Például ezért.Érdekelne, mi miatt gondolod azt, hogy nincs rajtuk...
Vagy akkor Alexander Garnajev tesztpilóta nem mond igazat.
https://news.postimees.ee/3826371/russian-warplanes-cannot-switch-on-transponders
"It now turns out, however, that Russian military aircraft do not have transponders."
"The lack of such equipment was confirmed by one of Moscow's better-known independent military experts Pavel Felgenhauer, Hero of the Russian Federation, test pilot Aleksandr Garnayev, and a Russian officer who chose to remain anonymous as he is not authorized to give comments to the media."
"No Russian military aircraft, old or new, have anything of the sort on board, nor have they ever,» Felgenhauer told Postimees."
"Transponders are not installed on Russian warplanes,» Garnayev echoed."
A NATO saját eljárása szerint követett cselekmények - mint írtam - annak éles vagy gyakorló volta - nem befolyásolja a nemzetközi jogi minősítését.Ebben van egy szép csavar: azt mondta, hogy az éles riasztásokkal (gondolom ezek az Alpha Scramble-k, amiről én beszéltem) együtt. Nincs benne, hogy hány alkalommal volt éles riasztás orosz gépre. Az, hogy gyakorló repülés közben "fogtak el" orosz gépet, az egy teljesen más történet.
BTW én leírtam, hogy az (éles) riasztáshoz elvben elég az is, ha működő transzponder nélküli gép tart a légtérhatár felé. Amit nyilván az oroszok is tudnak, és "tesztelik" a NATO-t...
De mivel nem történt légtérsértés, annak ui diplomáciai következményei lennének - elsőként jegyzék - majd a továbbiak.
Nos én ezt írtam:Most ugyanazt csinálod, mint Rudi? Mivel olyat adsz a számba, amit nem mondtam...
Én nem írtam le olyat, hogy nemzetközi légtérben kellene repülési terv. Olyat írtam, hogy ha átlépi a balti országok légterének határát repülési terv nélkül.
De nem lépte át. (jogi tény - ezt közölte a meginterjúvolt parancsnok)
(Arra azért kíváncsi volnék, hogy a NATO gépek mikor adnak át katonai reptervet az oroszoknak, akár nemzetközi légtérben való közlekedéskor.)
A zárójelben foglalt mondat pedig a feltételes módú segédige a magamra vonatkozó személyes névmással történt kiegészítése kizárja a mondat rád testálását.
A többit saccperkábé én is így gondolom, vannak dolgok amiket mi sem tudunk, főleg orosz részről...