Nézd én azt már nem kezdem el Veled megint hogy miért nincs értelme a 72-es tuningnak , inkább úgy gondoltam hogy fogjuk meg máshonnan a dolgot. Egy dolog, a wikit ne vedd nagyon alapnak ( tudom hogy más is írta előttem csak igyekszem nyomatékosítani , munka miatt most tudok itt válaszolni) mert ha a wikiből indulnánk ki ... hajajMajd amikor nem a magad által kitalált és rám kivetített lehetőségre vársz választ, nem csak egy linkkel fogok válaszolni, bár még akkor is lehet, hogy de, tekintve, hogy a honvédség wiki oldalán mennyiségileg meg van határozva az eszköz amiről szó. Lehet benne tévedés, vagy lehet elavult, bár szeptember 29-én lett a cikk frissítve, gondolom azóta nem porladt el egy vén T-72 sem napfény hatására mint a vámpírok szoktak.
Szóval itt ebben a cikkben:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Ground_Forces
34 aktív és kb 130 tartalék t-72-ről beszélnek szeptember 29-én.
Most én kérek egy korrekt választ az elmúlt hetek felújítós története után, hogy mi a faszért is beszélsz új t-72-ről, amit majd meg lehet upgradelni? Ki beszélt új t-72-ről rajtad kívül? HA más nem, miért rajtam kéred számon?
Szóval, mivel a Irakba akkor még mindenki által a szarabb készletből adtunk és a csehekhez sem a csúcs ment, mégha a fel konkrétan napfény hatására el is porlott az írt állománynak, akkor is van hetven olyan T-72 ami a rendelkezésünkre álló jobbak közül való, ami felújítást követően egy a kimondottan T-72A/M1 uprage csomaggal lehetne olyan amilyenről megy itt a beszélgetés a mi butus nézőpontunkból.
Volt itt szó 12, 18, 22, 30, 70, 75, meg 90-110 darabról korábban, itt meg cca 164 darabról van szó, viszont mielőtt ugrotok, jelenleg a szerintemeken kívül ez az egyetlen forrással megjelölt mennyiség, úgyhogy ezen fórum forrásalapú működésére kérném alapul venni, hogy kb. 164 darab T-72-áből tundnánk gazdálkodni. Ezt még kannibalizálni is lehet.
Szóval kezdhetjük elölről, csak akkor mostmár ezzel a számmal, aztán jöhet a nincs elég, hogy újítjuk fel, milyen upgrade csomaggal, milyen páncéllal, ki, mikor, meddig, és mire.
164 B+
2.) a valóságban az a szám amit Te 164-re raksz az a valóságban annyi amennyi tatán van + durván (nagyon durván...) ránézésre talán 1 zlj zárolt tartalék , pontos számot soha nem fogsz megtudni mert titkos. Pontosabban az titkos hogy mennyi van olyan állapotban hogy ha azt mondják holnap indulás akkor indulni is fognak , nyilván lehet számolgatni hogy kinek mennyit adtunk el meg minden de hivatalos , pontos szám , annál közelebbi amit mondtam (tata+kb 1zlj tarcsi) soha nem fog kijönni.
3.) Elvileg csak azok a 72-esek tuningolhatók amiket anno a feheroroszoktól vettünk , ha jól emlékszem még talán antigonosz (lehet keverem) vezette le (talán még dudi is hozzászólt felületesen anno) kb pontos számokkal hogy miért is nincs annyi 72-es itthon amennyit már érdemes lenne elküldeni bármi upgradere. Ezért is kérdeztem hogy akkor honnan hoznál olyanokat amikkel már lehet mit kezdeni.