[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 632
31 643
113
Minden szavaddal egyet tudok érteni.
Mondjuk én nem szakadnék el a produkció hazafias jellegétől és vagány mivoltától. Fontos, hogy megfelelően prezentálja az értékeinket.
Az egyik ötletem az volna, hogy bobó egy Rambó szerű alak, aki hol itt, hol ott bukkan fel, ahol a legnagyobb a szükség. Kezdődhetne a kabuli reptér elfoglalásával, ahol kisegíti a szövetséges erőket. Ez a heroizmus végigkísérhetné a háború legfőbb eseményeit, egészen a kivonulásig, ahol ő az utolsó aki elhagyja az országot a Tálibok tüze közepette. (Ha láttad a Katonák voltunk-at, akkor el tudod képzelni.)
A másik egy Knightrider szerű történet volna, ami kidomborítja a hazai hadiipar erényeit. Főszerepben szintén a miniszter úr, de itt hű társa volna a Gidrán multifunkcionális jármű, akiben a magyar fejlesztésű AI, G.Y.Ő.ZŐ. hű társa és szárnysegéde. Egy transformersz szerű masina volna, aki ha kell gripen, leopard2, lynx, h145, nasams, ahogy a helyzet megkívánja.
A filmzene Ákos.
Nekem mindegy, hogy ki és miből csinálná a magyar filmeket, ha jók; de ebben a témában se filmet, se videóklipet jót még sajnos nem nagyon láttam - de más témában is szerintem elég gáz. Toborozásra, imídzs építésre meg pláne nem tartom jónak és ha állami pénz ment bele [ha magán, akkor mindenki olyan szart csinál, amilyet akar] akkor annak jobb felhasználása is lenne, akár még e területen belül is.

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
987
2 478
93
Kizárt dolognak tartom, hogy a Norbi gyerek csak úgy önmagától, az évi 600K-ért ingyen vállalta volna ezt a médiacirkuszt.
Alsó hangon 10M nagyságrendben kaphatott pénzt.

10 millát nem hiszem, de abban én is 100% biztos vagyok hogy kap plusz pénzt a normál járandóságon felül, ami iszonyat igazságtalan mindenki mással szemben, azon túl hogy eleve rettenetesen irritáló ez az influencer kampány. Mondanám, hogy a tönkrement update biznisz mellett még akár rá is lehetnek szorulva hogy tarcsisnak küldjék a gyereket, de ezt a csomó szereplést fix nem ingyen csinálja.

Esküszöm hogy várom mi sül ki ebből és kivételesen van bennem remény hogy ez jó is lehet, pedig alapból kb egyik ilyen állami finanszírozású drága film vagy sorozat se tetszett, nekem ezek eddig a vállalhatatlanul gagyitól a középszerű unalmasig terjedtek csak. Mondjuk itt a téma is jobban érdekel mint mondjuk a középkor, de tényleg bízom benne hogy vállalható lesz, kérdés mennyi lesz az olyan hiteltelen részletekből mint a rosszul viselt barett, egyenruhás viszkizés a parancsnoki irodában, Sztrela 2-es stb. (Egyébként az általam a rendszerváltás óta valaha volt legjobb magyar mozgóképes alkotásának tartott Aranyélet sorozat utolsó részében is sztrelával lőtt a maffiózó a terepjáróból, már azon is kiakadtam eléggé)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 288
113
10 millát nem hiszem, de abban én is 100% biztos vagyok hogy kap plusz pénzt a normál járandóságon felül, ami iszonyat igazságtalan mindenki mással szemben, azon túl hogy eleve rettenetesen irritáló ez az influencer kampány. Mondanám, hogy a tönkrement update biznisz mellett még akár rá is lehetnek szorulva hogy tarcsisnak küldjék a gyereket, de ezt a csomó szereplést fix nem ingyen csinálja.

Esküszöm hogy várom mi sül ki ebből és kivételesen van bennem remény hogy ez jó is lehet, pedig alapból kb egyik ilyen állami finanszírozású drága film vagy sorozat se tetszett, nekem ezek eddig a vállalhatatlanul gagyitól a középszerű unalmasig terjedtek csak. Mondjuk itt a téma is jobban érdekel mint mondjuk a középkor, de tényleg bízom benne hogy vállalható lesz, kérdés mennyi lesz az olyan hiteltelen részletekből mint a rosszul viselt barett, egyenruhás viszkizés a parancsnoki irodában, Sztrela 2-es stb. (Egyébként az általam a rendszerváltás óta valaha volt legjobb magyar mozgóképes alkotásának tartott Aranyélet sorozat utolsó részében is sztrelával lőtt a maffiózó a terepjáróból, már azon is kiakadtam eléggé)
a tündérkert nekem tetszett special.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 757
80 166
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 757
80 166
113
Tankokkal indul útjára a Digital Warriors – Honvédelmi E-sport versenyek őszi-téli szezonja. A Leopard Mission 3 – WoT kupa három kategóriával, kétnapos Gamerland döntővel és több, mint 1.000.000 Ft értékű összdíjazással várja a hazai World of Tanks közösséget...

T72-es élménytankozás a győztes csapatnak.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 859
6 030
113
Hihetetlen "katonai szakértők" segítik a forgatást :( Elta lokátor a gödörben, két fém konténer előtt, közvetlenül a lakósátrak mellett. Ha ezt bekapcsolnák olyan besugárzást kapna a csapat néhány óra alatt, hogy garantáltan meghalna mindenki időnap előtt rákban.

De az volt a lényeg, hogy mindent is megmutatni (mindenből egyet), függetlenül attól, hogy ezek az eszközök még sehol sem voltak az ISAF szerepvállalásunk idején. Ami volt Humvee, Maxproo MRAP sehol nem látható, pláne a BTR-80/A.

A kapuli repteret meg Kecskemét északi sarka játsza, ahová összehúzták az összes Ancsát + a megőrzött, csili-vili fényesre rendbe hozott Mig-21, Szu-22, Alba is ott parkol köztük, kíváncsi vagyok, milyen Kabul lesz ebből

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 198
83 792
113
Mert ha valakinek az a legfontosabb, hogy a haverjaival jót tudjon hülyülni egy körletben az nem elég érett ahhoz, hogy katona legyen. Teljesen nyilvánvaló, hogy ő ebben az egészben csak a bulit látja. Ilyen embernek adnál fegyvert a kezébe éles lőszerrel és mondanád, hogy figyu őrségben vagy és vannak esetek amikor nem lehetőség, hanem kötelesség lelőni egy másik embert?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 858
24 417
113
Mert ha valakinek az a legfontosabb, hogy a haverjaival jót tudjon hülyülni egy körletben az nem elég érett ahhoz, hogy katona legyen. Teljesen nyilvánvaló, hogy ő ebben az egészben csak a bulit látja. Ilyen embernek adnál fegyvert a kezébe éles lőszerrel és mondanád, hogy figyu őrségben vagy és vannak esetek amikor nem lehetőség, hanem kötelesség lelőni egy másik embert.
Amúgy szerintem magával a bulival nincs baj.
Nézd csak meg az 1.vh-s brit egyetemi zászlóaljakat. Barátok mentek meghalni önként 's dalolva.
Vagy itt az IDF.
Lehet ez pozitív is adott esetben.
Egyébként meg: az élet túl rövid ahhoz, hogy komolyan vegyük.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 667
12 225
113
Mert ha valakinek az a legfontosabb, hogy a haverjaival jót tudjon hülyülni egy körletben az nem elég érett ahhoz, hogy katona legyen. Teljesen nyilvánvaló, hogy ő ebben az egészben csak a bulit látja. Ilyen embernek adnál fegyvert a kezébe éles lőszerrel és mondanád, hogy figyu őrségben vagy és vannak esetek amikor nem lehetőség, hanem kötelesség lelőni egy másik embert?
Ahhh igy mar ertem az allaspontod.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 198
83 792
113
Amúgy szerintem magával a bulival nincs baj.
Nézd csak meg az 1.vh-s brit egyetemi zászlóaljakat. Barátok mentek meghalni önként 's dalolva.
Vagy itt az IDF.
Lehet ez pozitív is adott esetben.
Egyébként meg: az élet túl rövid ahhoz, hogy komolyan vegyük.
Persze, hogy nincs baj vele. Azzal van baj, hogy ez az egyik fő szempont.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 498
3 157
113
Vagy nem a buli miatt, hanem hogy egy tök idegen helyen legyen egy ismerős arc a közelben... Lehet a kérdező csak óvatos.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 198
83 792
113
Ahhh igy mar ertem az allaspontod.
Én nem vagyok egy "véresszájú, szívassunk mindenkit ahol tudjuk derékszög párhuzam" katona, de nah. Kislétszámú hivatásos/szerződéses haderőnk van, nem tehetjük meg azt, hogy olyanokra pazaroljunk, időt, pénzt és energiát, akik ezt elsősorban egy jó bulinka tartják.