[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

A 40-es oldalszámú, együléses vadászgép farkára a magyar Puma század jelképét festették nagyobb méretben, a gép szárnya alá függesztett póttartályok oldalára pedig egy-egy tigris került.

Mutáns? Vagy magyar Puma? :)

Én személy szerint ellenzem ezt a festegetést. Nem látom értelmét. Csak egy halom pénz megy el a semmibe. Ha xar egy gép festése már és nagyjavításra megy ahol rendesen lecsiszolják és miegyéb az ok, de akkor is rendes nato szürkére vagy egyéb rejtőszínre. De egy gépet összemázolni hobbiból mikor nem is a miénk és pénz sincs, főleg hogy a rendes festésével sincs probléma... Mennyivel nőhet egy ilyen díszfestés esetén a gép tömege és okoz -e ez hátrányt felderíthetőség vagy más egyéb terület terén?

Az ilyen díszfestések jellemzőem nem időtálló festéssel készülnak. Az egyik ünnepi 29-esről a festést szinte leszedte az első eső...

11829132_a4ef2eb97f43ab75a24b77ec7affa74d_wm.jpg
11829178_9c0b271c79c12e65b4aa9a882b9e6113_wm.jpg

Plüsstigris a fülkében, holnap meg már Wunder Baum meg bólogató kutya? Nem veszélyezteti ez a kacat a pilóta és a gép valamint a lakosság és anyagi javak épségét? Csak elképzelem ahogy egy dugóhúzónál önálló életre kel a fülkében...

Tiger Meeten mindig vannak plüss tigrisek a fülkében :) Gondolom a kemény bevetésekre nem viszik őket. Nem biztos egyébként, hogy festett, a csehek azt hiszem matricázták a gépeiket.

Én személy szerint ellenzem ezt a festegetést. Nem látom értelmét. Csak egy halom pénz megy el a semmibe. Ha xar egy gép festése már és nagyjavításra megy ahol rendesen lecsiszolják és miegyéb az ok, de akkor is rendes nato szürkére vagy egyéb rejtőszínre. De egy gépet összemázolni hobbiból mikor nem is a miénk és pénz sincs, főleg hogy a rendes festésével sincs probléma... Mennyivel nőhet egy ilyen díszfestés esetén a gép tömege és okoz -e ez hátrányt felderíthetőség vagy más egyéb terület terén?

Rengeteg olyan tail, vagy nose art van ami eredeti álcaszínekből lettek pingálva. Lényegében nem sok hátránya van így.

<blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="antigonosz">

És ha jól látom, már lőttek vele őzet is :)

</blockquote>

Majdnem, leszállás után kigurulás közben ütötte el szegény őzikét.
</blockquote>

Mit csinált az ott? Nincs bekerítve a reptér?

Láttam ezt a gépet a hétvégén közelről. Élőben nem annyira rossz a festés. Szerintem ragasztva van. Valószínűleg nem került sokba. És a gép tömegén, vizuális észlelhetőségén sem változtat.

Egyébként az őz alá az van írva hogy Kassa, mert ez volt az a gép, ami technikai okok miatt ott szakította meg a Baltikumból hazarepülését.

<blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="antigonosz">

</blockquote>

</blockquote>

Mit keres egy őz egy katonai reptéren? Jó hogy nem egy elefánt volt egy vándorcirkuszból...

<blockquote rel="emel"><blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="antigonosz">

</blockquote>

</blockquote>

Mit keres egy őz egy katonai reptéren? Jó hogy nem egy elefánt volt egy vándorcirkuszból...</blockquote>

Pont erre gondoltam. Ha az őz bejut, akkor én is.

</blockquote>

</blockquote>

Mit keres egy őz egy katonai reptéren? Jó hogy nem egy elefánt volt egy vándorcirkuszból...</blockquote>

Nem hiszem, hogy utólag el tudta mesélni....

<blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="antigonosz">

</blockquote>

</blockquote>

Pont erre gondoltam. Ha az őz bejut, akkor én is.</blockquote>

Ha olyan bátor/botor vagy, hogy a kockázat ellenére megpróbálod!?
Az őz nem tudhatta, mit kockáztat....

</blockquote>

</blockquote>

Mit csinált az ott? Nincs bekerítve a reptér?</blockquote>

Gondolom legelészett szegény, aztán jól megijedt, és rossz irányba futott. A kerítés meg lehet, hogy itt-ott hiányos, vagy túl alacsony (volt). Én még sose jártam körbe a kecsói bázist.

<blockquote rel="silurusglanis"><blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="antigonosz">

</blockquote>

</blockquote>

Pont erre gondoltam. Ha az őz bejut, akkor én is.</blockquote>

Ha olyan bátor/botor vagy, hogy a kockázat ellenére megpróbálod!?
Az őz nem tudhatta, mit kockáztat....</blockquote>

Dehogy megyek, a szabotázsveszélyre akartam ezzel rávilágítani.

Ha már Tájger Mít... a csehek is azt mondják amit a mieink:

""The aircraft is compared with other airplanes of the fourth generation noticeably smaller adversary us because usually notices later than we are His. Other features include a powerful radar that enables the detection of targets at a great distance. In combination with a radar jammer, then according to the current results is causing considerable problems for other airplanes"

http://www.letectvi.cz/letectvi/Article78331.html