[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 988
32 945
113
Ki van vonva. Maga a pazarlás is hatalmas károkat okoz a gazdaságnak. Mi sokkal többet bírnánk röhögve, de tank helyett yacht van. Mint Tomori idején, amikor reneszánsz kiskastély lett belőle.
Jelenlegi kivonások azért nem omlasztották össze az országot,mert az EU pénzek jönnek.De az ország jövőjét qrvakárosan befolyásolják a mostani dolgok.....
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
Szia,

Nyilvan nem reprezentativ felmeres, de 1-200 ex-sorkatona ismerosom kozul, akikkel ez szoba kerult, most hirtelen 4 olyan jut az eszembe, akik osszessegeben jonak tartottak a sorkatonasagukat.

Ez 2-4%. A tobbiek (nagy tobbsegben nem a 90-es evekbol, hanem meg a rendszervaltas elottrol) azt emlegettek, hogy ertelmetlenul elvettek az eletukbol sok idot, mikozben kikepzest kaptak kummantasbol es alkoholizmusbol. Nagyjabol a legpozitivabb elmenyuk, hogy amikor azt javasolta a parancsnokanak, hogy geprongyba oltoztessek az allomanyt, akkor kapott jutalomszabadsagot. Masikuk kettevagta nadragok ezreit a raktarban (gyk. es is a leltarhiany eltuntetesere szolgalt, mert a polcon levo nadragoknak csak a szem elott levo felet szamoltak meg, kettevagva a nadragokat tudtak duplazni a raktarkeszletet, leltar utan meg selejteztek az egeszet.) De meg volt hivatasos tiszt ismeros is akad, akinek a legpozitivabb elmenye a jopar evig tarto katonasagban az volt, hogy latott egy nagy hidat.

A meglepo, hogy a 4 ember nem ugyanannal az alakulatnal szolgalt - de mind melysegi felderito volt. Ebbol szerintem kovetkezik, hogy a maradek 96-98% tobbsegenek nem azzal volt baja, amit kellett csinalni, hanem azzal, amit nem: hogy nem kaptak ertelmes kikepzest.
Van esetleg valami élményed első kézből is? Vagy megmaradunk a kommunizmusban általános stiklik szintjén.
Mert nyilván ilyen lenne a reaktivált rendszer is.... Nyilván!
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Szombathelyen, meg néhány hasonló alakulatnál biztosan nem így volt.
Én 96ban voltam soros.
Néhány fazonnal beszéltem más alakulatoktól. Ott is csak a faszverés ment.
Biztosan volt régen egy-két komoly hely, ahol rendes kiképzői munka folyt, de a katonasztorik, amiknek fültanuja voltam, sosem erről szóltak, hanem a bebaszás-dobizás-csórás-gecizés témák mentek, kortól függetlenül.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Az én legtöbb ismerősöm Szombathelyen szolgált és rendszeresen voltak kinn gyakorlaton a BMP-vel.
Én meg Győrben a felderítő zászlóaljnál és lófaszt sem csináltunk.

, vagy inkább csak a fantáziájukban volt szörnyűség, hogy egy magyar parancsolhat az olyanoknak mint ők.
Látszik, hogy neked nem pofázott még olyan, akinek fingja sincs arról, ami a feladata lenne, de kurva nagy az arroganciája! Mikor 50szer jobban tudod, amit neki kellene, de elmagyarázza az ellenkezőjét. Le se szarom, hogy mi a végzettsége, kicsoda-micsoda, csak értsen ahhoz, ami a feladata!

Nem tudom minek írogatsz ide, amikor ennyire gyűlölöd a hadsereget! Tényleg nem, hiszen ebből az utolsó két mondatodból ez jön le. Neked ez a véleményed a seregről, de kommentszekció a HVG-n is van, szóval...
Egész addig hivatásos akartam lenni, amíg meg nem tapasztaltam, hogy mi-hogy működik a '96-97-es Honvédségnél. És a későbbi események tükrében jó döntésnek bizonyult, hogy hagytam az egészet a faszba.
A hvgs szadeszes minősítgetéseddel meg bekaphatod.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 340
11 273
113
Szia,

Az alapgondolat (@krisss -tol) az volt, hogy elso lepeskent, ideiglenesen 5000 sorkatonaval kell kezdeni.
5000 fo az nagyjabol a 10%-a az egy evben szuletett fiuknak - tehat mindenkeppen olyan szabalyt kell hozni, ami a ferfiak 10%-ra vonatkozik, es nem tobbre.
Szerintem nyugati orszagokban mukodhet a sorsolas, nalunk nem: ahhoz tul korrupt az orszag, hogy az emberek higgyenek abban, hogy tisztessegesen tortenik.

Én előszőr megpróbálnám szép szóval. Sorozás helyett valami célzott toborzó kampánnyal a 18-19 évesek körében. Minden más ugyan az lenne, miután bekerültek a rendszerbe, csak nem véletlenszerűen összekukázva 5000 ember, hanem valami nem rossz pénzért. 1-2 szakma mellé garantáltan, pl mindenféle gépkezelői, gépjárműves jogsi képzéssel, esetleg nyelvtanfolyam akreditált vizsgával, meg külön kihangsúlyozni, hogy itt aztán kemény leszel, mint a fagyott kutya lába. És be is tartani.
Gyakorlatilag egy marha hosszú edzőtábor annak, aki nem tudja még, hogy mihez kezdjen az életével. Mire végez, addigra már csak lesz valami fogalma, de legalábbis egy kis pénze, hogy el tudja kezdeni az életét.
És én legalább két turnusban indítanám évente. Úgy mindenkinek kevesebbet kell várnia, lesz átlagban 2500 ember, amelyik tudja, hogy melyik a bal lába és legalább annyira tud fegyvert kezelni, hogy nem magát lövi le.
 
  • Tetszik
Reactions: BJani and kaktusz

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Mi ez a nemi diszkrimináció?
Tessék szépen a magyar nőket is fejleszteni...
Így is már másodrendű a férfi lakosság, még ezzel is őket szopatnád?
Orosz EW,ami pedig nincs az élvonalban-sehol nincs az USA és Izrael technológiájához képest,drasztikusan csökkentette az ukrán dronok jelentette veszélyt.
Honnan veszed ezeket?
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Kávé

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 226
4 654
113
Vagy, hogy a lengyel gazdaságnak van akkora eltartóereje, hogy a megálmodott haderejüket eltartsa...
Ami több mint a Spanyol,Olasz, Francia Német együttvéve mi?? Jaja ez a lengyel gazdaság egy csoda. Igazából mitől is más mint a Magyar, Cseh stb... volt kelet Európa? Ugyanúgy peremvidék, ugyanúgy összeszerelő üzem a nyugatnak, értem hogy 4x belső piac mert 4x annyian vannak de az a pénz amit most ralocsolnak a seregre az 100osa a magyar/cseh/szlovák stb....nak.... vagy van egy jó szponzoruk aki fel akarja őket táplálni.
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: vilmoci and Aladeen

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 458
79 479
113
Ami több mint a Spanyol,Olasz, Francia Német együttvéve mi?? Jaja ez a lengyel gazdaság egy csoda. Igazából mitől is más mint a Magyar, Cseh stb... volt kelet Európa? Ugyanúgy peremvidék, ugyanúgy összeszerelő üzem a nyugatnak, értem hogy 4x belső piac mert 4x annyian vannak de az a pénz amit most ralocsolnak a seregre az 100osa a magyar/cseh/szlovák stb....nak.... vagy van egy jó szponzoruk aki fel akarja őket táplálni.
Micsoda?