.
Nem voltam ott, te sem voltál ott (gondolom), majd kiderül, vagy nem, hogy mi volt valójában a vizsgálat végén. (abba nem akarok belemenni, hogy mi volt vagy nem volt, mert csupán fantazmagória lenne, csak az tudja, hogy valójában mi volt, aki ott volt.. értsd este is)
Én csak a mai napig nem tudom elfelejteni az anyukát, aki bejött, hogy az ügyvéd úr derítse ki mi történt a sorkatonai szolgálat alatt a fiával, hogyan halt meg, mert amit hivatalosan kapott az nem igazán áll össze... szóval a "speciális kiképzési alkalmak" esetén jó lenne belegondolni, hogy nem egyenkatona van, mindenki máshogy fog rá reagálni, és nem biztos, hogy azért akarnak majd kártérítést fizetni egy elhunyt "speciális továbbképzésen" részt vett 'puhány katona' után, mert esetleg volt egy olyan szív vagy idegi állapota amivel az alapkiképzést meg a munkáját prímán ellátta, de egy ilyen fordulót már nem. Szóval vannak dolgok amik hadiállapotban elmennek, békeidőben nem.
De hát a jogászoknak is kell valamiből élni, majd ők kigombolyítják, hogy mi volt ez, én csak jelzem, hogy a keménykedés fokozásával jöhetnek az ilyen esetek, amiknek következményei is lehetnek... szóval nem ártana előre gondolkodni. Mert nyilván ha ez egy előre átgondolt valami lett volna és teljesen konszenzuális normál továbbképzés, akkor szerintem nem lenne belőle sajtóügy...
Mondod nincs semmi gond az alvásmegvonásal, ezt mond annak aki a nehezen diagnosztizálandó szívkondíciója miatt esetleg ottmarad ilyen helyzetben, ez kollega ügye volt speciel. Nem tudom ma milyen alapos a katonaorvosi, de régen nem volt, szóval csak remélem, hogy az ilyen tragédiák, amik régen voltak, ma nem fognak megismétlődni.