Szerintem KF51-est nem ússzuk meg, mert az "iparpolitika" nem engedi.Remélem egyik sem lesz.
Amúgy meg még a Leopard-2A8 vásárlásnak is nagyobb esélyt adok, mint hogy T-72-esekkel bármit kezdjünk az eladáson kívül...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem KF51-est nem ússzuk meg, mert az "iparpolitika" nem engedi.Remélem egyik sem lesz.
Akkor megveszi más...amúgy úgy hallottam, hogy igen is érdekli őket.a szerbeknek pont nem kell harckocsi van 250+ db nekik.
nem tudom hogy kitől halottad de elöbb vásárolnák vissza a jugo gyártású m-84 eseket nagy valószínűséggel. vagy szereznének be B1MS verziót amiből van nekik már 30 db.Akkor megveszi más...amúgy úgy hallottam, hogy igen is érdekli őket.
Nagy-Szerbia visszaállításához nagy erő kell!![]()
Még nem, mert egyelőre MH-nak kellenek, de szerbeket most kb. minden olcsón megvehető fegyver érdekli, mert a "nemzetközi helyzet fokozódik."nem tudom hogy kitől halottad de elöbb vásárolnák vissza a jugo gyártású m-84 eseket nagy valószínűséggel. vagy szereznének be B1MS verziót amiből van nekik már 30 db.
pláne hogy a 72 eseink eladása szóba sem került
igen ahhoz hogy a btr-t átalakítsák kell nekik btr-t venni de ahhoz hogy t-72 est alakítsanak át nem kell t72 est venniük mert van több mint 250 db juk és töredéke van rendszerbe jelenleg is.Még nem, mert egyelőre MH-nak kellenek, de szerbeket most kb. minden olcsón megvehető fegyver érdekli, mert a "nemzetközi helyzet fokozódik."
BTR-nek még annyi harcértéke sincs, mint a T-72-nek, aztán mégis megveszik. Majd modernizálják, átalakítják őket saját igényeik szerint.
Mire?(Ezt mar le s merem irni: jo lett volna T-55 alvaz Gridran meteorologiai pakkjaval...![]()
Ezt meg el ne hidd...Akik meg a "csupasz vasat" szeretik, mert "nem kell annyit mosni"
Nekünk van vasbányánk? Nekünk van kohónk? Nekünk van acél lemezhenger üzemünk? Vajon miből állítjuk elő a KF-51-t?Pedig kellenének nekünk nagyon is azok a hk-k.Persze jol korszerűsitve.
Leo marhadrága,KF51 se lesz szerintem olcsóbb-ha lesz egyáltalán.És ha lesz,milyen lesz?
Mi a Lynxet se gyártjuk,csak összeszereljük.Nekünk van vasbányánk? Nekünk van kohónk? Nekünk van acél lemezhenger üzemünk? Vajon miből állítjuk elő a KF-51-t?
A német alapanyagból! Ezért csak összeszerelő üzemnek fogják csak hívni! Ha a németeknek a magas árait fizetjük! Nézd meg, a Lengyelek elmentek keletre mivel ott is bányásznak vasat, s készítenek harckocsit is s nem is akármilyet! Szóval jól beletenyereltünk a szarba!
Kivastagítottam neked a lényeget, hogy miért gyártás (integráció). Összeszereled az IKEA bútort is - de ott van az összeszerelési utasítás. Ha rádöntenénk a Merkava összes alkatrészét, 10 évig filozhatnál, míg összeraknád - rosszul. Az a finesz, nem a futómű görgője....Mi a Lynxet se gyártjuk,csak összeszereljük.
De azért egy kicsit bonyorultabb a világ.Szó szerint Izraelben nem gyártanak Merkavát,csak összeszerelnek.....Ugyanis a Merkave részegységek többsége nem Izraelben készül.(viszont izraeli a terv,és nagyságrenddel több minden helyi gyártás,mint nálunk.Ahogy a Gripen részelemeinek többsége is import áruként kerül Svédországba)
Szerinted miért irtam igy?Mert pontossan ezt irtam.Bár a Merkava jelentős részben import részegységekből épül,a technológia,ami alapján épül,azt birtokolják.Kivastagítottam neked a lényeget, hogy miért gyártás (integráció). Összeszereled az IKEA bútort is - de ott van az összeszerelési utasítás. Ha rádöntenénk a Merkava összes alkatrészét, 10 évig filozhatnál, míg összeraknád - rosszul. Az a finesz, nem a futómű görgője....
Vannak itt olvtarsak akik kifogasoljak, hogy a kerekes gepek nem tudjak tartani a tempot a lancossal, csak szimplan nem akartam megfeledkezni az o igenyeikrol sem - hisz egy nagy csalad vagyunk
Szegeny civil azzal foz amit "ti" irkaltok neki ittEzt meg el ne hidd...
az eggyik szempont között szerepelt valóban az hogy így könnyebb a járművek mosása.Szegeny civil azzal foz amit "ti" irkaltok neki ittAnno en ugy emlekszem Szittya irt ilyen tapasztalatokat... Magamtol nem talaltam volna ki ilyet. Anno fel is haborodtam ezen, mert szerintem a mostani gyakorlatokon is komplet raccsal meg mindennel kene gyakorolni -> train as you fight(?) vagy milyen elv miatt...
@Szittya - kerd ki magadnak, vagy helyesbits nyugodtan. Mar nem most volt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..