[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

Én még a '70 évek végén voltam két hetet az "M3 építőtáborban", ahol a gödöllői szakasznál építettük a vízelvezető árkot. Na ott előttünk csináltak pont próba fúrásokat az MN-től. Azon a szakaszon a két bitumen réteg alatti beton vastagsága legalább 60 cm volt. Arra már le lehetett szállni bármivel. Lehet hogy azért is készült kevés km belőle?

Kedves barátaim.....
Gondolja-é bárki, hogy a magyar autópálya-építést ismervén, teszem azt az M5-ös (ha már Kecsó) elbírna akár egy C
essnát is? Nem készültek itt semmire, amit lehetett: 1. kiloptak...2. bele sem építettek... Leszálláskor a Gripen alatt nagy valószínűséggel megsüllyedne a pálya. Mint manapság egy méretes kamion alatt...

Jövő héten indulnak:
http://www.honvedelem.hu/cikk/52648_a_baltikumba_indulnak

Viszont Ugrik az aláíró és még mindig ő a vezető. Azaz sem felfüggesztve a vizsgálat végeztéig, semmi ejnye-bejnye. Ergo ebből azt deriválom, hogy már tudják mi történt és mégsem pilótahiba volt. Vigyázat, konteó következik! Nem lehet, hogy (szoftveres) szabotázs történt, csak lebuktak a kitervelői és most bizonyíték van Oviék kezében? Az amcsi cseszegetések mintha hirtelen abbamaradtak volna, vagy nem?
(Muszáj valakinek konteózni most hogy laudarage/kitiltottrovar atomot, vagyis inkább chemtrailt/chemotoxot kapott. :P )

zeal

Egy repülő esemény miatt a vizsgálat idejére nem fogják leváltani a bázisparancsnokot még akkor sem ha ő is részes volt a balesetnek.
Nyilván a repülésről letiltották de attól még a bázisparancsnoki teendőit el tudja látni.

Persze, tudom én is hogy nem cserélgetik az embereket csak nyomós indokkal. Főleg most, hogy itt a balti küldetés. Mégis csak az ő irányítása alatt szervezték meg, azaz nemigen pótolható. De azért jobban örültem volna annak a variációnak, hogy most aztán sarokba szorítottuk obamát. Mondjuk ha így lenne te akkor sem vallhatnád be, ugye? - Konteó logika. Szép! :)

Vagyis "sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem akarod". Nem is kell közben kikacsintani a kamerába. Ennyi már bőven elég. :D

Persze, tudom én is hogy nem cserélgetik az embereket csak nyomós indokkal. Főleg most, hogy itt a balti küldetés. Mégis csak az ő irányítása alatt szervezték meg, azaz nemigen pótolható. De azért jobban örültem volna annak a variációnak, hogy most aztán sarokba szorítottuk obamát. Mondjuk ha így lenne te akkor sem vallhatnád be, ugye? - Konteó logika. Szép! :)

Sarokba szoritani? Hat hamarabb tortenne egy napon "autobaleset"
az osszes errol a tenyrol tudo emberrel . . . persze semmi kulonost nem allapitananak meg . . . meg veletlenek is vannak.

Ebben az urambátyám hadseregben mi változna? Aki jól fekszik biztos állása van ,feljebb jut idő előtt. Akinek nem az kivárja a sorát vagy megunja és lelép.

Demjén térségében 1 gripen repked kb 10 perce

41724_demjencikk.jpg

? :D

Hát, elkezdődik végre!
http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/megerkeztek-a-magyar-gripenek-a-baltikumba/
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a többi ország is rotálja a személyzetet, vagy csak mi?
A másik furcsaság,hogy nem volt elég szállító kapacitásunk a kitelepüléshez, vagy más oka volt ennek?
Ha ugyanis nem tudunk egyszerre kettő gépet küldeni, akkor kár itt minősített adatokokról beszélni és vakítani a bevethető db-számokkal kapcsolatban!
Nem kötözködés, csak tényleg érdekel.

Lehet, hogy szárnyon hozták el az éleseket, csak nem szerelték fel a vezérsíkokat? Olcsóbb megoldás, az biztos. Nem tudom.

2 repképes Ancsa biztos van, a nagyjavított 406, és a 603 is repül, múlt héten volt a Baltikumban

Deszép, vittünk mindent: Szárnyon éles csörgőkígyó, éles Amraam, extra zavarótöltet szóróval... nem babra megy :)