[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 145
113
A "gyerekeinket háborúba viszi MZP" duma meg kétharmadot hozott, láthatóan Orbán maga is meglepődött ezen a választások napján. Ugyanúgy el is viheti a kétharmadot ha a "fityisz visz háborúba a gyerekeket" duma és azt nem szokták szeretni. Mindenképpen van politikai kockázata van. Majd elválik meglépik-e.
Nagy különbség, hogy az a "Háború" hol zajlana!
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 758
15 693
113
Más topicban már kifejtettem: mit akarsz egy olyan hadsereggel aki ék eltörölték a hagyományait? Magyarországon szinte kiröhögnek ha azt mondod hogy katona vagy. Nincsenek előadások a régi nagy csatákról vagy hőstettekről, nincsen mpozitív agymosás. Nem próbálnak arra ösztönözni hogy àthágd a korlátaidat. Az alapnál van elbaszva minden. Mert ha azt mondjuk hogy havi 1500 euróért Magyarhonban nincs katona, ahol az életszínvonal azért nem Francia akkor tenyleg baj van
Az a különbség, hogy míg 10-15 évvel ezelőtt pl én csak limitáltan fogyasztottam az internetet alsósként, de aránylag normális mennyiségben olvastam, és ezért helyén tudtam kezelni az interneten megjelent kevésbé “fejlesztő” tartalmakat, addig ma már egy 6-7 éves gyerek nonstop hozzáfér az összes primitív idióta mocskához, amivel telehányja a netet. Míg engen 6-7 évesen attól kellett védeni, hogy nehogy a VHS-ről pár Kacsamesékkel többet nézzek. Ez óriási különbség, pedig csak 20-on közepe vagyok, de pont a 10-es évek közepén indult el az agyhalál, amit már kevésbé labilis életszakaszban éltem meg.
A szülő meg szarik nevelni a gyerekét (tisztelet a kivételnek) bármi értékre, ez meg a másik része. Majd az internet felneveli a gyerkőcöt, mi baj lehet…
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 145
113
Az alapján amit össze hordasz tényleg nem kell magyar katona. Hiszen annak jogai vannak, csövezni sem szeret, buzini se buzi, hogy éveket éljen együtt más férfiakkal és élvezze. Komolyan, tényleg szörnyűek ezek a mai fiatalok, mit ne mondjak :D

Szerintem a megoldást már kitalálta a kormány neked tetsző módon. Biztos van a Fülöp-szigeteken kellő számú Ceferínó Rodrigó aki szívesen lenne magyar honvéd bruttó 700 ezerért. És ők vissza se pofáznak, hiszen nem tudnak magyarul, árok parton is elcsöveznek ha kell. Ráadásul kicsik is, így kisebb sisak és mellény kell rájuk, az meg ugye olcsóbb.
Ha meg háborúban megsérül vagy lelövik, nem kell ellátni. Majd lízingelünk helyette másikat a munkaerő közvetítőtöl ;)
Csodás egy világnézetetek van baszki :D
Te ma a strandon voltál? :oops:
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 602
14 939
113
Ja nem tűrték meg aha kérdezd meg a győrieket a sarokba hugyozo kk-t vagy Pápán a wc deszkára szarast vagy a kedvencem a szentesi parnaba szaro fantomot ez az elmúlt pár év és elárulom ezek közül egyiket se rúgtak ki hanem inkább az olyan ment el aki ilyen igénytelen faszok között nem hajlandó élni
Lègierő :rolleyes:
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 602
14 939
113
Ja nem tűrték meg aha kérdezd meg a győrieket a sarokba hugyozo kk-t vagy Pápán a wc deszkára szarast vagy a kedvencem a szentesi parnaba szaro fantomot ez az elmúlt pár év és elárulom ezek közül egyiket se rúgtak ki hanem inkább az olyan ment el aki ilyen igénytelen faszok között nem hajlandó élni
Pár ève egy rokonom egy nagy biztosítónál dolgozott. Az èv vègi bulira kibèreltek egy Dunaparti hotelt. Azèrt a legtöbbször többdiplomás,öltönyös koszümös hölgyek urak megèrdemlik egy jövedelmező èv után.

Másnap bele volt szarva a medencèbe. :rolleyes:


Amúgy több mint tíz ève ha valaki(tatán kb 1 embert tudok, aki külszolgálatban mindíg bekanyarodott ès igènytelenkedett) akkor azt elèg rendesen kinèztèk a csapatból. Na nem a sarokba szart, csak ruhában aludt,
Főleg mivel többször, több barátja is szólt neki. Egy idő után már nem voltak barátai.

Parnabaszarás? A laktanya parancsnoka jogitisztje mit csinált?
DNS teszt ès megvan az ember.
De
Tatán egyszer az összes katkós tiszthelyettest leteszteltèk egy ügyből kifolyólag.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 015
30 375
113
  • Vicces
Reactions: Venom85

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 481
10 777
113
Nem akarok rosszat mondani, de akinek normális megélhetése van, miért menne épp katonának? Ha segélyből és közmunkából él, szntúgy miért adná fel a semmittevést?
Igen ez igaz. Ezért mondom hogy a baj, alapvetõen senki nem akar katona lenni különböző okok miatt. Mert nem szeret izzadni, sportolni, mert napi 12 órát szeret aludni, mert semmiféle kedvet nem érez arra hogy a legkisebb mértékben is megerőltesse magát, mert a honvedségen mindenki csak röhög, nincs semmiféle katona kultúra itthon , egyszerűbb youtouberként élni vagy a tiktok on idétlenkedni,rengeteg oka van. Egyszerűen eltűnőben vannak azok az ideák amik kedveznek a toborzásnak. Senki nem büszke az egyenruhára amit hordhatna.. Ezek társadalmi folyamatok. Például én mikor kimenőbe vágom magam, szép, általam kivasalt egyenruhában, a medáljaimmal, én büszke vagyok magamra és az egyenruhára. Ma egyre kevesebb ember gondolkodik így. Nem tudom érted e mire gondolok. A hadseregnek vonzónak kell lennie mint hivatásnak, mindennel ami ezzel jár.
Ma min nőlnek fel a fiatalok? Woke filmeken, idióta zöld meg lgbtq propin, youtoubeon, mindenféle közösségi oldalakon. Régebben mi Rambon , Arnoldon nőttünk fel, erdõben kóvályogtunk, eveztünk, GI Joe val játszottunk , Meghalsz tengerészt, Halálra ítélt Szakasz -t olvastunk. Ma már nem ez megy.
A honvedségi rendszert is azért találom rossznak mert igazából penalizálja azokat akik bármilyen okból alul iskolázottak. Külföldön 8 általánossal , ha értelmes vagy és akarod akár tiszt is lehetsz. A hadsereg iskoláz be , az ott megszerzett katonai diplomákat egyenlőként ismerik el pl. az érettségivel, a tiszti iskola felsőfokú végzettseget ad, stb. Jogosítványt szerezhetsz, szakmát tanulhatsz, rengeteg lehetőség van, a fizetés nem minden. A honvédségnek valami ilyesmit is tudnia kellene nyùjtania hogy meg tudja szólaltatni a tömeget.
Miért keresel többet érettségivel mint anélkül? Az érettségivel pontosabban lősz? Erősebb vagy? Lófaszt.
Külföldön akár matek óra is van azoknak akik el vannak maradva. Még kellene reformálni ezt a mostani rendszert
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 351
11 308
113
Ezzel egyetértek, de Hajmáskérre a katonai akadémiát kell rakni, nem a soros kiképzőt.

Persze. A legnagyobb presztizsű valami kellene, hogy legyen. Na de, mondanivalóm rejtett lényege az volt, hogy ahonnan odaköltöznek, az a hely felszabadul.

A Ludovikát meg beszántjuk?

Igazából a Nagyvárad téri campust sikerült már kibővítsék annyira, hogy beférjenek a katonák?
A Természettudományi múzeumot kitúrták már?
 
  • Tetszik
Reactions: Irsai Olivér

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 351
11 308
113
18 évesen biztos nem akar még olyan sok!

Ha olyan a családja, vagy a környezete, akkor már sokkal előbb is belenevelik.
Nem akarok nagyon anekdotázni, de rengeteg olyan fiatalhoz volt szerencsém, akik olyanokat hajtogattak, hogy "Made in magyar? Dobd el hamar!" meg hogy mennyire gyorsan kell lelépni az országból, mert "itt csak megdögleni érdemes, meneküljön mindenki!".
Mert a rohadt proli családja ezt verte bele. Meg a Retkes Hetes is ezt mondta minden héten az RTL-en, és így tovább.

Akkor a rendszerváltás utáni összes kormány mehetne a "szőnyeg szélére"...
Én egy jóval kellemetlenebb helyre...
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 351
11 308
113
A személyiség építése-rombolása részhez annyit fűznék csak hozzá, hogy talán a módszereken kellene változtatni. Ha megvan a bizonyíték, hogy a jelenlegi keretek között és módszerekkel nem lehet kielégítő célt elérni, akkor két dolgot lehet tenni. Vagy a célt feladni, vagy a módszert, kereteket megváltoztatni.
Ja, hogy ehhez megfelelő szakemberek kellenének? Hát kérem...

Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy amíg ők nem hajlandóak fejlődni, addig mástól sem várhatják el.

És egy kis motiváció:



 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 917
123 385
113
Igazából a Nagyvárad téri campust sikerült már kibővítsék annyira, hogy beférjenek a katonák?
A Természettudományi múzeumot kitúrták már?
Nem.
De semmi értelme nem lenne neki. Full alkalmatlan a hely rá. Nem véletlenül nem ment át oda a Ludovika zászlóalj.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 529
10 161
113
Magánvélemény: kormányunk a hadsereghez meg toborzáshoz ostobán áll hozz. Emleget jó fizetést (ami amúgy nem kiemelkedő, ha kiszámoljuk a nettóját), mutogatja az új eszközöket és kb. ennyi. Viszont olyan környezetet teremt, hogy a katonáskodást igen rossz színben tünteti fel: csúnya EU, csúnya NATO, csúnya ukránok, csodálatos oroszok, majd a magyarokat fogják bedobni a darálóba külföldön idegen érdekeket szolgálva, meg hasonlók. Hogy az új eszközökön kívüli alapvető feltételek hiányát ne is említsem Akkor most mi a fenét várnak? Mellékesen amit 79 év alatt leromboltak, azt kéne újraépíteni, de ennek kezdete még a fasorban sincs így. Csak meg a fingreszelés. Mint ahogy mindenhol.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 917
123 385
113
Magánvélemény: kormányunk a hadsereghez meg toborzáshoz ostobán áll hozz. Emleget jó fizetést (ami amúgy nem kiemelkedő, ha kiszámoljuk a nettóját), mutogatja az új eszközöket és kb. ennyi. Viszont olyan környezetet teremt, hogy a katonáskodást igen rossz színben tünteti fel: csúnya EU, csúnya NATO, csúnya ukránok, csodálatos oroszok, majd a magyarokat fogják bedobni a darálóba külföldön idegen érdekeket szolgálva, meg hasonlók. Hogy az új eszközökön kívüli alapvető feltételek hiányát ne is említsem Akkor most mi a fenét várnak? Mellékesen amit 79 év alatt leromboltak, azt kéne újraépíteni, de ennek kezdete még a fasorban sincs így. Csak meg a fingreszelés. Mint ahogy mindenhol.
Igen van egy kis narratív disszonancia az egészben ami hozzájárul a dologhoz.
 
  • Tetszik
Reactions: gafzhu