Én azt javaslom, hogy ne legyen már félig üres a pohár!
Még fél évvel ezelőtt is ment a szájtépés, hogy az A4-eseket biztos majd vissza akarják adni, csak kiképzésre béreljük. És az egy zl hk kevés. Én már akkor is két zl-jal számoltam, csak hát a magyarnak nem tetszik, hogy van egy full extrás A7HUN verziós és mellette mi az már a T-72+Leo2A4, az semmi!
Senki olyat nem mondott, hogy veszünk még használt A4-eseket és felpimpeljük. Minek? Elvileg mindig drágább venni egy használt cuccot és szinte mindent kicserélni benne, még a felfüggesztést is, mint gyártani eleve egy olyat, amilyet kérünk, amilyet szeretnénk. És talán a miniszter nem össze-vissza beszél, ahogy eddig sem volt szokása, hanem látott már árcédulát, hogy mi mennyibe fog kerülni.
Egyik forgatókönyv szerint meg ha tót és cseh testvéreink érdeklődését felkelti a Lynx120, akkor meg teljesen reális elképzelés lenne, hogy mi is veszünk belőle 2 századot. És egy IFV tűztámogató verziója mellé nem is kellene A7++ verzió. A T-72-es tartalékosoknak leküldése meg szintén ésszerű. Nem besorozott katonák kapnák meg 50 évesen, hogy nesze neked, háború van, 30 évvel ezelőtt kiképzést kaptál rá, hanem olyanok, akik néha előszedik, nem esnek ki teljesen a rutinból, de nem is hajtják szét a cuccot. Ez most így szarul hangzik, valljuk meg, de ez az igazság! Kevés lesz a kopó alkatrész. Nem a raktáron eszi meg a rozsda. És ennél többet nem lehet kiimátkozi nekik.
Hangsúlyozom, hogy ez csak az én fantáziám szüleménye és csak egy elképzelt forgatókönyv. De egyszerűen nem kell kardba dőlni, ha nem csinálunk gyakorló Leopárdokból gombokért 70 tonnás gépeket. Abban egyet értek, hogy jót tenne nekünk egy tank modernizációs program hazai telephellyel Leopárdokra.