A Skyranger nagy fenéje, hogy az eredeti MANTIS rendszer 35mm-es löveggel van felszerelve. Ez konténerként működik, de akár lynx akár Boxer esetében az már túl nagy tornyot eredményez. Márpedig azonos nagyságú, terepen is hasonló mozgékonyságú harceszközök kellenek, mert különben lassíthatják, leállíthatják a mozgást. A 35mm-ből pedig a lőszer méretei miatt is szükséges a nagyobb torony. A 30mm-es löveg, tulajdonképpen a JA-37 Viggen nagyobb csőhosszú és ezzel nagyobb torkolati sebességű gépágyúja, tudtommal, ami gyors, ötvözete miatt lassan kopik (tehát jobb a találati valószínűség). Viszont kisebb az ütőerő, és a hatótávolsága még igy is mint a 35mm-esé, de kisebb torony kell neki, és ha a 35-össel számolunk, akkor jóval több lőszer fér azonos méretű toronyba. Nekem a jármű még 30mm esetén is eléggé instabilnak tűnik tűzkiváltáskor. Ráadásul sok szakértő - én nem vagyok de pártjukon állok - egy löveges és rakétás combóban hisz, márpedig a MANPAD rakéták csekély hatótávolsága manapság már nem elegendő, oda SHORAD kéne amely nagyobb méretű -persze hatótávolságú is. No megint nő a méret, a toronyméret és terepjáróképesség és még irányítani is kéne a rakétát (manapság már a kombinált radaros, képalkotó lenne a megfelelő). Még sok sok kérdőjel van, hiába vannak tornyok, demók és azokkal tesztlövészetek.