[HUN] T-72 korszerűsítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
első lépésben a felújításnak kell prioritásnak lennie hogy a megnövekedett súly ne okozzon problémát. aztán jöhet az erázás (maga az erázás a pácák lefestésével is ha folyamatába van csinálva nem egy gépen és fel van osztva a munkafázisokra a folyamat) 1 nap alatt megvan. egy felújítás nincs meg egy nap alatt. csak a gép szétszedése fő darabokra különböző munkaállomásokon több mint 1 nap. az erázáshoz kell 2 ember (jobb esetben 3) egy nagyfelújításhoz 10 fő minimum több állomáson elosztva
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 859
113
Mondjuk ha huznatok egy ponyvat rá mielőtt kimenetek dagonyazni akkor mindjárt kell annyit mosogatni.
Úgyse lő rátok senki sem a gyakorloteren.
Mondjuk szerintem tökmindegy mennyit mosogató 15 vagy 30 percet, semmi fontosrol nem maradsz le, úgyis fel négyig vagy a laktanyaban.
Majd az okosok a tank mosás normájat atirjak 30 percre aztán kész.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
maga a felerázás nem egy bonyolúlt folyamat.
le kell pucolni a gépet minden láda tároló ami nem kell le kell venni.
be kell állni a munkavégzés helyére
rá kell emelni a sablont
le kell csiszolni a felületet ahova a pálcák kerülnek majd
azt mek kell takarítani (le kell törölni)
-ezzel párhuzamosan már mehet az anyag előkészítése
majd a pálcák sablonba helyezése és hegesztése
a pálcák és a körülöttük lévő csiszolt felület lefestése (legjobb ha az egész gép új festést kap csak az tábori körülmények között nehezen kivitelezhető)
majd az eratéglák felhelyezése (ha szükséges a robbanótestek bevágása behelyezése) ide sokat kell csavarozni de vannak gépi behajtók nyomaték kulcsal csak rá kell húzni. sok sok csavar de 2 fönek azért gördülékenyen megy
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
Mondjuk ha huznatok egy ponyvat rá mielőtt kimenetek dagonyazni akkor mindjárt kell annyit mosogatni.
Úgyse lő rátok senki sem a gyakorloteren.
Mondjuk szerintem tökmindegy mennyit mosogató 15 vagy 30 percet, semmi fontosrol nem maradsz le, úgyis fel négyig vagy a laktanyaban.
Majd az okosok a tank mosás normájat atirjak 30 percre aztán kész.
aztán lenne egy csomó retkes tank amikor meg az erákba a robbanótestet kellene behelyezni kalapáccsal verheted ki a sarat belőlle.
jó ötlet a ponyva ilyen a barracuda ami árán felerázható a gép... de a fő probléma továbbra is az hogy az alap nem kapott felújítást tehát az erázás nagyban rontja a hadrafoghatóságot.

az meg hogy adott a munka idő pont hogy nehezítő tényező hisz adott időkeret alatt kell mindent megoldani. egy hk-s a legtöbb időt a telephejen tölti karbantartással. és soha nincs olyan hogy késsz van vagy ne lenne mit csinálni egy harckocsin még a legmodernebbeken is mindig van mit egy plussz 40 percse mosás az már 1óra 20 perc munka kiesés (mert 2 fő végzi a mosást) ha van közel másfél órája egy embernek karbantartásra az idő alatt 1 maga is csodákra képes 2 ember meg mindig hatékonyabban fog dolgozni mint egy pláne hogy a legtöbb munkát 1edül el sem lehet végezni fizikai korlátok miatt
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
gondolj bele egy sima fegyverzeti karbantartásra egy lövész alegységhez képest.
a pk karbantartja az NSZVT-t az irányzó a PKT-t az idő alatt a vezető a kézilőfegyvereket.
majd ha végeztek jöhet a fő löveg ez 3 fő és jóval több idő mint a 3 kézilőfegyvert karbantartani 1 főnek vagy az nszvt-pkt t pedig ennek karbantartását 3 fő végzi. már csak a füstelszívóhoz hogy hozzáférjen az ember egy összetett folyamat... és akkor ott van még a tár és a krauszel. majd a tüzvezető rendszer stb... még a belső híradó rendszert is át kell nézni ilyenkor. meg az elektromos rendszer ide eső részét ha gond van a kuplungal az is ide tartozik kicserélgetni a párátalanítókat de legalábbis megnézni optikákat takarítani padló lemezeket a harckocsi feneket...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
stabilizátort ellenőrizni giroszkópot toronygyűrűt az optikák gumírozását számtalan dolgot. (igazából az a 2x 40 perc kurvasok minden másra is felhasználható.) pláne hogy a nem rendbetett kocsi miatt kurvasok minden másra kell is az idő pluszba a súlytöblet miatt és maga az era elem is igényel ellenőrzést karbantartást.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
a kontakt 1 egy nagyon olcsó eszköz nagyon gyorsan telepíthető tábori körülmények között is de igen csak karbantartás igényes.
békébe a mosás. háborúba az amortizációja mivel nem teljesen zárt . rontja a hatásfokot a rommanóanyag elhasználódása a porral sárral való eltömődés stb... ezért is fejlesztették tovább és ezért nem hoz azonos minőséget a harctéren ha jól megfelelően karban van tartva a hatásfoka jelentősen jobb mintha a szükséges karbantartások elmaradnak. túlságosan is ki van téve lülső behatásoknak ezért gyakori karbantartást igényel. bizonyos időközönként le kell szedni az összes téglát szemlézni kell és ha szükséges cserélni a robbanótesteket meg persze kitakarítani....

én jobban örülnék ha egy zárt rendszerű era kerülne fel hézagmentesen vagy minimális hézaggal. ez mind a harctéri mind a békebeli alkalmazást nagyban javítaná és növelné a túlélőképességet a kisebb karbantartás igény miatt meg igen csak hasznos minden más tekintetbe és homogén minőséget ad míg a kontakt 1 egy nagyobb dagonya után már nem biztos hogy ugyan azt nyújtja a tornyon mint a kocsin. de a legfontosabb a nagyjavítás
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
persze hozzá kell tenni a kontakt 1 nél olcsóbb nem igazán van ha szétszedésre kerül a gyártási költség olyan kis összegek jönnek ki hogy maga a téglák festése jelentő összeghányadot tesz ki. vágott hajlított páncéllemezek egy kevés robbnóanyaggal meg pár tőcsavar méretreszabva meg az anyák alátétek.... klasszisokkal egyszerűbb mint a lőszer amit a hk tüzel és még kg/ra vetített kööltségbe is allulmarad a lőszerrel szemben. iszonyat olcsó és egyszerű. de sok hátránya is van ezért is fejlesztették tovább
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 210
2 694
113
Kosz, hogy belefektetted az energiat es igy osszefoglaltad a lepeseket idovel mindennel. Aki nem jartas ebben, annak informativ. Elhiheted, hogy nekem se az a celom, hogy ertelmetlenul szivatva legyenek az emberek.

Az a bajom, hogy szerintem hiaba mondjak, hogy "ERA-, racs felhelyezes/azokkal gyakorlatozas (alcazas felrakasa stb. ) nem bonyolult" meg "seperc, elesben menne nekik", kicsit ugy tekintek ra mint pl. a karabely szetszereles/osszerakasra. Megyen az ugy is, ha pl. 1-2x csinalta az ember az eleteben, de nem olyan gyorsan, magabiztosan stb.

Nekem kicsit hianyzik legalabb valami kompromisszumos megoldas. Pl. lenne 4 gep amik fullba fel vannak ERAzva, racsozva, gumilapozva... ezek lennenek azok, amiken ujoncok is gyakorolhatnak hogy kell ilyeneket csinalni, modositani, elni vele/benne. Azoknal be lenne aldozva a mosas karbantartasi ido, de tudna mindenki miert van ez. A tobbi gep amin meg csak vezetesi gyakorlat vagy sima loveszet meg egyebek vannak gyakoroltatva meg lennenek csupaszok azert amiket leirtal.

PL. elleneronel is sokkal elethubb lenne, ha a dronkezeloink racsozott "ellenfel" ellen gyakorolnanak stb.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
Kosz, hogy belefektetted az energiat es igy osszefoglaltad a lepeseket idovel mindennel. Aki nem jartas ebben, annak informativ. Elhiheted, hogy nekem se az a celom, hogy ertelmetlenul szivatva legyenek az emberek.

Az a bajom, hogy szerintem hiaba mondjak, hogy "ERA-, racs felhelyezes/azokkal gyakorlatozas (alcazas felrakasa stb. ) nem bonyolult" meg "seperc, elesben menne nekik", kicsit ugy tekintek ra mint pl. a karabely szetszereles/osszerakasra. Megyen az ugy is, ha pl. 1-2x csinalta az ember az eleteben, de nem olyan gyorsan, magabiztosan stb.

Nekem kicsit hianyzik legalabb valami kompromisszumos megoldas. Pl. lenne 4 gep amik fullba fel vannak ERAzva, racsozva, gumilapozva... ezek lennenek azok, amiken ujoncok is gyakorolhatnak hogy kell ilyeneket csinalni, modositani, elni vele/benne. Azoknal be lenne aldozva a mosas karbantartasi ido, de tudna mindenki miert van ez. A tobbi gep amin meg csak vezetesi gyakorlat vagy sima loveszet meg egyebek vannak gyakoroltatva meg lennenek csupaszok azert amiket leirtal.

PL. elleneronel is sokkal elethubb lenne, ha a dronkezeloink racsozott "ellenfel" ellen gyakorolnanak stb.
van gyakorolva felhelyezés is karbantartás is.
a vizsga része a hegesztősablon felhelyezése. nem kell a folyamatokat végigcsinálni de el kell mondani a lépseket.

az erás harckocsin kötelező megadott számu era tégla leszerelése megtöltése visszahelyezése (robbanóanyag bevágása) ez késöbb müszaki vizsga résznél elrobbantásra kerül. (így 2x hasznosúl) mindennek norma ideje is van)

nem véletlen íromm hogy adott esetben jobb híján felkerülnének. mert megvannak a dobozok a curuss legyártotta azokat annak idején. robbanóanyag is megvan táblás formába csak bele kell szabni. ami nem nagy művelet csak sokan félnek attol hogy vágni kell de ebböl is tanul az ember hogy nem veszélyes.

egy nap alatt a kezelőszemélyzet simán feldobja munkaidős 1 nap 8 órával szmolva eligazítással telephelyre baggyogással anyagvételezéssel papírmunkával stb.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 859
113
gondolj bele egy sima fegyverzeti karbantartásra egy lövész alegységhez képest.
a pk karbantartja az NSZVT-t az irányzó a PKT-t az idő alatt a vezető a kézilőfegyvereket.
majd ha végeztek jöhet a fő löveg ez 3 fő és jóval több idő mint a 3 kézilőfegyvert karbantartani 1 főnek vagy az nszvt-pkt t pedig ennek karbantartását 3 fő végzi. már csak a füstelszívóhoz hogy hozzáférjen az ember egy összetett folyamat... és akkor ott van még a tár és a krauszel. majd a tüzvezető rendszer stb... még a belső híradó rendszert is át kell nézni ilyenkor. meg az elektromos rendszer ide eső részét ha gond van a kuplungal az is ide tartozik kicserélgetni a párátalanítókat de legalábbis megnézni optikákat takarítani padló lemezeket a harckocsi feneket...
Állítom ebbe a sok karbantartásba mennek tönkre a gépek...
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: fip7 and Törppapa

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 216
8 066
113
Szerinted miért irtam igy?Mert pontossan ezt irtam.Bár a Merkava jelentős részben import részegységekből épül,a technológia,ami alapján épül,azt birtokolják.
Mi viszont nem birtokoljuk a Lynx technológiáját
Jelen esetben ez - ha a (tovább)fejlesztés a zegi gyár keretében fog megvalósulni - tévedés a részedről.
De jelenleg (még) nincs miért a mellünket verni, az igaz.
 
  • Vicces
Reactions: Negan

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
Állítom ebbe a sok karbantartásba mennek tönkre a gépek...
gondolj bele. kimész egy hk val terepre gyaktérre . dagonyázol csapatsz át mindenen ahogy kell. ez megy egész héten a géppel.
a következő hét el kell vinni lemosni tiszta dzsuva az egész.
át kell zsírozni olajozni mindent eszi a por és nem tesz jót az acélnak hakvarcszemcsék dörzsölik.
bellülről ki kell takarítani porba sárba ment vele a csapatás nyitott búvon vagy a ruhával behordott retekkel tele a gép esetleg elmaradt egy egy csokispaír olajos kézzel a torony falának lett támaszkodva stb...
el kell vinni takolni a gépet
meg kell tisztítani a szűrőket amiket eltömített a por
az olajszűrő rendszerbe le kell cserélni a szűrőközeget
ha a gyakterezés alatt valami hiba észlelve van és ott helyben nem javítható vagy nem elsődleges azt ki kell javítani
a csövet minimum át kell húzni ki kell olajozni
a kötényzetet ha rajta volt biztos hogy meg kell igazítani csapszegeket kell cserélni
ha valami drótot legyen az feszítődrót vagy szögesdrót vagy gyoda felcsavart a gép azt ki kell szedni
az álcázás eltávolításából visszamaadó zsinegek álcaanyagokat el kell távolítani
a fogyott olajat pótólni kell mindenhonnan mert a használat következményébe mindenhonnan fogyott
a belső takarításba a krausel takarítása is beletartozik a tárakat ki kell venni le kell portalanítani vissza kell tenni
a leszerelt páncéllemezeket optikáról máshonnan vissza kell helyezni annak tömítettségét ellenőrizni optikákat megpucolni
a párátalanítókat leellenőrini
giroszkópot ha bevolt kapcsolva leellenőrizni
a tüzvezetőrendszer visszaprogramozni törölni a mentett adatokat
a fejvédők et ha szükséges leadni javításra másikakat vételezni
palackokat cserélni levegőindításhoz akumulátorokat ha szükséges cserélni
ha volt vaklószeres lövészet ha ne akkor is másodlagos fegyverzetet karbantartani
szerzámkészletet ellenőrizni
a hiányt pótólni (biztos hogy lett panzeroil használva a hét folyamán)
a tárolóládákat kitakarítani ha valami elmozgott bennük visszarakni
elektronikai rendszert bemérni ha van hiba javítani legyen az egy vezeték egy kapcsoló egy csatlakozó ha nincs meg a hiba forrása jelezni
motortteret szemlézni ha eltérés tapasztalható javítani vagy ha nem a mi hatáskörünk jelezni

nem sorrenbe írom

és még számos más dolog szemlézni kb mindent kell.

kb ugyan az mint minden másnál
1 folyadékok
2 a sérülések rongálódások meghibásodások
3 fegyverzet
4 a takarítás

ellenőrizni kell a futóművet a motort az alrendszereket a tornyot a fegyvereket fegyverrendszereket az otani alrendszereket a híradórendszereket a bemálházott készleteket a folyadékokat elektromos rendszereket mechanikus rendszereket elektromechanikus rendszereket
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 503
34 475
113
ellenőrizni kell a futóművet a motort az alrendszereket a tornyot a fegyvereket fegyverrendszereket az otani alrendszereket a híradórendszereket a bemálházott készleteket a folyadékokat elektromos rendszereket mechanikus rendszereket elektromechanikus rendszereket ahova olaj kell oda olajat ahova zsír oda zsírt tenni ahova nem kell olaj vagy zsír onnan eltávolítani az elhasznált olajat zsírt színtén eltávolítani pótláselött ami elmozdult leszakadt azt visszarakni ami rá lett téve és nem kell azt eltávolítani szűrőket tisztítani vagy cserélni kívül bellül kitakarítani a hiányosságokat pótolni ami rossz kicserélni ami elromolhat azt feljegyezni. ha használva van használódik ha használódik karban kell tartani ha karban van tartva üzemeltethető.

tehát igen ha sokat van karrbantartva használódik a gép mert azért van sokat karbantartva mert sokat van használva
 
  • Tetszik
Reactions: Törppapa

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 574
32 070
113
Továbbra is úgy gondolom,hogy a T72eket egy komplex és átfogó modernizálásnak kellene alávetni.
Hajtáslánc-M883 motor és Renk váltó,felfüggesztés modernizációja
Védelem-Aknavédő fenék,NERA/ERA+ APS8mégpedig komplexenRM csempe+Iron Fist,beleintegrálva a Mongoose-3 elfogó is),karusszelt páncélvédelemmel ellátni
Fegyverzet-125 milis löveg lőszerkészletét bőviteni.Közvetett tűzcsapásokhoz irányitott gránát (különben ez nem is olyan bonyorult,zsidók gyártanal PGM gyújtót 105 és 122milis gránátokhoz),Másodfegyverzet drasztikus erősitése.30milis programozható gyújtós gá,pk RCWS ngp+programozható gránátos 40milis agv.
Harcelektronik-BMS,korszerű felderitő,irányzó,löelembeállitó rendszer
Tót Moderna és egy régi szovjet kisérleti T80 mutatja a kb végeredményt
1526384941_2.jpg
1067px-T-72M2_Moderna_WTWallpaper005.jpg
1067px-T-72M2_Moderna_WTWallpaper006.jpg

Csak elgondolásom szerint a 30milist át kéne telepiteni az irányzó oldalára,hogy jobb oldalt felszabaduljon a hely a pk RCWSe számára.Valhalla mutatott be ilyen elgondolást
00_206-700x418.jpg

Ők spec 57milis ágyút is elképzeltek a 72re igy.Ha a Lynx főfegyvere 35/50milis lenne,nekünk is a 35 milis lenne a logikus,de igy inkább a 30milis.
SAAB közben eladta a hinduknak a LEDS (Kentron Mongoose-Iron Fist testvérrendszere),mont DRDO Rakshak néven fut
FMJAlcraQAAIdQd

Még mindig a Mongoose-3 a legnagyobb elfogó távolságú APS,de még mindig nem sorozatgyártásra érett (hihetetlen,hogy az Iron Fist/Mongoose/AWISS egy 1988ban indult közös NSZK-Dél Afrika_Izrael közös program fejlesztése-és még mindig nincsennek tömeges szolgálatban),viszont ha elkészül,egy mini C-RAM rendszer lesz.Dronok és tüzérségi lövedékek elháritására is képes lesz (ezt még a búrok a 90es években a protopéldányokkal ténylegesen kipróbálták,beleértve a hk sabotot is,sikeresen).De ma máár többen is kinálnak olyan APS rendszert,ami párositva az RM csempével,kétrétegű APS védelmet adnának.
Hát,nem lenne gombokért,de egy még jóideig jol használható hk-t adna.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 574
32 070
113
ez a topic miért létezik még?
Mert nincs hk mennyiségünk?
Helyzet az,hogy szerintem ráadásul a vadiúj Leoinkat is modernizálásnak kéne alávetni,mert jelen állapotukban nem felelnek meg a modern harctér követelményeinek.
Kell rájuk dron (és egyébb alacsony harcászati szintű,pl rádió távirányitásos oldal elleni aknák ellen) zavaró eszközök
Erősebb másodfegyverzet,földi célok/terület lefogásra és dronok elleni önlégvédelemre.
APS ami felülről támadó és gyors eszközök ellen is hatásos.Beleértve a PGM tüzérségi gránátokat,és a várhatóan már a közeljövőben megjelenő EFP töltetes támadó (pcv) dronokat.
Szóval a T72 korszerűsitésre bizony rá kéne fűzni a vadi új Leok korszerűsitési programját is........
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 763
6 730
113
ki lett mondva hivatalosan hogy kb minden vsz technikát kib@szunk
Mert nincs hk mennyiségünk?
Helyzet az,hogy szerintem ráadásul a vadiúj Leoinkat is modernizálásnak kéne alávetni,mert jelen állapotukban nem felelnek meg a modern harctér követelményeinek.
Kell rájuk dron (és egyébb alacsony harcászati szintű,pl rádió távirányitásos oldal elleni aknák ellen) zavaró eszközök
Erősebb másodfegyverzet,földi célok/terület lefogásra és dronok elleni önlégvédelemre.
APS ami felülről támadó és gyors eszközök ellen is hatásos.Beleértve a PGM tüzérségi gránátokat,és a várhatóan már a közeljövőben megjelenő EFP töltetes támadó (pcv) dronokat.
Szóval a T72 korszerűsitésre bizony rá kéne fűzni a vadi új Leok korszerűsitési programját is........
ühüm, nagyon megérős lenne, végülis annyi pénzünk van úgyis, belefér
 
  • Tetszik
Reactions: Bálint and Kávé