Hetvegen volt szombathelyi repnap, gripen is volt, bemutatozott, lang is volt. Film is van rola. Telefonon most nem keresgetem, de akit erdekel rakereshet..
Ennyire nem ismerem rendszerszinten az adott gépeket. Minden gépben lehetőség van a békeidős limitek túllépésére sokszor még kapcsoló nélkül is. A Super Hornetnél emlékeim szerint simán csak adott erő felett kell a botot húzni. Nagyon nagy erő felett.Érdekesség, @molnibalage Te hallottál ilyesmiről:
![]()
A WAR beállítás állítólag 30% -kal növeli a Gripen teljesítményét, lehetővé téve a manővereket +12 G-ig.
https://www.aereo.jor.br/2019/09/25/qual-e-a-funcao-da-chave-war-peace-no-painel-do-gripen/
Már az ősrégi MiG-21-ben is volt ilyen kapcsoló ami éles háborús helyzetben plusz teljesítményre serkentette a hajtóművet, csak abban nem a kabinban volt, hanem a törzsben, így azt a műszakiaknak kellett adott esetben átkapcsolni (békeidőben a lekorlátozott teljesítménnyel növelték a hajtómű élettartamát). Nemcsak a túlterhelésre lehet hatással (sőt, szerintem nem is ez az elsőrendű cél, 1-2 s-nál hosszabban úgysem sok pilóta bírná a 12G túlterhelést), de hirtelen belerántva a botkormányba jobb lesz a gép irányváltoztatási képessége, lassabban kopik el a sebesség, javul a gyorsulása és emelkedőképessége, és növekedhet az engedélyezett állásszög, ezek alapból segítik elő a légiharc sikeres megvívását vagy a gép ellen indított rakéta elkerülését.Érdekesség, @molnibalage Te hallottál ilyesmiről:
![]()
A WAR beállítás állítólag 30% -kal növeli a Gripen teljesítményét, lehetővé téve a manővereket +12 G-ig.
https://www.aereo.jor.br/2019/09/25/qual-e-a-funcao-da-chave-war-peace-no-painel-do-gripen/

...csak a legszükségesebbet.a Pumás srácok is kipakoltak kicsit.

Igen, a premium edition-t nem rakták ki...csak a legszükségesebbet.![]()

De,...de már ez is csoda, hogy egy ilyen képet kiengedtek onnan...Ez a kihivas nem arrol szol, hogy "mi van benne"?

Ez még hozzá tartozik, illetve !Super Hornettel láttam már, a Pumás srácok is kipakoltak kicsit.
![]()

Ez a sátor-hangár már régóta ott áll, már a kezdetekkor sem volt rendben minden körülötte...a gépeket viszont nem itt, hanem a rendes hangárban szerelik.
Super Hornettel láttam már, a Pumás srácok is kipakoltak kicsit.
![]()
BAP START 2019 - "Behind the scenes"

Nembaj, én megnéztem

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..