Szerintem KF51-est nem ússzuk meg, mert az "iparpolitika" nem engedi.Remélem egyik sem lesz.
Amúgy meg még a Leopard-2A8 vásárlásnak is nagyobb esélyt adok, mint hogy T-72-esekkel bármit kezdjünk az eladáson kívül...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem KF51-est nem ússzuk meg, mert az "iparpolitika" nem engedi.Remélem egyik sem lesz.
Akkor megveszi más...amúgy úgy hallottam, hogy igen is érdekli őket.a szerbeknek pont nem kell harckocsi van 250+ db nekik.
nem tudom hogy kitől halottad de elöbb vásárolnák vissza a jugo gyártású m-84 eseket nagy valószínűséggel. vagy szereznének be B1MS verziót amiből van nekik már 30 db.Akkor megveszi más...amúgy úgy hallottam, hogy igen is érdekli őket.
Nagy-Szerbia visszaállításához nagy erő kell!
Még nem, mert egyelőre MH-nak kellenek, de szerbeket most kb. minden olcsón megvehető fegyver érdekli, mert a "nemzetközi helyzet fokozódik."nem tudom hogy kitől halottad de elöbb vásárolnák vissza a jugo gyártású m-84 eseket nagy valószínűséggel. vagy szereznének be B1MS verziót amiből van nekik már 30 db.
pláne hogy a 72 eseink eladása szóba sem került
igen ahhoz hogy a btr-t átalakítsák kell nekik btr-t venni de ahhoz hogy t-72 est alakítsanak át nem kell t72 est venniük mert van több mint 250 db juk és töredéke van rendszerbe jelenleg is.Még nem, mert egyelőre MH-nak kellenek, de szerbeket most kb. minden olcsón megvehető fegyver érdekli, mert a "nemzetközi helyzet fokozódik."
BTR-nek még annyi harcértéke sincs, mint a T-72-nek, aztán mégis megveszik. Majd modernizálják, átalakítják őket saját igényeik szerint.
Mire?(Ezt mar le s merem irni: jo lett volna T-55 alvaz Gridran meteorologiai pakkjaval...
Ezt meg el ne hidd...Akik meg a "csupasz vasat" szeretik, mert "nem kell annyit mosni"
Nekünk van vasbányánk? Nekünk van kohónk? Nekünk van acél lemezhenger üzemünk? Vajon miből állítjuk elő a KF-51-t?Pedig kellenének nekünk nagyon is azok a hk-k.Persze jol korszerűsitve.
Leo marhadrága,KF51 se lesz szerintem olcsóbb-ha lesz egyáltalán.És ha lesz,milyen lesz?
Mi a Lynxet se gyártjuk,csak összeszereljük.Nekünk van vasbányánk? Nekünk van kohónk? Nekünk van acél lemezhenger üzemünk? Vajon miből állítjuk elő a KF-51-t?
A német alapanyagból! Ezért csak összeszerelő üzemnek fogják csak hívni! Ha a németeknek a magas árait fizetjük! Nézd meg, a Lengyelek elmentek keletre mivel ott is bányásznak vasat, s készítenek harckocsit is s nem is akármilyet! Szóval jól beletenyereltünk a szarba!
Kivastagítottam neked a lényeget, hogy miért gyártás (integráció). Összeszereled az IKEA bútort is - de ott van az összeszerelési utasítás. Ha rádöntenénk a Merkava összes alkatrészét, 10 évig filozhatnál, míg összeraknád - rosszul. Az a finesz, nem a futómű görgője....Mi a Lynxet se gyártjuk,csak összeszereljük.
De azért egy kicsit bonyorultabb a világ.Szó szerint Izraelben nem gyártanak Merkavát,csak összeszerelnek.....Ugyanis a Merkave részegységek többsége nem Izraelben készül.(viszont izraeli a terv,és nagyságrenddel több minden helyi gyártás,mint nálunk.Ahogy a Gripen részelemeinek többsége is import áruként kerül Svédországba)
Szerinted miért irtam igy?Mert pontossan ezt irtam.Bár a Merkava jelentős részben import részegységekből épül,a technológia,ami alapján épül,azt birtokolják.Kivastagítottam neked a lényeget, hogy miért gyártás (integráció). Összeszereled az IKEA bútort is - de ott van az összeszerelési utasítás. Ha rádöntenénk a Merkava összes alkatrészét, 10 évig filozhatnál, míg összeraknád - rosszul. Az a finesz, nem a futómű görgője....
Vannak itt olvtarsak akik kifogasoljak, hogy a kerekes gepek nem tudjak tartani a tempot a lancossal, csak szimplan nem akartam megfeledkezni az o igenyeikrol sem - hisz egy nagy csalad vagyunk
Szegeny civil azzal foz amit "ti" irkaltok neki itt Anno en ugy emlekszem Szittya irt ilyen tapasztalatokat... Magamtol nem talaltam volna ki ilyet. Anno fel is haborodtam ezen, mert szerintem a mostani gyakorlatokon is komplet raccsal meg mindennel kene gyakorolni -> train as you fight(?) vagy milyen elv miatt...Ezt meg el ne hidd...
az eggyik szempont között szerepelt valóban az hogy így könnyebb a járművek mosása.Szegeny civil azzal foz amit "ti" irkaltok neki itt Anno en ugy emlekszem Szittya irt ilyen tapasztalatokat... Magamtol nem talaltam volna ki ilyet. Anno fel is haborodtam ezen, mert szerintem a mostani gyakorlatokon is komplet raccsal meg mindennel kene gyakorolni -> train as you fight(?) vagy milyen elv miatt...
@Szittya - kerd ki magadnak, vagy helyesbits nyugodtan. Mar nem most volt.