Komolyan a lengyelektől? Nem tudom már ki írta itt a fórumon, de azt mondta, hogy a lengyelektől vett t72-t nem voltak kompatibilisek más M1-el ezért ezektől búcsúztunk el elsőnek és adtuk tovább iraknak.
Nézd én azt már nem kezdem el Veled megint hogy miért nincs értelme a 72-es tuningnak , inkább úgy gondoltam hogy fogjuk meg máshonnan a dolgot. Egy dolog, a wikit ne vedd nagyon alapnak ( tudom hogy más is írta előttem csak igyekszem nyomatékosítani , munka miatt most tudok itt válaszolni) mert ha a wikiből indulnánk ki ... hajaj
2.) a valóságban az a szám amit Te 164-re raksz az a valóságban annyi amennyi tatán van + durván (nagyon durván...) ránézésre talán 1 zlj zárolt tartalék , pontos számot soha nem fogsz megtudni mert titkos. Pontosabban az titkos hogy mennyi van olyan állapotban hogy ha azt mondják holnap indulás akkor indulni is fognak , nyilván lehet számolgatni hogy kinek mennyit adtunk el meg minden de hivatalos , pontos szám , annál közelebbi amit mondtam (tata+kb 1zlj tarcsi) soha nem fog kijönni.
3.) Elvileg csak azok a 72-esek tuningolhatók amiket anno a feheroroszoktól vettünk , ha jól emlékszem még talán antigonosz (lehet keverem) vezette le (talán még dudi is hozzászólt felületesen anno) kb pontos számokkal hogy miért is nincs annyi 72-es itthon amennyit már érdemes lenne elküldeni bármi upgradere. Ezért is kérdeztem hogy akkor honnan hoznál olyanokat amikkel már lehet mit kezdeni.
Hát(akkor is ezzel kezdem a mondatot), ha már feltétlenül hozatni kellene, akkor ha azt számolom, hogy kb. 50 000 db gyártódott belőle, nagyjából akárhonnan. Mondjuk ha már használt tankot hoznánk, az már más tétel egyértelműen és akkor vissza is kanyarodhatunk a spanyol Leo 2-höz. Szerintem ezt nem szeretnéd.
De ha a hadvezetés akár ezen vitánk apropóján arra jutna, hogy a pics@ba, kellene még valami keményhéjú gép, ami nem papír leo 1, nem m48, nem m60, nem t55, és nem új gyártású leo 2a7+, akkor marad a spanyol leo 2, meg a t-72 akárhonnan. Indiában van jó 1600 db m1, ha ki akarnánk kerülni a szláv vonalat.
Csak Belorussziában van 1500 db.
Az oroszoknak 4.000 db van tartalékban szolgálatba állítottak mellett.
Az évekkel ezelőtti 100e $/db ár (járóképes állapot) ezekben a mostani szűkös időkben szerintem kevesebb.