El fogadom. Bizonyíték?Már hogy ne lenne - legfeljebb te nem tudsz róla!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
El fogadom. Bizonyíték?Már hogy ne lenne - legfeljebb te nem tudsz róla!
Én egy előadást láttam erről a tavaly novemberben a HM2-ben KIKNYP részéről amiben elmondta egy alezredes bácsi, hogy a sorkatonai szolgálat tàmogatottsága a minisztérium által rendelr (századvéges) közvélemény kutatás alapján alacsony, ezt pár ábrával kiegeszítve.Rendben. Be dobod ide? Légyszíves. Mert idáig van závecz meg egy messziről jött ember, azt mond... kezdetű dolog.
A Századvégnek kb. hány százalékra jött ki?Én egy előadást láttam erről a tavaly novemberben a HM2-ben KIKNYP részéről amiben elmondta egy alezredes bácsi, hogy a sorkatonai szolgálat tàmogatottsága a minisztérium által rendelr (századvéges) közvélemény kutatás alapján alacsony, ezt pár ábrával kiegeszítve.
De nem hinném, hogy utána ezt a századvég publikàlta volna
Van több ezzel foglalkozó cégnek is meg allambacsinak…akik mindent is mernek nehogy azt hidd pont ezt nem, csak nem publikus és el kell hogy szomoritsalak nem is lesz azRendben. Be dobod ide? Légyszíves. Mert idáig van závecz meg egy messziről jött ember, azt mond... kezdetű dolog.
Ne má'! Nyilvánvaló hogy csak az létezik amiről @svajcibeka is értesítve lett meg amit ő elhisz! Minden más kamu, sorosista koholmány!Van több ezzel foglalkozó cégnek is meg allambacsinak…akik mindent is mernek nehogy azt hidd pont ezt nem, csak nem publikus és el kell hogy szomoritsalak nem is lesz az
Kettőnk közül inkább Te vagy a minden is tudó, de ettől függetlenül még mindig várom a linkeket v eredményeket. A több évtizedes agymosás meg a csomó aknamunka biztos hogy meg hozta a "gyümölcsét". Ezért is kellene az állam bácsinak csinálni egy minden területét érintő nagytakarítást. Lásd Tramp. Lásd a mai pdsz-es nyüglődést.Ne má'! Nyilvánvaló hogy csak az létezik amiről @svajcibeka is értesítve lett meg amit ő elhisz! Minden más kamu, sorosista koholmány!
10% alatt a támogatás 50% mindenképpen ellenzi, a körülményektől függetlenül.A Századvégnek kb. hány százalékra jött ki?
A tűzszerészeknél nem nagyon van létszám problémaiccet fèlretève tűzszerèsznek valószínű jóval kevesebben jelentkeznek
Te is láttad ezt a századvéges kutatást?10% alatt a támogatás 50% mindenképpen ellenzi, a körülményektől függetlenül.
A 40% pedig csak különböző esetekben.
Én nem a 737-re mondtam, hogy jobbak, hanem HMV-hez képest.Csak azt nem értem, hogy hogyan jön ki az hogy jobbak a fizetések Tata környékén, ha a KSH szerint a nettó 565 ezer az nem csak minden megye átlagbérénél több, hanem még a budapesti átlagnál is.
IgenTe is láttad ezt a századvéges kutatást?
Persze de nem kell több száz ember.A tűzszerészeknél nem nagyon van létszám probléma
Milyen peremfeltételek mellett?Én egy előadást láttam erről a tavaly novemberben a HM2-ben KIKNYP részéről amiben elmondta egy alezredes bácsi, hogy a sorkatonai szolgálat tàmogatottsága a minisztérium által rendelr (századvéges) közvélemény kutatás alapján alacsony, ezt pár ábrával kiegeszítve.
De nem hinném, hogy utána ezt a századvég publikàlta volna
Ezzel a Závec felméréssel kitörölheted a valagadat. Ezt már megbeszéltük.így 40 körül pont nem hiszem hogy rám lenne szükségük. Amúgy annó engem még besoroztak de egyetemre mentem, így kimaradtam ebből. Eléggé röhej volt az akkori honvédség szóval nem bánom.
Sajnos a mostani sem sokkal jobb (még), de reméljük egyszer még lesz mire "büszkének lenni" - remény hal meg utoljára.
Alább 2022-es felmérés - az ukrajnai háború kitörésre után felvett adatokkal. Azóta a legtöbb ember "megszokta" a háborút és nem gondolja hogy átterjedne, szóval valószínűleg most már ennyien sem támogatják a dolgot.
Érdekes lenne ez korcsoportokra is - tuti hogy támogatók legalább fele 50+ éves akit már tuti nem érint.
De hozz egy frissebb felmérést, hogy többség sorozást akar!
Adjanak 1 milliós fizut!
Az 50% megy új technikára arányból el kellene lassan mozdulni az 50% megy bérekre irányba. A NATO ajánlás is 50% bér, 30% üzemeltetés, 20% új technika - ha jól emlékszem. Oké, nálunk több új technika kell, de ha minden így marad akkor garázsban/hangárban fog állni mind!
A modern technikára (PZH, Lynx, Leo2) 1,5-2 éves kiképzés kell minimum, ilyen hosszú sorkatonasággal nem lehet számolni. Szóval akár hogy is nézed, kell a jobb fizú és jobb körülmények - sorozással nem lennénk sokkal beljebb.
Max lövészeket tudsz képezni 6-9 hónap alatt, de abból sem túl jókat...
Végig olvastad a többi kommented?Ezzel a Závec felméréssel kitörölheted a valagadat. Ezt már megbeszéltük.
A megkérdezettek pártreferenciáinak manipulálásával bármilyen eredményt ki lehet hozni.
Ezt is írtam már neked, hogy ha holnap felvetnék ezt a kérdést egy Nemzeti Konzultáción, akkor holnapután már vissza is lenne aktiválva a sorállomány.
Ezekben az országokban kényegesen magasabb a sorkatonaág támogatottsága, mert egy háború küszöbén érzik magukat. Nálunk meg szarnak az egészre.Emelett megkérdezném, hogy szerinted a szerbek, vagy a svédek, esetleg a balti államok mennyire foglalkoztak azzal, hogy mit akar a nép az ügyben?
3-4 hónap kevés ( nagyon) 10 hónap a minimum szerintem amit érdemesMilyen peremfeltételek mellett?
Továbbra is fenntartom véleményemet, hogy egy 3-4 hónapos kiképzés, minimálbér juttatás + társadalmi bónuszlehetőségekkel megtámogatva elfogadottá lehet tenni a sorkatonaságot is.
Ez már 50%-os támogatás!10% alatt a támogatás 50% mindenképpen ellenzi, a körülményektől függetlenül.
A 40% pedig csak különböző esetekben.
Te ma nagyot mészEz már 50%-os támogatás!
Ha annak idején felteszik a kérdést, hogy ki támogatja a 25-ről 27%-ra való áfa emelést, akkor szerinted milyen eredmény jött volna ki?
Mégis bevezették....
A teljes szárazföldi haderőnk 6500 főből áll...Kb. hány főt jelent egy "nehéz dandár", amit a NATO-nak felajánlottunk? 5000?