csapatszolgálatra szakosodottak.
Aki utcán dolgozik, tudnia kell az rtv-t, hszt-t, Btk valamely része, Be. Tv valamely része; kresz-t, szabs. Tv-t, 1995 évi köhém rendelet, 326/2011 korm. Rendelet és még lehetne sorolni.
Egy közlekedési járőr valszeg jobban tudja a közlekedési szabálysértéseket, az 5/ illetve 6/ 95 évi. Köhém rendeletet jobban ismeri a 326-ost, de egy közrendvédelmi jobban kezeli az olyan stílusú helyzeteket, jobban érti az arról szóló szabálysertéseket, bűncselekményeket.
Én sem ismerem mondjuk a légiközlekedésről szóló törvényt mint mondjuk egy balesethelyszínelő és fordítva.
Egy nyomozó sem tudja az éppen aktualis szabálysértéseket, vagy közigazgatási jogsértéseket, de nem is tudja fejből pl. Az információs adattal elkövetett bűncselekmény pontos definícióját.
Lényeg az, hogy összetett ez a meló nagyon, lassan annyit kell tudnunk mint egy jogásznak csak neki van ideje lapozgatni a könyveket nekem meg lehetőségem sincs belenézni mivel éppen kameráznak és ordibálnak az arcomba hárman a negyedik meg már elfutott... mindenkinek tudnia kell a saját szakterületét, de ez már túl sok és ez a rendszer hibája.
És akkor nem beszéltem a halott gyerekekről, a halottak családtagjainak kiértesítéséről, a foszló, bűzlő holttestekről a rendszertelen szolgálatokról az évi több száz túlóráról és a kevés létszám miatti túlterheltségről.
És amúgy felépítettem egy családi házat, betonozok, hegesztek, térkövezek, tetőt építek stb. ahogy a többi kolléga is, de ez nem neked szól csak az az általánosítás, hogy mi nem tudjuk mi a munka csak a kocsiban ülünk.
Aki itt van még az szereti ezt a szakmát és ahol tartunk az nem a kis rendőr hibája hanem a rendszeré, de azt ne akard, hogy nagyot boruljon a rendszer mert rendvédelem nélkül káosz lesz. A politikát soha nem szabad belevinni a rendőrségbe, el kell választani és pont, azt hogy éppen milyen az ország vezetése az nem a Kiss Jóska örmester hibája és semmi köze hozzá.