Kevesen akarják, hogy menjenek a tankok, de ők nagyon akarják. Nagyon sokan viszont nem örülnek annak, ha ez a maroknyi harckocsizó a nehéz körülmények ellenére sikert ér el. Nagy az ellenszél,
Konkréten mit értesz ez alatt ? Hisz alig létezik a harckocsizó fegyvernem. Ki lehet ellenérdekelt a Honvédségen belül, a fegyvernem fennmaradásában ? Elképesztő egyébként. Többen, többször írtuk itt, hogy néznek ki külsőre a tankjaink. Mint amikor a szíriai harcokból megérkezik egy alegység, akik több évet töltöttek ott, ugyan azzal a fegyverzettel, végig. 0 Ft, mint írtad a fenttartásukra fordítahtó összeg. Ez még elképesztőbb. Egy hadrendben lévő nehézfegyverhez addig biztosítani kellene az üzemeltetéshez szükséges feltételeket, ameddig az hadrendben van és használják. Értem én, hogy az új technika megérkezése okán, már ezeket a vasakat nem fogják felújítani, korszerüsíteni, ez még benne van. Azonban azt már nem tudom elfogadni, hogy ameddig hadrendben van, ne kapja meg azt a ráfordítást, amit a hadrendbentartáshoz elengedhetetlenül szükséges. Ebbe beletartozna az is, hogy a javításokon, normális karbantarátsokon túl, bizonyos időnként, újrafestik őket. Nem böki a szemét egyik katonai felsővezetőnek sem, hogy milyen állapotban lévő nehézfegyver van hadrendben ? Ami ráadásul a szárazföldi erők leguniverzálisabb fegyvere .