[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

Folytatódott a Légi Fölény 2018 - Túl az első félidőn

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezt nem csak honvédelem terén érzem. Az egész NER túlontúl emlékeztet már túl sok helyen az állampárti időkre...
Olyan ez itthon mint az Usában a hidegháborúban dolgozó és most újratöltött neokonok helyzete. De ezek ár csak utolsó rúgások, ha nem sikerül nekik továbbadni a szemléletüket akkor 10 -15 év múlva eltűnnek a színpadról.

• Tetszik
Reactions: endre
Nincs ebben semmi vicc. A jenkik még a HH alatt is nyilvánosságra hozták pl. az EDC felvételeit vagy későbbről is n+1 TGP videót találhatsz repcsiről, heliről. Itthon ehhez képest meg feneketlen sötétség van, mert nagyon titkolni kell a....

Nem is tudom. Mit...?

Az itteni fiúkra értettem.

Látom, más is tudja hová kell kattintani a google keresőben az adott oldal korábbi változatának előhívásához :)

Vagyunk páran. :D De a "kedves elvtársak" nem tudják, nekik ez már űrtechnika. Hiába no, a számukra jó kis langymeleg cocializmusban még nem voltak ilyen kapitalista-imperialista-reakciós ármányok, mint az internet.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Megérkeztek az éleslövészetről:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: tonyo and zsolti
snj_0872.jpg

snj_0177.jpg

snj_2170.jpg

snj_0144.jpg

Az első kép alapján úgy tűnik jól mellé ment... bár igaz nem tudom mi lehetett a célpont...

Lehet, hogy nálam van a hiba, de én nem egészen értek ezzel egyet...

A haditechnika függőknek nyilván ez nem elég. De azokra a kérdésere a válaszokat, amelyeket a múltkor feltettél, szerintem jogosan titkolják. Mert mi lenne titok egy légierőnél, ha nem az, hogy hány pilóta és mire van kiképezve. A fegyverek számát sem biztos hogy tudni kell. Min változtat ha tudod hogy 50 db bombát vettünk vagy 500 db-ot? Tudod hogy 14 gépünk van és mennyit tud hordozni, hogy alkalmas a bevetésükre és a fegyver működik. Az AIM-9 ami problémás, mert arról ezt nem tudjuk. De jövőre mennek a Baltikumba, enélkül nem mehetnek, így addigra biztos meg lesz oldva ez is.

• Tetszik
Reactions: Pal and tonyo
A haditechnika függőknek nyilván ez nem elég. De azokra a kérdésere a válaszokat, amelyeket a múltkor feltettél, szerintem jogosan titkolják. Mert mi lenne titok egy légierőnél, ha nem az, hogy hány pilóta és mire van kiképezve. A fegyverek számát sem biztos hogy tudni kell. Min változtat ha tudod hogy 50 db bombát vettünk vagy 500 db-ot? Tudod hogy 14 gépünk van és mennyit tud hordozni, hogy alkalmas a bevetésükre és a fegyver működik. Az AIM-9 ami problémás, mert arról ezt nem tudjuk. De jövőre mennek a Baltikumba, enélkül nem mehetnek, így addigra biztos meg lesz oldva ez is.

Tudod, hogy lesz megoldva? "A svédek úgyis ott vannak közel, lövészetre is adtak, a Baltikumra is veszünk 5 darabot, aztán a Légi Fölény 2020-on majd elhasználjuk. Otthonra meg minek, másfél éve így van készültség, és semmi gond."

Azért ahhoz, hogy mennyi fegyvert vettünk a gépekhez, két okból is van köze az "állampolgárnak" : Egyrészt az ő adóforintjaiból veszik; másrészt a reális képességet akkor tudja megítélni, ha látja, hogy nem csak egyszeri felfegyverzésre elég a gépekre a fegyverzet, hanem esetleg képes a légierő huzamosabb ideig is megvédeni őt. Hofi Géza jut eszembe a kubai vendégmunkásokkal kapcsolatos hírekre mondott poénjával: " .. a dolgozó ahírből megrudja, ami rá tartozik; semmit.." :)

Azért ahhoz, hogy mennyi fegyvert vettünk a gépekhez, két okból is van köze az "állampolgárnak" : Egyrészt az ő adóforintjaiból veszik; másrészt a reális képességet akkor tudja megítélni, ha látja, hogy nem csak egyszeri felfegyverzésre elég a gépekre a fegyverzet, hanem esetleg képes a légierő huzamosabb ideig is megvédeni őt. Hofi Géza jut eszembe a kubai vendégmunkásokkal kapcsolatos hírekre mondott poénjával: " .. a dolgozó ahírből megrudja, ami rá tartozik; semmit.." :)
Egyrészt mert a mi pénzünkből megy. Az SDB árának referenciája is onnan van, hogy a RNLAF és a RAAF nem csinál titkot a beszerzésekből, ahogy n+1 más ország sem. Miért? Mert komoly mennyiséget vesznek. Akkor el lehet töprengeni azon, hogy a kínos kérdésekre miért nem válaszolnak.

Egészen megalol, hogy egy ilyen eseményen Zord-dal letöröltettek tök ártalmatlan fotókat. 28 évvel a módszerváltás után. Egészen elképesztő. Transzparancia semmi...