A kifejezés amit keresel a "fajlagos talajnyomás", és nem, szerintem ebből a szempontból biztos nem jobb egy Boxer alváz, mint a 10x10-es HX3.Hát a HX3 sem éppen lapos, és azzal a gigantikus teherautóval szerintem le sem tud menni az aszfaltról.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kifejezés amit keresel a "fajlagos talajnyomás", és nem, szerintem ebből a szempontból biztos nem jobb egy Boxer alváz, mint a 10x10-es HX3.Hát a HX3 sem éppen lapos, és azzal a gigantikus teherautóval szerintem le sem tud menni az aszfaltról.
Na te is kezdesz megtérni?Kissebb meg nincs akkora hőképe.
Nem kezdem és továbbra sem tartom beszerzendőnek a vontatottat, (a 105-ös miatt meg szívlapáttal kéne mindahányatok fejbebaszni)Na te is kezdesz megtérni?
Mámint, hogy nem akkora f@sssság ez a vontatot bolondéria?
Háát szerintem a hazai tartalékos rendszerhez képest, a templom egere egy "krőzus" báró.Nem kezdem és továbbra sem tartom beszerzendőnek a vontatottat, (a 105-ös miatt meg szívlapáttal kéne mindahányatok fejbebaszni)
Csak ismerem a szisztémát ami szerint alkalmazzák az észveszejtő tüzérségi és most már drónfölény miatt is.
Továbbra is fassság csak szegény ember vízzel főz.
De nrm minden hadszíntéren van 10x-es tüzérségi erőfölény.Háát szerintem a hazai tartalékos rendszerhez képest, a templom egere egy "krőzus" báró.
Szerk.: Megjegyzem nem úhy néz ki, hogy a jövő hadszínterein kevesebb lesz a drón.
Hat egyenlőre velünk szemben nem nehéz azt a 10szeres szorzót hoznia meg a szomszédoknak sem.De nrm minden hadszíntéren van 10x-es tüzérségi erőfölény.
ha még d-20 sincs akkor mégkönnyeben kialakítható a tűzerőfölény.Hat egyenlőre velünk szemben nem nehéz azt a 10szeres szorzót hoznia meg a szomszédoknak sem.
Hat ez az, ezert kellenek ezek és minél többet kikonzerválni és el kell kezdeni a másik két dandárnál is a tüzér osztályok kiépítését. Ezek mellett a tartalékosoknak is adni ismeret felújításra.ha még d-20 sincs akkor mégkönnyeben kialakítható a tűzerőfölény.
Szerintem manapság már a drónos és tüzérségi fenyegetés mennyisége összeadódik, és komplementer egymással.De nrm minden hadszíntéren van 10x-es tüzérségi erőfölény.
a kamikaze dron egy tüzér eszköz. szerintem is. a csöves tüzérség és rakétatüzérség nagykaliberü aknavetők mellé bejöttSzerintem manapság már a drónos és tüzérségi fenyegetés mennyisége összeadódik, és komplementer egymással.
Tudod mire emlékeztet engem a kamikaze drón? Petárda.a kamikaze dron egy tüzér eszköz. szerintem is. a csöves tüzérség és rakétatüzérség nagykaliberü aknavetők mellé bejött
És Ukrajnában ugyan "tarolnak" (de ez sem egyértelmű,miota az orosz EW feljött....),de ugyanez Izraelben már nem mökszik sem a Hamasnak,sem a hutiknak.Tudod mire emlékeztet engem a kamikaze drón? Petárda.
Csak most nem 6markos paraszt szalad a kapu felé a robbanóanyaggal, hanem ugye a dron.
De igen, leginkabb tüzérség, de nem beskatulyazhato.
T 72 es tervezetten 2030 ig marad hogy milyen formába és mennyi más kérdés. (de kell a harckocsi állomány)Jól látszik a kommentekből, én se tudnák mást írni, hogy az információk hiánya folytán, mi itt csak találgatunk. Mi lesz tovább, tüzérségi téren. Felállítunk még újabb tüzér osztályokat, a két másik dandárnál, vagy nem ? Marad fegyverzetként még a D-20, netán cseréljük ? Semmit nem tudunk. Ugyan ez harckocsi téren. Eldőlt már T-72 harckocsik sorsa ? Kohó, vagy mennek át a másik két dandárhoz, esetleg egy korszerűsítés és felújítás ? Semmit nem tudunk.
Akire éppen lő a 125milis ágyújával,és nem egy modern hk-ba,hanem csak egy modern IFV-be ül (vagy még abba se,csak egy sima APCbe,lőállásban kucorog),az szerintem egy cseppet sem fogja úgy gondolni,hogy a T72 nem ér semmit....tudom nem ér semmit egy 72
Az első problémára a válasz egyértelműen a "szükséges sok csőnek a beszerzése" a válasz.Jól látszik a kommentekből, én se tudnák mást írni, hogy az információk hiánya folytán, mi itt csak találgatunk. Mi lesz tovább, tüzérségi téren. Felállítunk még újabb tüzér osztályokat, a két másik dandárnál, vagy nem ? Marad fegyverzetként még a D-20, netán cseréljük ? Semmit nem tudunk. Ugyan ez harckocsi téren. Eldőlt már T-72 harckocsik sorsa ? Kohó, vagy mennek át a másik két dandárhoz, esetleg egy korszerűsítés és felújítás ? Semmit nem tudunk.
Én biztos berendelnék egy nagy adag M777-et, mert úgy tűnik, többet ér pár önjárónál. Amúgy a állítólag egész jól követték a mozgó műveleteket.Nem kezdem és továbbra sem tartom beszerzendőnek a vontatottat, (a 105-ös miatt meg szívlapáttal kéne mindahányatok fejbebaszni)
Csak ismerem a szisztémát ami szerint alkalmazzák az észveszejtő tüzérségi és most már drónfölény miatt is.
Továbbra is fassság csak szegény ember vízzel főz.