Nem azt mondom, hogy nem reális, hanem, hogy nincs értelme!Pzh-ra is csak most toboroztak, pedig itt az "összes", ősszel a Lynx progi futott, télen a Pzh, majd jön a Leo, simán reális lehet az infó. De pár hónap, és úgyis kiderül.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem azt mondom, hogy nem reális, hanem, hogy nincs értelme!Pzh-ra is csak most toboroztak, pedig itt az "összes", ősszel a Lynx progi futott, télen a Pzh, majd jön a Leo, simán reális lehet az infó. De pár hónap, és úgyis kiderül.
Az jó ha nem tud futni, pláne ha még tisztába is van vele. Legalább nem fut el!Haver os megbukott először a lynx és fizikain aztán most decemberben majdnem
Maxot csinált. Annyi volt a különbség hogy katonák segítettek a felkészülést akarta és sikerült is általában a futással van baj
Beszólt valamit, gondoltam írok még néhány példát rá, hogy nem feltétlenül alkalmas minden munkára egy nő és egy férfi. Szerintem ma is vannak olyan foglalkozások amelyiket csak az egyik nem végzi és ezzel nincs különösebb gond.Nem mindegy ki mit dolgozok no vagy férfi vagy no létére tényleg?
nálunk sem biztos hogy jobb az arány. Nem rég volt egy cikk hogy brit haderőnél 3x annyian lépnek ki, mint ahányan belépnek.2 év alatt 13 ezren léptek le a román hadseregből kb 6000 új belépő mellet
Fenomen alarmant în Armata Română. Peste 13.000 de angajați au părăsit MApN în ultimii 2 ani
Fenomen alarmant în Armata Română. Peste 13.000 de angajați au părăsit MApN în ultimii 2 anistirileprotv.ro
Nálunk szerintem most javult a helyzet egy kicsit az embert a vasra miattnálunk sem biztos hogy jobb az arány. Nem rég volt egy cikk hogy brit haderőnél 3x annyian lépnek ki, mint ahányan belépnek.
Meg a leszerelèsi tilalom miatt.Nálunk szerintem most javult a helyzet egy kicsit az embert a vasra miatt
nálunk sem biztos hogy jobb az arány. Nem rég volt egy cikk hogy brit haderőnél 3x annyian lépnek ki, mint ahányan belépnek.
Hát, mivel felmondani ha minden igaz nem lehet, nálunk nem léphettek le túl sokan.Nálunk szerintem most javult a helyzet egy kicsit az embert a vasra miatt
Hát most felkészül Hódmezővásárhely (BYD, Rheinmetall) és Kaposvár (Metyx, Siescam)Rosszabb nem is lehetne. Győrben, Kecskeméten, Debrecenben, Tatán, Székesfehérváron ahol nagyítóval sem találni munkaerőt ott van alakulat, de egész Borsodban, Nógrádban semmi. Ózdon az elmúlt 3 évben vagy 2000 munkahely szűnt meg, bármikor fel lehetne állítani egy lövészzászlóaljat csak akarni kellene.
HMVH-et nem féltem: a kínaiak nem fognak 737 ezret ajánlani a szerelősori munkára. Meg egyébként is ha választani kell, hogy az ember Lynx pk/irányzó/vezető/lövész lesz vagy egész nap kínai autókat szerel össze kínai főnökök utasításai alapján akkor nem nehéz a választás. A hírek szerint nem véletlenül indult újra a Szeged-Szabadka vasútvonal. Nagyrészt Szerbiában akarnak toborozni+ezrével hoznak majd ázsiaikat akárcsak Debrecenben. A szegedi RM meg teljesen más kvalifikáltságú (fizikus, mérnök) embereket keres mint a MH. Kaposvár meg egész Baranyából tud toborozni, ott még van munkaerő.Hát most felkészül Hódmezővásárhely (BYD, Rheinmetall) és Kaposvár (Metyx, Siescam)
Az ivancsai akksigyár azért belehúzott.HMVH-et nem féltem: a kínaiak nem fognak 737 ezret ajánlani a szerelősori munkára. Meg egyébként is ha választani kell, hogy az ember Lynx pk/irányzó/vezető/lövész lesz vagy egész nap kínai autókat szerel össze kínai főnökök utasításai alapján akkor nem nehéz a választás. A hírek szerint nem véletlenül indult újra a Szeged-Szabadka vasútvonal. Nagyrészt Szerbiában akarnak toborozni+ezrével hoznak majd ázsiaikat akárcsak Debrecenben. A szegedi RM meg teljesen más kvalifikáltságú (fizikus, mérnök) embereket keres mint a MH. Kaposvár meg egész Baranyából tud toborozni, ott még van munkaerő.
Leginkább azért mert nem lehet leszerelni, isten tudja milyen minuszba lennénk mostanra ha lehetne....Nálunk szerintem most javult a helyzet egy kicsit az embert a vasra miatt
Igen, nagyon ki kéne terjeszteni mindenhova az embert a vasra fizut mert így hatalmas bérfeszültség van...Leginkább azért mert nem lehet leszerelni, isten tudja milyen minuszba lennénk mostanra ha lehetne....
Ezt nem tudom, hogy gondolják a HM-ben, hogy az egyik alakulatnál az 1 napos közkatona többet keres 8 általánossal mint a másiknál egy százados diplomával meg 10 év szolgálati idővel.Igen, nagyon ki kéne terjeszteni mindenhova az embert a vasra fizut mert így hatalmas bérfeszültség van...