Hagyjuk abba az "adoforint" fetisizalasat. Adozni kotelesseg, ES nem jar vele extra jog. Nem bizony. Amit te kapsz alapbol az az, hogy elhetsz az adott orszag teruleten, az allam fentart egy rendorseget ami megprobalja megvedeni az eletedet, az allam garantal neked alap jogokat (lelkiismereti szabadsag, szemelyes szabadsag,...) es kesz. Te pedig betartod a torvenyeket es adozol. Pont. Nem jar neked alabol a jog, hogy tudd mire mikor hany forintot kolt az allam, mivel az mar NEM A TE PENZED. Az az allam penze. Csak a mindenkori ellenzek ferditese ez, hogy az ado a tied lenne es az a fent leirtakon felul extra jogot jelentene neked. Szerinted mikor jutott eszebe akarkinek korabban, hogy elszamoltassa a kiralyt, hogy mire kolti az adojat??? Meg Szechenyinek sem jutott eszebe soha, hogy neki joga lenne beleszolnia, hogy a kiraly mire kolti a penzet, pedig o fonomes volt. Mert az a kiraly penze, tobbek kozott te adtad neki, de te odaadtad, nem kolcsonadtad, az mar nem a tied. Mondhatod azt is hogy te nem akarod odaadni, oke, akokr ne add, de az allam sem ad akkor neked jogokat, pl szemelyes szabadsagjogod korlatozva lesz (borton).
Es ne hidd, hogy csak mert te esetleg tobb adot fizetsz akkor tobb jog jar neked mint az atlagnak, ez csak liberalis propaganda. En is atlag folotti adot fizetek, mert a keresetem is atlag folotti, de sose gondolnam, hogy nekem tobb jog jarna mint mondjuk egy anyukanak aki ugyan csak atlagos osszeget keres es adozik de felnevel meg 3 gyereket is az allamnak tissztessegesen, becsuletesen. Olyanok szoktak hangoztatni, hogy o sok adot fizet, neki jar tobb jog, pl. az allam szamoljon el fele az allam penzevel, akik valojaban epp hogy eloskodnek az allamon, hiszen egy gyereket sem neveltek meg fel tisztessegesen, becsuletes allampolgarnak. Mondom meg egyszer en atlag folott adozom, de soha sem lenne pofam azt mondani, hogy az allam mondja meg nekem hogy hany bombat vett a seregnek, vagy sose gondolom, hogy tobb jog jarna nekem az allamtol mint mas tisztessegesen dolgozo, de esetleg szegenyebb embernek. Nekem tobb jog ott jar, hogy esetleg tobbet koltok amiert tobb termeket kapok. Azt onnan vege. De persze a mindekori ellenzeknek (ami ugy tunik lassan azonos a mindenkori baloldal fogalamval) konnyu azt mondani, hogy az allam azonnal szamoljon el a wc-papir-koltseggel is feleje...
KEREK MINDENKIT AKI VALASZOLNI AKAR, HOGY PONTOSAN OLVASA EL ELOBB AMIT IRTAM, NE CSAK ATFUSSA, KOSZONOM!