• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 137
23 979
113
Ez Afganisztánra feltételesen igaz lehetett, de milyen élesebb körülményekről beszélünk Csádban?
A támogatók és az ellenzők is éles helyzetről meg az állományra leselkedő veszélyekről írnak. Mire gondoltok? Nincsenek fegyveres összetűzések az ország területén, az illegális aranybányászok is le lettek fegyverezve a líbiai határ környékén mert egymásnak estek.
ÉN pl. nem gondolok semmire, a F.O.S. irta:

Mégsem biztos, hogy a honvédség beleugrik a veszélyes csádi misszióba
Csád egy puskaporos hordó, ahol Magyarországnak nincs múltja, helyismerete

"veszélyes" "puskaporos hordó"

Vagy virágesővel fogadjánk fiainkat, ahogyan Te mondod, vagy jobb ha nyitva tartják a szemüket...

• Tetszik
Reactions: Pogány

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 735
8 572
113
Meg a missziok tobbsege a gerillahaborus ovezetekben van ahol uss es fuss taktikat alkalmaz az ellenseg arra mar nem kell gyurni inkabb az ukran haboru felekre nem? o_O
Nem fogja fel, hogy házhoz menni a pofonért a Szaharában nem “jó tapasztalatszerzés”, hanem szimplán hülyeség.
Meg a missziós hibák történetét vérrel írják, ez se esett le neki.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 873
128 807
113
ÉN pl. nem gondolok semmire, a F.O.S. irta:

Mégsem biztos, hogy a honvédség beleugrik a veszélyes csádi misszióba
Csád egy puskaporos hordó, ahol Magyarországnak nincs múltja, helyismerete

"veszélyes" "puskaporos hordó"

Vagy virágesővel fogadjánk fiainkat, ahogyan Te mondod, vagy jobb ha nyitva tartják a szemüket...
Remélhetőleg érdeklődés és fiak hiánya miatt a rendezvény elmarad. Addig adunk a helyieknek technológiát a teve trappista kifejlesztéséhez.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 794
11 950
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 193
96 098
113
De nem alkalmas kb lassan semmire az allomany moralja kb egy vekony retegen tul addig tart hogy megadjak magukat mert se megbecsules se megfelelo eszkozok arra hogy a honvedseg teljesitse azt ami faladataul elo van irva…

Pedig akármennyire is mindig kevés a pénz, ez több mint ami volt és most kaptak évtizedek után új harceszközöket. Még A4-ről sem álmodhatott senki, most még a legújabb Leoparddal lehet furikázni.
A fizu lehet hogy most is xar, de ez anno amikor jelentkeztek jóval xarabb volt.

Szal úgy írod mintha vmi fasza helyből teremtődött volna egy pöcegödör, de kívülről ezt én nem így látom.

Ami valóban szopás az a leszerelési tilalom, azaz a parancsnokod dönti el, hogy mehetsz-e. Ebben úgy látom lehet mki jobban járna aki akar menjen.

• Vicces
Reactions: Redgreg

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 735
8 572
113
Pedig akármennyire is mindig kevés a pénz, ez több mint ami volt és most kaptak évtizedek után új harceszközöket. Még A4-ről sem álmodhatott senki, most még a legújabb Leoparddal lehet furikázni.
A fizu lehet hogy most is xar, de ez anno amikor jelentkeztek jóval xarabb volt.

Szal úgy írod mintha vmi fasza helyből teremtődött volna egy pöcegödör, de kívülről ezt én nem így látom.

Ami valóban szopás az a leszerelési tilalom, azaz a parancsnokod dönti el, hogy mehetsz-e. Ebben úgy látom lehet mki jobban járna aki akar menjen.
Te mindig szívesen vered a máséval a csalánt.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 873
128 807
113

A pénz java sajnos teljesen fiktív. (lásd az évek óta forráshiány miatt lehúzott infrastrukturális fejlesztések amik miatt garanciát vesztünk új harceszközökre és extra költséget számláznak logisztikai szolgáltatásra a nem megfelelő tárolás miatt) A humánerőforrás helyzete pedig sokkal szarabb mint 2015 körül, minden fejlesztés ellenére, mind utánpótlás (150-embert vettek fel 300 helyre a hhk-ra) mind pedig a meglévő része tekintetében...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 193
96 098
113
Semmilyen értelme nincs odakeverednünk. Nincs érdekünk és alkalmatlanok vagyunk erre.

Emlékeztetlek, ahol meg lenne érdekünk (Koszovó, regionális biztonság), a tüntetők súlyos sérüléseket okoztak a honvédeknek. A szerb “ barátaink”.

Csádban mi lenne, bele se merjünk gondolni. Úgyhogy szállj le erről a lóról lécci.
Semmilyen lovon nem ülök, te próbálod meg nekem onnan osztani az észt.

A koszovói példát meg már fel is hoztam anno ellenérvnek.
Ami nekem figyelmeztető jel, az Koszovó. Sokkal kisebb rizikójú területen, de csúnyán megégett a Honvédség tavaly.

• Tetszik

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 636
12 114
113

Csak felszint latod az a baj, igen szeretunk be eszkozoket 56 tank vau az ekszijat le is dobtam akkor, csak hogy azota a szomszedban tortent egy kicsi haboru de hogy egy friss peldaval erjek es ne kanyarodjuk el a harckocsiktol libiai hadmuvelet 21 napja alatt 28db merkavat veszitett el, ha nem erted arra vilagitok ra hogy keves amit beszereztunk valamint vannak mas dolgok is ami nem publikus(pl pzh koruli anomaliak) :oops: :rolleyes:
Nagyon szar helyrol indultunk az teny, akkor voltunk -10en sikerult ezekkel a beszerzesekkel 0-ra jonni de ennyi es nem latni szandekot elore lepest hogy tovabb lepkedjunk.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 794
11 950
113
Hát élesebb mint Bosznia, bár sokszor Irakbál vagy most Libanonnál nem. Illetve abban mindegyiknél élesebb, hogy nem másra inkább csak magunkra számíthatunk. Ha nem is a harcmezőn,mert nem lőnek, de minden logisztikai, szervezési, vezetési feladatot önállóan, esetleg a franciákkal kellene megoldani.

Ez is hasznos tapasztalat.
Nem érted te ezt az egész KM misszió dolgot ugye? Ne fárasszunk ilyenekkel?

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 137
23 979
113
... és ez miért is mérvadó?
Tényként közölted, hogy odakint már szent a béke. A "legovjektivtivebb sajtóforrást" (értsd még véletlenül sem kormánypárti) szemlézve meg egy teljesen más kép jön le. Ellentmondást érzek. Ennyi.
Remélhetőleg érdeklődés és fiak hiánya miatt a rendezvény elmarad. Addig adunk a helyieknek technológiát a teve trappista kifejlesztéséhez.
Himzőképességet on-line is lehet oda "exportálni", nem igényel vagyon és személyvédelmet :cool: Egy jó gatya mindig mindenhova kell.

• Tetszik

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 193
96 098
113
Te vagy itt, aki folyamatosan promózta ezt a csádi faszságot, hosszú hónapok óta.
Attól hogy promózom, szted nem láthatom a fonákját, a veszélyeit? Már ezerszer írtam arról is, de te ezek gyorsan átlibbensz és csak arra ugrasz, hogy alapvetően az ötletet ( önálló magyar misszió) ónak találom.

De az hogy leírod faszság, azzal nem tudok mit kezdeni, viszont ez már inkább érv ellene.(Kivéve a tapsokolást)
Nincs ember.
Csak, hogy átlásd minek is tapsikolsz már megint...

Adott a kb 1100 fős missziós keretlétszámunk amit minden pillanatban fenntart a honvédség kurva nagy szenvedéssel konkrétan vérző seggel, ami 2015 óta a határral együtt a kötelékkiképzést teljesen kinyírta, az állományt pedig csapágyasra hajtja de olyan szinten, hogy ez a haderőfejlesztés és az új képességek kialakításának rovására megy mivel az érintett zászlóaljak is be vannak forgatva missziós rotációba. Erre most még rá akarnak dobni 200 főt egy olyan műveleti területen ahol tizedannyi háttér nincs kiépítve mint Afganisztánban vagy Irakban volt és nem tudunk a közösből vett készletekkel ellátni kint senkit, mert mindent nekünk kell kihurcibálnunk hozzá. (a franciák kifelé jönnek ők hurcolkodnak haza és korlátozott amit hozzá tudnak tenni)
CAS-t, MEDEVACOT, gyorsreagálású tartalék felmentő erőket mindent önmagunknak kell biztosítani és létrehozni hozzá az infrát Afrikában úgy hogy a katonáinknak élhető körülményeket és ellátást tudjunk adni.
Itt sajnos nem játszik szövetségi pénz amit le tudunk hívni, sem NSPA-s olcsóbb utánpótlás beszerzés és kiszállítás sem pedig bérlés, a költségek exponenciálisan nagyobbak mint bármelyik másik korábbi műveletnél.

A hozadéka a katonai oldalon (a homályos politikai hasznot inkább hagyjuk, a feltételezett gazdaságit meg méginkább) a különleges műveleti katonáinknak éles tapasztalat (amire szükség van) illetve kicsit visszalöki a logisztikát a valóságba hogy mit is kéne csinálnia élesben és az ehhez társuló nehéz körülmények közti üzemeltetési tapasztalatok.

Ennek csak az az ára, hogy a hatalmas gőzölgő humánerőforrás katasztrófát jelképező szarhalomra rátolnak még egy friss talicskára valót és lyukakból álló szarrá nyirbált honvédelmi költségvetésre ami kezd olyan forráshiányban szenvedni hogy már a programok állnak be tőle vágunk egy többszázmilliárdos évenkénti lyukat....

• Tetszik
Reactions: Kávé

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 794
11 950
113
Tényként közölted, hogy odakint már szent a béke. A "legovjektivtivebb sajtóforrást" (értsd még véletlenül sem kormánypárti) szemlézve meg egy teljesen más kép jön le. Ellentmondást érzek. Ennyi.
He?
Mit számít, hogy mi kormánypárti vagy sem? Én magammal milyen ellentmondásba kerültem? Nekem tökmindegy, hogy mindenre lehet ellenvéleményt kitúrni. Mutass már nekem egy katonai szemszögből értelmezhető erőszakos incidenst a közelmúltból. Tényként közöltem azt amit tényként le lehet ellenőrizni. Nincsenek fegyveres összetűzések az országban, még ha egyesek ilyen vagy olyan indíttatásból ezt is próbálják meg elhitetni.
Van a DGSSIE/FIR (itt a szervezeti felosztás nekem nem teljesen világos, mindegy) akik szépen elrendeznek mindent amit kell.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 735
8 572
113
Attól hogy promózom, szted nem láthatom a fonákját, a veszélyeit? Már ezerszer írtam arról is, de te ezek gyorsan átlibbensz és csak arra ugrasz, hogy alapvetően az ötletet ( önálló magyar misszió) ónak találom.

De az hogy leírod faszság, azzal nem tudok mit kezdeni, viszont ez már inkább érv ellene.(Kivéve a tapsokolást)
Szerintem konkrétan nem tudod, hogy miről beszélsz.

(Tapasztalt) szövetségesek nélkül ide beküldeni a honvédeket nettó gyilkosság.

• Tetszik
Reactions: J.G. and Nemerson

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 636
12 114
113
messenger_creation_803afd35-cc5e-4882-8c60-af0f03098242-jpeg.8122355

Senkit sem megbántva küldtem el melegebb éghajlatra.
Jelen esetben szó szerint :D
Teljesen PC vagyok látod.