GrGLY
Egyúttal ki is fejthetted volna, hogy mire gondolsz, nem kellett volna megvárd a válaszom és főleg kár volt azt levond belőle, hogy te vagy a szemét hülye a véleményed miatt.
Ha idejönne egy Gripen pilóta akkor valószínűleg nem üldöznénk el, hanem örülnénk neki mint majom a farkának és valószínűleg te is. Ha azzal állna elő, hogy 300 órát repül / pilóta / év, akkor valószínűleg ferdeszemmel néznénk és megkérnénk, hogy bontsa ezt le valós géppel repülés + szimulátor formájában, a valós repülést szorozzuk be a pilóták számával, ezt beszorozva 7-8 évvel ki kell jöjjön a kb 10000. Ha nem ennyi akkor vagy nem mond igazat vagy rájöttek, hogy titokban hogyan repüljenek többet a svédek tudta nélkül. A számok nem hazudnak.
"<i>vagy hogy az a 80-100 óra bőven elég nekik a képességek elsajátításához és szinten tartásához</i>" - elmagyarázhatná, hogy ez a képesség elsajátítás meg szintentartás egy F-15 pilótának miért kerül többe, pl a kevesebb gép miatt könnyebben összejött a MH-nek kéttucat übermensch akiket a gépekbe ültessenek és nekik elég a 80 óra is, míg az F-15-be csak jóközepes pilóták vannak, vagy akármi.
Jár erre az oldalra aktív katona, vagy aki repülőgépek közelében dolgozik, uram bocsá', repüli is azokat, de rendre le vannak ugatva, mert hülyék, nem értenek hozzá, és aki otthon a fejében űzi a katonáskodást, az jobban tudja.
- az hogy valaki aktív katona az még nem garancia semmire. Pár hónapja a GRU Glock 17-eseinek beszerzésekor megfuttattam a beszerzés összegét, egyszerű matek, és kijött hogy a kellékek mennyiségétől függően 6x-10x túl van árazva. Ha jól emlékszem veled meg dudival szemben akkor én voltam a hülye, bármennyire is a számok engem igazoltak, mert katonai beszerzés és a szokásos bla bla bla. Hiába magyaráztam nektek, hogy ez egy elkényelmesedett álláspont, hogy attól hogy katonai még irreálisan drága is kell legyen, és ebben is csak a korrupció meg pénzlenyúlás van, akkoris én voltam a hülye és a szűklátókörű. Két hétre rá megírta egy orosz blogger ugyanezt és lefújták a beszerzést azon az áron. Szóval igen, aktív katona is ragaszkodik körömszakadtáig katonai témában hülyeséghez, annak az igazával szemben, aki "<b>otthon a fejében űzi a katonáskodást</b>".