Mit nem értesz az első felén?Rendeltek már lőszert.
Alapvetően a harckocsik számában is fel kellene mennünk 120-150db-ra. Az lenne ideális, a költségvetésünkhöz. Na akkor most ehhez a számhoz viszonyíts a 14db gépet.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy milyen betonfedezéket képzelsz el!
A képről nem derül ki, hogy milyen beton ellen tolták. Valaki nem túl rég írtam, hogy más 30 ezer PSI-t bíró betonok is vannak.
Szóval azért megnézném, hogy nem közönséges beton esetén az SDB mikor megy át így rajta...
Lockheed Martin F-22 Raptor
De ha a világképbe nem fér bele akkor felesleges erőlködni! Igen, az 1980-as évek végén idult ATF program azért ment, mert a szövetségesket ellen készült. Bocs, de ha ezt komolyan gondolod, akkor felesleges tovább ezen a fórumon lenne. Ekkora hülyeségeket gondolókkal nem tudok mt kezdeni...forum.htka.hu
Az első felét nem tudom értelmezni a kommentnek.
A második fele simán nem igaz. Konkrétan már BGM-109-nek van kétutas kommja és az is mehet mozgó célra.
A SDB jellegű fegyvernek meg több módszere is van a mozogó cél ellen.
- SAR radar GMT módban a mozgó célokat is lehet követni -->GPS koordináta számítás --> bumm, ez elvileg még szimultán célleküzdést is lehetővé tesz
- TGP-vel követve a célt a gép saját helyzetéből számolja a GPS koordinátát --> bumm, ez csak egy célcsatorna
- Az SDB II-őn meg okkal van kombinált vezérlés, végfázisban IIR. A végfázisig elviszi a gép, aztán ott befogja a célt bumm (ez nem tisztán GPS), ez 9 éves hír
Investor Relations | Raytheon Technologies Corporation
The Investor Relations website contains information about Raytheon Technologies Corporation's business for stockholders, potential investors, and financial analysts.investor.raytheon.com
Jelenleg ott tartunk, hogy ha elterjednek az AHEA lőszeres légvédlemi járművek és leesik a tantusz, akkor a kérdés az, hogy a szubszonikus támadó fegyverek hogyan akarnak ezen átjuni a túlterhelést leszámítva...
Egy Skyranger számára egy ATGM leküzdése 2 km távolság alatt a nem feladat.
Nem tűnik fel, hogy egy mobil CIWS rendszerről van szó, ami nagyságrendileg hatékonyabb egy Phalanx-hoz képest?
Sőt, a már korábbi levezetés által. Ha lesz minden zl-ban a zl. árához képest filléres radar, akkor a kérdés az lesz, akkor a méregdrága ATGM-et a hk adott esteben majd lelövi saját maga? Egy ilyen repülési ideje 10 sec is lehet 2,5 km felett. Van idő reagálni.
De egy szubszonikus ATGM-et egy 40 mm airburst automata gránátvető is el tud lőni központi tűzvezetéssel. Nem kell hozzá a fő löveg és a torony forgatása sem...Csak egy repeszfelhőt kell a támadó rakéta elé tenni. Ezt bőven elég 200-300 méter távolságban is, a kis sebessége nem számít a fegyvernek.
A GPS dologra pedig írtam,hogy amennyire én tudom...