Lehet de mondhatjuk megLehet tudni, hogy hány D-20 van használható állapotban?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet de mondhatjuk megLehet tudni, hogy hány D-20 van használható állapotban?
Minket is kellene, hogy a tapasztalatunk erre kényszerítsen. Semmivel nem barátibb a helyzetünk az izraelinél, csak jelenleg egy nagyobb veszéllyel riogatva egy csapatban úgy csinálunk, mintha oké lenne a helyzet, közben meg megy a
https://hetediksor.hu/wp-content/uploads/2014/01/08-funny-pictures-619.gif
Eljátszhatunk még x évig, akár évtizedig, ha minden szuperül alakul, de a bizalomnál meg a reménynél erősebb a felkészült ország és erő. Oksa, hogy kényszeredett és kivételes volt, de az izraeliek még kilőtt állapotból is tömegesen hoztak vissza és újítottak fel, alakítottak át gépeket. Ennél azért a lerohadt gép is egyszerűbb valahol. Akárhogy is nézzük, T-72 még világszerte fog ketyegni rohadt sokáig, soha nem lesz elérhetetlen rendszer/alkatrész a számára. Ha egy normális verziót sikerül a felújításukra összerakni, azzal el lehet éltetni nem is túl nagy áron sokáig. Ha csak aknaekének használjuk, már nem mást kell erre beszerezni, beállítani, ezek meg, akárhogy is, de itt vannak.
Semmivel sem barátibb a helyzetünk az Izraelinél???Jézusom,te melyik dimenzióbol jötték??Mert nálunk a románok nap mint nap rakétákat lőnek át a határon?A magyar határőröket,katonákat,rendőrőket nap mint nap késelik román,szerb meg egyéb más szomszédos nemzetiségű terroristák???Minden nap az a legfontosabb kérdése a honvédelemnek a hírszerzéstől,hogy a szomszédos államok mozgósították e a csapataikat?
Ne túlozz már légyszives.
Te és L-emzek kezdtétek ezt a csináljunk rohamtüzérséget (D20) a t-72 -inkből.Már akkor probálták elmagyarázni nektek egy páran,hogy lelakott,lerongyolt teknikát megfelelő ipar nélkül nem lehet, vagy csak nagyon drágán lehet felújítani.És ítt most a Currus-féle tegyünk bele Wunderbaum-ot hogy a beázás miatti szétrohadó ülést ne lehessen érezni 1 milláért típusú felujításról beszélünk.
Továbbra is az van,hogy ugy bészeltek ezekről az eszközökről,hogy fogalmatok sincs milyen állapotok uralkodnak egy-két helyen...
Az igazi poén itt te vagy,ha már itt ilyen utópisztikus baromságokkal jössz...
Te tényleg az ukránokkal meg a szírekkel jössz?Nekik saját harckocsi gyártásuk volt,ezt feltudod fogni?Az ukránoknak szintén.Én elhiszem láttál egy pár képet,de te már mindent is tudsz igaz?
Én sajnálom a leginkább hogy a 72-őket így lenullázták,de én nem csak képeken láttam őket mint te,és nem csak egyszer.Emondták már páran itt hogy mire fogják használni őket,ha nem kukázzák.Én nem a trendhez fogok idomulni kis barátom,hanem ahhoz,amit az ott szolgáló barátaimnak jó lesz.A lemez meg nem nálam akadt be,ezt meg már egy páran leirták neked.Alig van normális állapotú d-20-unk de biztos beszerelik neked....De nem baj,hord csak a nagy mellényt,mert akik a rendszerben vannak,jókat röhögnek az ilyen fotelszamurájokon...
Én nem tudnám azt mondani a 2020-as években a katonáimnak, hogy üljön bele a T-72-be és előre. Vagy kezelje a D-20-at, és lehetőleg gyorsan ha nem akar viszonzott tüzet a nyakába...Valóban, van 3-4 tucat pár technikából, amiből "csak" a szomszéd íszokásos) szövetségesünknek is van 3-4 (, száz, az az 3-4száz+) darab.
Ezért dobjuk ki azt a 3-4 tucatot is, mert akkor tudunk helyette venni kb. 12-t.
Meg az pont elég --díszszemle: 3x4 db soronkén-- t ! ! !
Hurrááááá. Igazad van. Gratulálok! Neked is, ...a "csapatból" ! ! !
Valóban, van 3-4 tucat pár technikából, amiből "csak" a szomszéd íszokásos) szövetségesünknek is van 3-4 (, száz, az az 3-4száz+) darab.
Ezért dobjuk ki azt a 3-4 tucatot is, mert akkor tudunk helyette venni kb. 12-t.
Meg az pont elég --díszszemle: 3x4 db soronkén-- t ! ! !
Hurrááááá. Igazad van. Gratulálok! Neked is, ...a "csapatból" ! ! !
Dehát benne ülnek..Én nem tudnám azt mondani a 2020-as években a katonáimnak, hogy üljön bele a T-72-be és előre. Vagy kezelje a D-20-at, és lehetőleg gyorsan ha nem akar viszonzott tüzet a nyakába...
Egyszerűen döntsük végre el, hogy alkalmazható erőt építünk, vagy az eddiginél trendibb operett sereget.
Talán lehetne kezdeni az illetmények másfélszerezésével, és a digitális katona program felpörgetésével. Aztán egy filléres teherautó platformon üzemelő tüzérséggel nagy mennyiségben. Én legalábbis ezzel kezdtem volna.Igen,mennyiségileg én is keveslem.Jó lenne ha több lenne,de egyenlőre kezelőnk sincs rá.De remélem megoldódik ez is,és a mennyiség is.Bár szerintem az csak hosszabb távon lehetséges.Túl sokáig hagyták lerohadni a honvédséget.
Én nem tudnám azt mondani a 2020-as években a katonáimnak, hogy üljön bele a T-72-be és előre. Vagy kezelje a D-20-at, és lehetőleg gyorsan ha nem akar viszonzott tüzet a nyakába...
Egyszerűen döntsük végre el, hogy alkalmazható erőt építünk, vagy az eddiginél trendibb operett sereget.
hidd el nem fogjuk leírni a munkát most nem veszítheti el az emberTöbb mint 3 tucat?
elsőre egyet kéne talán normálisan "kiállítani" aztán lehet gondolkodni a következőbenPluszban két nyamvadt dandárt kellene jól felszerelnünk ami még mindig csak egy 6-8 ezres végrehajtó erő... Szolnokot direkt nem említem, mert az könnyű fegyverzetű.
a cyber hadviselés kissé más dolog.Azon is szoktam "mosolyogni", mikor olvasom sokadszorra, a korábban is ugyanezeket az érveket hozó (nem egyetlen) hozzászólót (ami ellenérveket csak én, megválaszoltam2-3-szor), hogy a román X.Y. katonai vezető pár hete kiemelte, hogy a cyber-hadviseléssel el lehet dönteni háborúkat, sokkal hatékonyabban, gazdaságosabban mint a hagyományos fegyverekkel.
Ha "kicsit" összefüggésében nézem ezt a vitát: Vajon nem ez zajlik most éppen ? ? ?
Hiszen:
...vegyünk elégtelen mennyiségű, de cserébe jó drága fegyvert, ami --ha csak ez/ennyi beszerzés történik-- jó döntés katonailag és politikailag.
A legjobb ! ! ! ...egy szomszédnak ! ! !