Kérlek mutass olyan hsz-t tőlem ahol harcászattal vagy hadsereggel kapcsolatban hülyeségeket beszélek.
Én ide informálódni járok (azért van fórum?!), sokszor elolvasom ami érdekel és ha épp elcsípem a sok oldal között. nagyra értékelem krissnek is a tudását. De sajnos sokszor önti el agyát vérgőzös düh -meg másét is- ha valakinek van véleménye és az nem egyezik a sajátjával.
De nem baj, van még időt megtanulni dolgokat.
Nekem azzal volt és van a bajom, hogy te bevallottan civil vagy és nem értesz a katonasághoz. Ahogy én sem. Mivel tőlem adófizetőként nem kérsz rá pénzt, hogy ne értsél hozzá, így senkinek nincs baja vele, még dicsérendő dolog is
lenne, hogy érdekel a téma és szabadidődben feljössz kicsit olvasgatni, mélyíteni a tudásodat.
Viszont egy profi katona... igazából aszem nem is egy, hanem legalább három, elmondja neked, hogy amikor fröcsögsz arról, hogy semmi szakmaiság nem lesz Maliban, meg agyaggalamb lövészet az egész,
akkor ez tételesen nem igaz. És erre fel te elfogadod az ő szakmai véleményét vagy sem, ez engem nem érdekel, de
kikelsz azzal, hogy "katonsádit játszik a te pénzeden", meg értékelje át, hogy ha ő izgul egy 'Al-Kaida szintű' hadsereg ellen, akkor alkalmatlan és gőze nincs a valódi háborúról...
Kevés ember veri ki a biztosítékot nálam, általában értetlenül szoktam nézni, mikor mások érzelemből, idegesen vitatkoznak velem vagy mással, de ez már azért pofátlanság.
Bármilyen más szakma képviselőjével szemben dettó hülyeségnek tartanám, hogy én nem értek hozzá, de meg akarom mondani neki, hogyan képezze ki a feltörekvő fiatalokat és mit gondoljon a szakmában bizonyos dolgokról. Nonszensznek tartom. Nem csak a 'katonáskodás játszás' terén, de ezt hagyjuk. Minden szakmában nagyon okosak az emberek, csak még nem volt alkalmam látni, hogy milyen munkát ad ki a kezéből, amit nagy hangon kritizál.
Több Abrams halt bele az unalomban ezek ellen a nemzetközi terrorista hálózatok ellen vívott küzdelembe,
mint ahány Leopárdunk nekünk összesen lesz. Maliban egy olyan országba mennek a katonák, ahol
az elnököt a csatatéren lőtték le az ártalmatlan kecskebaszók, ahogy te fogalmaztál.
Nem vonom kétségbe, szerintem is így van, hogy a magyarok többsége szkeptikus a harmadik világ megboldogítása és a világbéke eljövetele iránt. Szerintem meg a magyar katonának nem kell politizálni. Ha az állami vezetőktől
utasítást kap, hogy holtan akarnak látni néhány vallási fanatikust, akkor azt a
parancsot neki végre kell hajtani. Senki nem kérte meg -tudtommal- sem Krissst, sem Dudit, sem mást, hogy értekezzenek arról, hogy mit gondolt a NATO tagságunkról, hogy egy francia tanárnak van-e nagyobb joga az élethez Párizsban vagy egy fura vallási nézeteket valló mohamedánnak a sivatagban. Vagy szerinte minek minősül tinik között felrobbantania magát az embernek Angliában. Van az országnak egy külpolitikai orientációja, ami nem katonai döntés volt, hanem politikai nem is egy népszavazással.
Az, hogy kétségbe vonod a misszióba kimenő katonák bátorságát pusztán azért, mert neked politikailag nem tetszik az, amit a franciák ott csinálnak, az számomra felháborító. Az meg gyanúm szerint tudatos ferdítés, hogy a laktanya hadserege szerintem jobb harcértékkel bír, mint egy missziót megjárt állomány.A Néphadsereg remek szervezet volt kb. ugyan ezzel a ne menjünk soha az országból ki mentalitással.
Hangsúlyoznám, ha a kritikád megmaradna abban, hogy a politikai döntéssel van bajod, hogy a franciák és a magyarok -meg a németek- politikai nyomást gyakorolnak szegény országokra a migráció fékezéséért, az nem zavarna. Az, hogy te szakembereket -nevesül most honvédeket- válogatás nélkül sértegetsz, csak mert bajod van a politikai döntés meghozatalával, az baj. És szerintem lementél tegnap egy olyan szintre, ami egyik fórumtárshoz sem méltó.