Asszem a forgalomból, bevételből számolják, de itt ez a mondat a lényeg:Miből is kell kiszámolni a IPA összegét?![]()
"A Rheinmetall gyár 2023 júniusában lesz teljesen üzemkész állapotban és kezdi el gyártani a Lynx harcjárműveket"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Asszem a forgalomból, bevételből számolják, de itt ez a mondat a lényeg:Miből is kell kiszámolni a IPA összegét?![]()
Legalább egy darab kész példányt mutogathatnának...Vagy hiába kész az épület idő előtt, hiába szerelik fel gépekkel időre, humán erőforrásban még nem állunk olyan jól, hogy kezdeni lehessen élesben.
Elvileg a kint készülő első gépeken tanulnak be itt is a magyar szakemberek, tehát addigra (2023 júniusa) már jópár kész, átadható magyar Lynxnek kell lennie, hiszen az egész gyártási folyamatot egészen a végleges minőség ellenőrzésig és tesztelésig végig kell venniük a betanulóknak.![]()
Nem, a NYERESÉGBŐL!Asszem a forgalomból, bevételből számolják, de itt ez a mondat a lényeg:
"A Rheinmetall gyár 2023 júniusában lesz teljesen üzemkész állapotban és kezdi el gyártani a Lynx harcjárműveket"
Ha jó a könyvelőjük, akkor sosem lesznek nyereségesek....Nem, a NYERESÉGBŐL!
Ez meg egy politikus. Akinek valaki megmagyarázta, hogy miért akkor lát csak pénzt a RM gyárból.
Az igen komoly hiba, ha valaki azt hisz, hogy az első darabon már nyereséget termel a gyár!
IPA-t bevétel után fizetünk (sajnos). Akkor is kell, ha veszteséges vagy. Mondjuk van néhány csökkentő tétel.Nem, a NYERESÉGBŐL!
Ez meg egy politikus. Akinek valaki megmagyarázta, hogy miért akkor lát csak pénzt a RM gyárból.
Az igen komoly hiba, ha valaki azt hisz, hogy az első darabon már nyereséget termel a gyár!
IPA-t bevétel után fizetünk (sajnos). Akkor is kell, ha veszteséges vagy. Mondjuk van néhány csökkentő tétel.
Árbevétele pedig az eladásból lesz a gyárnak. Azaz 2023 első felében már lesz magyar gyártású és átadott Lynx. A nyilatkozatokban az volt, 2023 januárjában lesz kész az első Lynx a magyar gyártóson.Az iparűzési adó milyen jövedelem után fizetendő?
A helyi iparűzési adó alapja a vállalkozás nettó árbevétele. Ebből az összegből levonjuk (amennyiben vannak) az eladott áruk beszerzési értékét, a közvetített szolgáltatások értékét, az anyagköltséget, az alvállalkozói teljesítések értékét, illetve a kutatások, kísérleti fejlesztések közvetlen költségét. A maradék összeg a járulékos költségek levonása után nem más, mint a vállalkozó tiszta profitja, amit tevékenységével kitermelt – ez után a profit után kell befizetni a százalékos arányban megadott iparűzési adót.
Forrás
Jaja! Mindenki ingyen dolgozik, és az alapanyagokat is ingyen kapják.Árbevétele pedig az eladásból lesz a gyárnak. Azaz 2023 első felében már lesz magyar gyártású és átadott Lynx. A nyilatkozatokban az volt, 2023 januárjában lesz kész az első Lynx a magyar gyártóson.
Én azt a hivatalos menetrendet tudom, hogy idén II. félévben a gépek telepítése és a dolgozók betanítása, 23. januártól termelés.Jaja! Mindenki ingyen dolgozik, és az alapanyagokat is ingyen kapják.
Ne menjünk már le dedóba srácok!
A gyárat fel kell szerelni, aminek az amottizációs költségeit évente költségként elszámolják.
A munkaerőt fizetni kell, ha havi 1 Lynx le a sorról, meg ha 4 akkor is!
Egy gyár elindítása kapcsán elég sok időnek kell eltelnie, amíg annyira felpörög a termelés, hogy haszonnal tufnak termelni.
Mivel nem ismerem a RM Hungary megtérülési számait, így nem tudom hány darabot kell havonta legyártani, hogy már profitot termelni, de ha 1 éven belül ezt elérik (22 nyár - 23 nyár intervallum ) akkor az szerintem már szuper lesz.
Mellesleg a iparűzési adó alól, 1-2 évig különben is mentesíteni szokták a cégeket.
A hivatalos menetrend az, hogy idén nyáron elindul a termelés. Ha nem is komplett gépek fognak lejönni a sorról, hanem csak a alkatrészek, akkor is ez meg fog állni.
Gondolom, hogy a RM úgy tervezte meg a szállítást, hogy folyamatos legyen. Azaz ne kelljen a német kontingens után éveket várni az itthon gyártott gépekre.
Neki az nettó veszteség, ha a már felvett embereknek csak bért fizet, de szállítani meg nem tud.
Minden a matekon múlik...Amúgy most hallottam egy rheinmetal hirdetést radioba hogy gyere dolgozni hozzánk![]()
Nem-nem!Én azt a hivatalos menetrendet tudom, hogy idén II. félévben a gépek telepítése és a dolgozók betanítása, 23. januártól termelés.
Ha nyáron hozzák át a gépeket akkor az első hiúzoknak lassan jönniük kell.Nem-nem!
Papperger a mostani átadáson mondta, hogy azonnal elkezdik ideszórni a gépeket (a csarnok erre kész van), és a gyártást idén nyáron elkezdik.
A munkások/mérnökök betanítása odakint történik a Németországban készülő zászlóalj Lynx-ein.
Én is erre gondoltam, de szerintem nem áthozott gépek lesznek, hanem újak. Ugyanis a német kapacitásokat is bővíteni kell, nem eshetnek ki komplett csarnokok.Ha nyáron hozzák át a gépeket akkor az első hiúzoknak lassan jönniük kell.
áthozzák vagy újakat hoznak?!?Ha nyáron hozzák át a gépeket akkor az első hiúzoknak lassan jönniük kell.
Változhatott a háború hatására a menetrend. Nem követtem a nyilatkozatokat. Akkor úgy pontosítok, hogy a háború előtti ütemtervet írtam. Én olyantól hallottam személyesen, akinek az a dolga, hogy tudja.Nem-nem!
Papperger a mostani átadáson mondta, hogy azonnal elkezdik ideszórni a gépeket (a csarnok erre kész van), és a gyártást idén nyáron elkezdik.
A munkások/mérnökök betanítása odakint történik a Németországban készülő zászlóalj Lynx-ein.
A csarnok/gyár nincs kész. Ami volt a lapokban, az egy PR jellegű esemény volt. Az épületnek nincs még használatbavételi engedélye, a gyárnak pedig nincs telepengedélye a gyártáshoz. A technológia telepítése megkezdődhet, ami mostantól kb. 3-4 hónap. Aztán beszabályozások és próbaüzem. És eljött az év vége. Gyártás jövő év elején indulhat Zalaegerszegen.Nem-nem!
Szerinted mennyi idő az engedélyek kiadása..??Lesz vagy 10 másodpercA csarnok/gyár nincs kész. Ami volt a lapokban, az egy PR jellegű esemény volt. Az épületnek nincs még használatbavételi engedélye, a gyárnak pedig nincs telepengedélye a gyártáshoz. A technológia telepítése megkezdődhet, ami mostantól kb. 3-4 hónap. Aztán beszabályozások és próbaüzem. És eljött az év vége. Gyártás jövő év elején indulhat Zalaegerszegen.
Szerintem. Elnézve a "gyárátadás" fotókat, amelyeken az eseményre összedobott díszvilágításon kívül nincs csarnokvilágítás...
Szerinted mennyi idő az engedélyek kiadása..??Lesz vagy 10 másodperc
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..